Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Feluś, dzień dobry! Dnia wolnego zazdroszczę, ale i ja zaraz się stąd urywam... będę dziś chyba odpoczywać, bo poza zamarynowaniem mięsa, resztę zaczynam obrabiać jutro... U nas piękne słońce i bardzo zimno, ale zdecydowanie wolę taką pogodę niż brudną szmatę na niebie.. Udanego popołudnia, a i strzeż się, bo może do Ciebie zadzwonię z drogi ;-))
Ewiczko, Dana, Magda, Robaczku, Marzka, Pat, Ewa, Marysia, Julek, Edyta, Gosiu - bardzo mi miło, że mój sposób na świąteczną dekorację domu przypadł Wam do gustu... tak sobie myślę, że więcej tu nudy niż oryginalności, ale nie przepadam jak mi kolory piaszczą między zębami, stąd też ta moja zachowawczość ;-) Pozdrawiam Was gorąco!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bo o to chyba chodzi, że dużo wcale nie znaczy dobrze .
Miłego odpoczywania zatem i pozdrowienia przedświąteczne posyłam
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

aguniada pisze:Feluś, dzień dobry! Dnia wolnego zazdroszczę, ale i ja zaraz się stąd urywam... będę dziś chyba odpoczywać, bo poza zamarynowaniem mięsa, resztę zaczynam obrabiać jutro... U nas piękne słońce i bardzo zimno, ale zdecydowanie wolę taką pogodę niż brudną szmatę na niebie.. Udanego popołudnia, a i strzeż się, bo może do Ciebie zadzwonię z drogi ;-))
Ależ dzwoń dzwoneczku! Będzie mi bardzo miło :) Uprzedzam tylko, że po 16-tej muszę wyyjść, ale jeśli Tobie uda się zaraz urwać wszystko by pasowało :)
Kuchennie działam na pół gwizdka, więc już też odpoczywam, tym bardziej, że w międzyczasie... umyłam z grubsza okno w kuchni i posprzatałam na balkonie. Czy wspominałam,że dziś jest -6*C? Wszystko przez to słońce ;)
A wolnego nie zazdrość, wiesz ile mam jeszcze urlopu za ten rok?.. Chyba byś się nie zamieniła, bo już na spalinach (wytrzymałości) jechałam. Robiłam się groźna dla otoczenia :wink:

Do usłyszenia!
B.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu ..Ty już nawet choinkę masz przystrojoną ...a ja ..nic , - jakaś w amoku jestem ...zawieszona w próżni - nic mi się nie chce ...
Nic mnie nie cieszy ...nawet prezenty , które dzisiaj dostałam zamówione - zdążyłam odesłać , bo były zwyczajnie " szmatławe " - a tak elegancko się prezentowały na stronie TS . Ostatni raz zamawiam w tym sklepie .

Nawet domu nie chce mi się dekorować ...ani piec ...chyba będą same pierniczki i ...zielone , mrożone śledzie i surowy karp ...o reszcie nie wspomnę .
Pozdrawiam Cię cieplutko i bardzo serdecznie ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jakie nudno - nie grzesz Slonce, bo normalnie nie wypada :twisted: U mnie tez zimnawo, moze nie tyle na minusie co u Ciebie, bo tylko -4 bylo ale wiatr troche wial i nie za przyjemnie na zewnatrz bylo.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Spędzam popołudnie przy maszynie, bo jutro mogę nie zdążyć :roll: Szybko ogarnę okna-nie sypią się w rękach, więc mycie to formalność ;:306 Oblecę te kilka mebli, których nie wyrzuciliśmy przy remoncie, tania siła robocza łazienkę i będzie wieczór. Już się cieszę na myśl, że to będzie koniec sprzątania-kiedy się wreszcie za nie wezmę :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aguś...i ja wpisuję się...w Twoim wyjątkowym wątku....Wrócę tu..... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
x-ag-a
---

Post »

Bry wieczór wszystkim :wit
W ramach przygotowań świątecznych ustawiłam sobie żyjącą tapetę choinkową na telefonie i odpoczywam na kanapie :D ;:173 I muszę powiedzieć, że stan ten bardzo mi odpowiada. Jutro co prawda wpadnę w szał niespokojnych rąk, ale wiem, że dużo zdziałam - mam przygotowaną dobrą energię na sobotę :lol:

Bogusiu, witam przedświątecznie i serdecznie zapraszam!
Ewa, przy jakiej maszynie siedzisz? Do szycia? Mam nadzieję, że okna myjesz tylko od środka? U mnie temperatura zabójcza i dużo zimniej niż u Ciebie, o dziwo (jak jest teraz? u nas ok. -12st.), więc nawet o myciu nie myślę. Sprzątanie nie zając, nie ucieknie, najwyżej posprzątamy po świętach ;-))
Julek, mam wrażenie że moja okolica jest tym razem najchłodniejsza... po stronie zachodniej zdecydowanie cieplejszy front... Jak się ma Junior? Rozpieszczony już do cna? ;-))
Jagódko, głowa do góry... wiesz, że przez całe życie człowiek musi się zmagać z różnymi trudnymi sytuacjami... z Oliwką i jej rodzicami na pewno zobaczysz się w najbliższym czasie, teraz najważniejsze, by zadbać o zdrowie mamy.... wierzę, że będzie dobrze i ściskam Cię serdecznie!
Feluś, miło było Cię usłyszeć ;:196 Mam nadzieję, że kot czuje się dobrze? :) Spokojnej i bezstresowej podróży :wit
Marzenko, otóż to! :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, niech moc w sobotę będzie z Tobą! Skoro ominął nas Armageddon (poza tym w tv) to można spokojnie wziąć się za gotowanie :lol:
Ja jutro wyruszam w podróż do domku, zaczynamy Święta ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Robaczku, z mocą nie jest źle - dziękuję :) Chyba uskrzydla mnie fakt, iż w biurze zobaczą mnie dopiero 2 stycznia ;:173
Wspaniałego świątecznego pobytu w rodzinnym domu Ci życzę! ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, czytałam u Marysi, że już prawie wszystko masz gotowe, a domek pełen smakowitych zapachów.. ;:170
Muzyczka gra, w kominku się pali, pewnie tylko winko pozostaje otworzyć..? ;:173
Spokojnych, radosnych Świąt, uściski dla Ciebie i rodzinki, a w Nowym Roku pomyślności i realizacji wszystkich planów ogrodowych ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus no jakas rownowaga w przyrodzie musi byc :wink: U mnie bylo lato takie sobie, deszczowe z przewaga chlodnych dni a u Ciebie byla palma - to teraz troche przyjemniej cieplej u mnie ;:108
x-ag-a
---

Post »

Kochani, witam niedzielnie, między piekarnikiem (kaczka w musie jabłkowym i żurawinie oraz schab w czosnku i majeranku), rybą po grecku a sałatkami: jarzynową i po żydowsku. Po południu chałupka finalnie ogarnięta zostanie przez tanią siłę roboczą i można będzie świętować :)

Rewi, Małgosiu, Julka, Gosia, Kasia, Beata - dziękuję Wam serdecznie za świąteczne życzenia, które odwzajemniam życząc Wam spokoju i radości w nadchodzące Święta ;:196

Ponieważ jeszcze tu wpadnę przed wigilią, to ogólne życzenia złożę nieco później :)
:wit

A jak u Was stan przygotowań?

Zapomniałam napisać, że poranek zaczął się mocnymi -14st. :shock:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

O matko kochana, Aguniu, Ty przygotowujesz takie potrawy, ze aż zapachniało mi od czytania o nich ;:oj O takiej kaczce to nawet nie słyszałam. Gratuluję Ci talentu kulinarnego ;:108 Ja na szczęście prowiant dostaję od rodzinki już przyrządzony ;:173
Domek masz juz przystrojony cudownie a u mnie niestety nic. Ale cały dzień będziemy wszyscy pracować w pocie czoła i do wieczora będzie już świątecznie :D Zimno jest bardzo i nie ma śniegu niestety. Trzeba kolejny rok improwizować ze sztucznym na szybach :lol: Pozdrawiam z frontu przygotowań przedświątecznych :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

O, to u Ciebie eksluzywy kulinarne królują! U nas przaśnie dość, ale osiągnęłam kres w zakresie zaspokajania swoich potrzeb kulinarnych, plecy już bolą, nie będę z męczeńską miną wystawać przy garach, tylko też zamierzam sobie popołudnie wolne zrobić :wink:

A z życzeniami to ja tu jeszcze wpadnę! :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”