Ogródek przydomowy u Marii.k55
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek przydomowy u Marii.k55
Witaj Marysiu przeglądając ostatnie Twoje zdjęcia widzę,że masz jeszcze dużo miejsca , co ja nie mogę powiedzieć o sobie , jest ciasno ,a tak by się chciało dosadzić jeszcze , ale u mnie w większości to liliow
ce , piwonie , również kochane jak róze , dziś cieplej śnieg znikł idę na ogród je poocieplać , gdyż szkoda mi hortensji pozdrawiam Teresa

- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Wykorzystuję sprzyjającą pogodę i buszuję jeszcze w ogródku, dzisiaj szykowałam trochę kompostu do kopczykowania róż, zbierałam opadłe, chore liście spod róż, powiązałam kucyki liliowcom i rozplenicy. Przyszłam do domu zmęczona ale szczęsliwa, już jestem uzależniona od ogródka, myślę sobie, jak nie wiele człowiekowi do szczęścia brakuje...
A teraz witam moich przemiłych gości:
inka 52 - Tereska dzięki Teresko za odwiedziny, bardzo bym chciała odwiedzić twój ogród i zobaczyć liliowce, hortensje są to rośliny, które i moim serduchem zawładnęły. Liliowców mam już aż 6 od tego lata, hortensji też mam sporo a jeśli chodzi o piwonie to wejdż do wątku peonii, ona jest w tych kwiatach pasjonatką i kolekcjonerką, ma ich ogromnie duzo.
Agnes -
witam i bardzo mi miło z odwiedzin, cieszę się, że tarasik podobał się, a rzeczywiście całe lato jest kolorowy i to jest mój pełny relaks.
Kasia_rom - Kasiu masz dużo miejsca w swoim ogrodzie, to zaproś jeszcze raz Westerlanda, okopcuj go solidnie i może przetrwa zimę.
-
A teraz witam moich przemiłych gości:
inka 52 - Tereska dzięki Teresko za odwiedziny, bardzo bym chciała odwiedzić twój ogród i zobaczyć liliowce, hortensje są to rośliny, które i moim serduchem zawładnęły. Liliowców mam już aż 6 od tego lata, hortensji też mam sporo a jeśli chodzi o piwonie to wejdż do wątku peonii, ona jest w tych kwiatach pasjonatką i kolekcjonerką, ma ich ogromnie duzo.
Agnes -
witam i bardzo mi miło z odwiedzin, cieszę się, że tarasik podobał się, a rzeczywiście całe lato jest kolorowy i to jest mój pełny relaks.
Kasia_rom - Kasiu masz dużo miejsca w swoim ogrodzie, to zaproś jeszcze raz Westerlanda, okopcuj go solidnie i może przetrwa zimę.
-
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
No ja tez wróciłam z działeczki i wraz z M zgarnialismy liście, niektóre trzymaja sie jeszcze na drzewach nie chciały spaść mimo trzęsienia
Czy to czas na wiazanie trawek?

Czy to czas na wiazanie trawek?
- maria.k55
- 1000p
Ewuniu ja swoje powiązałam bo były połamane i trochę sfatygowane po ostatnim ataku zimy, a jak u ciebie są ładne to jeszcze nie wiązaj, bo one w tej chwili sa najbardziej dekoracyjne.
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Marysiu, tak zrobię
On nawet jak zmarznie do ziemi to ładnie odbija

On nawet jak zmarznie do ziemi to ładnie odbija

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Prawda?:) naprawdę nie wiele a ile szczęścia ,uśmiechu i radości:)
- maria.k55
- 1000p
-
- 1000p
U mnie też leje więc poprawiam sobie nastrój na forum
- maria.k55
- 1000p
Całe szczęście, że jest FO, bo inaczej zwariować można, teraz te listopadowe dnie są najgorsze, zanim człowiek się przestawi na zimowy rytm.
Witaj Moni
Witaj Moni

-
- 1000p
Witaj Marysiu:) ta akwarela tak inna
A Luis Odier ach... miałam go w ręce i kupiłam coś innego ,staram się nie żałować ,mam nadzieję że zaproszę go do siebie w przyszłym roku

- maria.k55
- 1000p
Mam Luisa O. drugi sezon, dla zapachu posadziłam go blisko alejki, a on teraz rozrósł się w wielkie krzaczysko i mam dylemat, za duzy na przesadzanie i muszę go podwiązywać, bo przeszkadza. Jeśli chodzi o Akwarelkę to już bym jej nie kupiła, są dużo ładniejsze róże, ale niech sobie rośnie.
-
- 1000p
Ależ ona ma piękny kolor i kształt kwiatu
- maria.k55
- 1000p
Jeśli chodzi o kolor to na pewno nie róż, to taki jasny fiolecik z wrzosem, jak rosnie na słońcu to ładnie powtarza kwitnienie.
- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
Maryniu, widziałam twoje piwonie u mnie , piękne rozrośnięte na tej rabacie , ile czasu masz je posadzone?
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- maria.k55
- 1000p
Moje piwonie mają gdzieś po 6-7 lat, z tym, że były przesadzane, kiedyś rosły przy oczku to szalały niesamowicie. A teraz rosną na samym słoneczku i też im dobrze.