Nalewka - cała prawda o ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A dalej to będzie jak znajdę kolejne półtorej godziny wolnego, żeby z fotosika wkleić kolejne zdjęcia :lol:

Pewnie już niedługo, bo zostałam postawiona do pionu przez przemiłych gości :lol: :lol: :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Naleweczko kochana - pisąłaś, ze fotosik Ci bardzo wolno mieli zdjecia. Spróbuj z tej stronki, co ją mam w podpisie, szybciutka jest i nie odmawia posłuszeństwa tak często.

Ja też mam za sobą kopanie rabat i chylę czoła za wykonaną pracę. Ale efekty - mimo, że zdj przecież nie z wczoraj - oszałamiające!
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W końcu i ja załapałam się na zdjęcia.
Zaciekawiło mnie robienie rabaty różanej a dokładniej obrzeża,które wpuszczasz na krawędzi.
Pierwszy raz widzę takie wykończenie rabatek.
Widziałam u sąsiadki takie plastykowe obrzeża,ale ona miała je zawsze na wierzchu.
Ja też poprawiam brzegi swoich rabat,tzn.faluje je.Na brzegu wpuszczam połówki płyt chodnikowych.

My o wiosennych kwiatkach już prawie zapomniałyśmy a tu taka niespodzianka.
Fajnie sobie powspominać.

Zastanawia mnie,dlaczego nie wklejasz zdjęć bezpośrednio na forum korzystając z funkcji:
"Kliknij aby dodać zdjęcie do postu".Przecież wtedy zdjęcia wchodzą od razu na forum i są także w fotosiku.
Jak masz albumy na fotosiku to wystarczy tylko powrzucać później zdjęcia z fotosika do albumu.

Mam jeszcze jeden problem.
Twoje miniaturki po kliknięciu otwierają sie od razu do największych rozmiarów.
Ja wolałabym aby,najpierw były tylko trochę większe.Jeżeli coś mnie zaciekawi
wtedy dopiero daje powiększenie na maxa. :shock: :shock: :shock: :shock:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ach, Coccinella, chyba się nie zrozumiałyśmy :oops:

To nie o powolnego fotosika idzie, a o wolne, czyli mało przepustowe łącze telefoniczne. Tj. ode mnie wolno idzie, do mnie wolno idzie, bo ja mam wszędzie daleko :lol: I zdjęcia mam już wgrane na fotosika, bo nastawiam na całą noc i się powoli, bo powoli, ale "wciąga", ale z wklejaniem jest wcale nie lepiej, bo najpierw muszę pobrać kody do wklejania, a to trwa, i trwa, i trwa, bo u mnie net po prostu strasznie wolno chodzi i nikt i nic na to nie może poradzić :( Tepsa nie będzie ciągnęła linii, bo jej się nie opłaca, mam więc przez telefon komórkowy (modem przy laptopie), a stacja bazowa jest daleko i za górką, więc sygnał jest słaby, ale nie będzie mocniejszy i mimo, że płacę za błyskawiczny, mam ślamazarny i szybszy nie będzie, bo nie planują inwestycji w tej okolicy. Ufff. No i tak właśnie to wygląda. Jeszcze nie próbowałam przez satelitę, ale jak pytałam o ofertę rok temu z okładem, to było troszku zaporowo, nie było mnie na to stać.

Tak więc samo otwieranie stron forum, gdzie są cudze zdjęcia, to już jest parę minut na stronę, a co dopiero fotorelacja z wystaw, czy innych wycieczek :twisted:

Wybaczcie, ale też zrozumcie, że albo czytam i piszę (obowiązki moderka), albo wklejam zdjęcia (obowiązki gospodyni ogródka) :roll: Inaczej cały dzień będę spędzać przy komputerze, zamiast w ogrodzie. Jeszcze jak leje, to ok, ale kiedy jest piękna pogoda, no żal tak ślęczeć, prawda :roll: No i kto by te chwaściska wyrywał :D

Raczku, to miała być grządka oddzielona falowanym plastikiem od darni, wykopałam coś w rodzaju wanny, potem głębiej wkopałam tę krawędź tak, żeby nie wystawała ponad trawnik i zaczęłam dosypywać dobrej ziemi usypanej w drugim końcu działki w wielką górę. Każdą taczkę tej ziemi trzeba przesiać z perzu i kamyczków, bo to doskonała ziemia, ale taka, powiedzmy, surowa :lol: Roboty przy tym sporo, a poza tym sił mi starcza tylko na kilka taczek dziennie, potem padam na nos, tak więc rabatce trochę brakuje do poziomu trawnika. Tzn. nasypałam dobrze, potem ziemia osiadła, posadziłam krzewy, na wierzch nasypałam kory i ... znowu osiadło :lol: I teraz powinnam dosypać parę taczek ziemi i znowu cztery worki kory... Ale trawa faktycznie nie przerasta :D
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Piękności z Nalewkowego Fotoalbumu:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Nalewko wybacz mi...ogladałam Twoje albumy ...

i zrobiłam to co zrobiłam... forum powinno zobaczyć Twoje rośliny,Twoje zdjęcia...
PRZEPRASZAM - KaRo
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie ma za co :D

Dziękuję, Karo, że chciało Ci się zajrzeć do mojego ogródka na fotosiku i wkleić kilka z mnóstwa zdjęć, które tak mozolnie tam przesyłam :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bardzo dobrze zrobiłaś Krysiu ;:63

Jak można ukrywać przed nami takie cudeńka :!:
Oj popraw się Naleweczko, popraw.......... :!: :lol:
Proszę o ciąg dalszy, bo jest na co popatrzeć. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Krysiu ;:79

Beatko, jesteś chyba najpracowitszą "moderką", wiec smiało mozesz przynajmniej jeden dzień w tygodniu poświęcić swojemu wątkowi. Masz sliczne zdjęcia, a Forumkowie zasługują, zeby móc je obejrzeć.
Powiedz, co to za róża, w tak niezwykłym kolorze?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Czuję się zachęcona więc wybieram następne piękne zdjęcia Nalewki ...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Póki dysponuję czasem ,podrzucam Wam kolejne zdjęcia Nalewki...:)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Jakie bogactwo formy i koloru zgromadziła u siebie Nalewka
w wyjątkowo krótkim czasie... :)
Wróćcie do pierwszego Jej postu w tym wątku ...zobaczcie jak niedawno był to jeden wielki plac budowy ,
a dziś ... marzenie o miejscu na wypoczynek ... wśród wspaniałej kolekcji roślin.
Moje ukochane goździki brodate... w cudownych kolorach ... w dużych ilościach ,pachnące ...:D,
o inne rosliny pytajcie sami Nalewkę...
ale jest tutaj kilka,o które również sama muszę zapytać... jak i skąd???

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Urocze miejsce,piękne rośliny...
Czuje zapach goździków ,trawy i słońca...
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

Nalewko cudnie jest u Ciebie :)
Karo poszperaj jeszcze w galerii i wklejaj jak najwiecej bo i roslinki i fotki super :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zgadzam się całkiem z Kasią - boskie widoki.
A co to za roślina, ta biała, porastająca taki kawał ogrodu ? Czyżby jakaś hortensja ? A może dziki czarny bez ?
A co to jest na drugiej fotce pod gożdzikami ? Czyżby trojeść orszelinowata ?
Naleweczko jak mogłaś tak długo ukrywać przed nami takie cuda ?!
Proszę zaraz o więcej i z perspektywy a także o objaśnienia co do roślinek.

Proszę też zajrzyj na pw. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

leże i kwiczę... Jak ja bym chciała mieć tak za rok u siebie! albo najlepiej już! Przyłączam siedo protestów - Naleweczko jak możesz przed nami chować taaaaakie piękności?
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Zmiany, zmiany, zmiany...coraz piękniej w Twoim ogrodzie. Zazdroszczę tej młodej siły roboczej, dzięki której powstały nowe rabaty - czasem marzy mi się taki ..."Wierny ogrodnik" :wink:
Naleweczko, czy ta prawie czarna malwa ma rzeczywiście tak niesamowity kolor ? Jest ...urzekająca !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”