Moja skromna kolekcja
Re: moja skromna kolekcja
ho kurcze ,faktycznie
.tez masz mutancika.kurcze Anka jakiego falka wczoraj widzialam.... i nie peklam ,nie kupilam ,stalam przed szyba i sie gapilam....ale teraz o niczym innym nie mysle
.i pewnie jutro polece
.a moze nie...

no nie wiem ,ale dziwne jest to ze rosnie w szklanej donicy bez dziurek ,ma 3 pedy i pieknie kwitnie.ja nie wiem jak te korzenie oddychaja ,tam sie gotowac musi
- deszczowka79
- 200p
- Od: 14 lis 2011, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oczu nie mogłam oderwaćactus pisze:ogladalas fotki A-moroso z wystawy w w-awie? wlasnie obejrzalam i chora jestem.tak tylko niebo moze wygladac

tak pięknych kwiatów jeszcze nie widziałam

ja tez nie ,ale my w naszych domach niestety nie mamy warunkow zeby te wszystkie cuda uprawiac
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
No rzeczywiście ciekawy przypadek ta Twoja mała Sogo Vivien ale istotne jest to,że budzi się do życia
Pozdrawiam.

No rzeczywiście ciekawy przypadek ta Twoja mała Sogo Vivien ale istotne jest to,że budzi się do życia

Pozdrawiam.
Dzięki ze wpadles
.ciezko ja wyczuc ,zobaczymy za jakis czas 

wiosennie sie zapowiada wiec zrobilam maly przeglad wojsk zeby bylo kolorowo

oj Peloric ktory nie chce buzki pokazac ,ciekwe czemu tylko tak kwiatki rozwija?

nowy kwiatek Philadelphii ktora "odchorowala" podroz zrzucajac prawie wszystkie paczki ale sa widoki ze przedluzy pedy

Piccolo w koncu sie zabral do roboty

moj NN juz prawie prawie i jestem prawie pewna ze to bedzie Sogo Vivien
[/
czesc "rodzinki"
[url=http://www.fotosik.pl]
dwa "guziczki" na Violacea.pedzik i korzonek????

i na koniec moje dzisiejsze odkrycie z ktorego powiem szczerze jestem dumna,moj reanimek Mannii Dark ktorego juz praktycznie przekreslilam zrobil mi niespodzianke

to tyle na dzis ,milego ogladania

oj Peloric ktory nie chce buzki pokazac ,ciekwe czemu tylko tak kwiatki rozwija?

nowy kwiatek Philadelphii ktora "odchorowala" podroz zrzucajac prawie wszystkie paczki ale sa widoki ze przedluzy pedy

Piccolo w koncu sie zabral do roboty

moj NN juz prawie prawie i jestem prawie pewna ze to bedzie Sogo Vivien

czesc "rodzinki"

[url=http://www.fotosik.pl]

dwa "guziczki" na Violacea.pedzik i korzonek????

i na koniec moje dzisiejsze odkrycie z ktorego powiem szczerze jestem dumna,moj reanimek Mannii Dark ktorego juz praktycznie przekreslilam zrobil mi niespodzianke

to tyle na dzis ,milego ogladania

- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
No ale przecież peloric własnie tak ma, że nie pokazuje buźki
w tym cały jego urok.. U Violacea to chyba dwa korzonki.. tak to wygląda bynajmniej, ale okaże się jak podrosną
Wyobrażam sobie jak kolorowo musi u Ciebie być.. ja mam na oknie raptem 4 storczyki rozkwitające plus cambria na półce i już się tak żywiej zrobiło a co dopiero u Ciebie 

- anabell
- 100p
- Od: 18 gru 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kolorowo u Ciebie
i gratuluję nowego listka na phal. mani 

dziekuje dziewczyny
.szkoda ze to dwa korzonki no ale coz ,poczekamy na pedzik.mannii mnie zachwycil tym listkiem naprawde.widze ze Magical zaczyna zasuszac paczki a tak ladnie kwitl.niemam pojecia dlaczego 

Dufin widzialam tutaj pelorici ktore cale sie otwieraly ,mialy po dwie warzki ,stad moje pytanie 

- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Bo peloric to nie tylko dwie warżki albo nieotwarte płatki
To każda mutacja, która sprawia, śe kwiat wygląda inaczej
U jednego są to dwie warżki, u innego brak warżki - tak jak u mnie, a najczęściej właśnie kwiaty nie otwierają się całkowicie jak u Ciebie ;) Podejrzewam, że oprócz nieotwierania się, kwiat w środku wygląda jak każdy Phalaenopsis ;) Zresztą możesz podejrzeć uchylając płatki, czy storczyk ma dwie warżki, ale to chyba rzadkie ..

podejrzalam
i faktycznie,taki sam jak każdy falek
.a tak na marginesie mam pytanie ,zauwazylam ze na niektorych botanikach brazowieja korzenie powietrzne i robia sie jakby puste
.czym to moze byc spowodowane???