Planuję ogród nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Planuję ogród nieśmiało

Post »

Kasiu, miło, że wpadłaś :) Mój ogród zmienia się, sama to widzę :)

W tamtym roku siałam goździki i tak samo myślałam jak Ty :) A w tym roku już zakwitną :) Powiedz sobie, że gdybyś ich nie posiała, to w przyszłym roku by nie zakwitły. :uszy

Aniu, ja też sadzę spontanicznie :D

Beatko, - ja też sieję jeszcze raz aksamitki - tym razem żółte ;:oj

Posadziłam dzisiaj cześć aksamitek, nagietków i bławatków. Wsadziłam pomidorki koktajlowe. Przycięłam ostatnie róże i obsypałam rabatę różaną korą. Wsadziłam resztę czosnków :;230
zastanawiam się, czy między pomidorkami koktajlowymi też czosnku nie posadzić :)

Teraz zmuszam się do siedzenia prosto - tak się dziś opracowałam, że mam wrażenie, że mam pal zamiast kręgosłupa :twisted: ;:306
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Celinko ,odwaliłaś tyle roboty ,że aż się zmęczyłam ,czytając o tym .Nic dziwnego ,że Cię boli ;:108
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pomysłów pełna głowa :)
Ja w tym roku pierwszy raz próbuje wysiać aksamitki do gruntu. Zobaczymy jak wyjdzie :)
Ilości sadzonek są imponujące :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p
Od: 17 kwie 2013, o 16:14

Post »

no mam nadzieję, że moje aksamitki urosną tak samo jak twoje... bo pięknie wyglądają i proszą się o przesadzenie do gruntu.

Ja trochę eksperymentuje, bo na cholerę mi tyle aksamitek XD :;230
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Ewo, dopiero się wykąpałam i wpadam zaraz w ramiona Orfeusza :) :) :D Plecy mnie bolą, ale pewnie dopiero jutro okaże się jak bardzo hihihi :;230 Ja mam zawsze taki sajgon, bo tylko w soboty mogę sobie popracować w ogrodzie. W dni powszednie kiszę się w pracy, a jak wreszcie wyjdę na ogród, to okazuje się, że nie popracuję sobie, bo trzeba wracać do domu ;:223

Mariko, witaj u mnie :) Widzę, że mieszkasz niedaleko :tan Wydaje mi się, że aksamitki urosną lepiej w gruncie niż na rozsadniku. Toż to chwast prawie ;:306

Kasiu - Altiko , nie doczytałam Twojego pytania do końca, wybacz :? Altankę robił zamówiony stolarz, ale według mojego projektu - zupełnie amatorskiego, bo nie zajmuję się projektowaniem. Po prostu wybrałam sobie taki kształt altany, jaki mi się podobał i postanowiłam to jakoś połączyć z resztą. Ot i wyszło takie monstrum. Altanka już przetestowana - prawie co dzień jemy w niej obiady, na stole wystawiam zimny kompot. Zaczęłam już układać w składzikach i jak na razie miejsca mi nie brakuje :) ;:333

Kasiu, bardzo dobrze, że eksperymentujesz :) W ten sposób najwięcej się uczymy :) Już przesadziłam część aksamitek :uszy A Twoje urosną na pewno i to dużo szybciej niż moje - bo wysiałaś je w korzystniejszym okresie czasu. Tylko wystawiaj je na słoneczko i świeże powietrze :)
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p

Post »

avalonne pisze: Kasiu, bardzo dobrze, że eksperymentujesz :) W ten sposób najwięcej się uczymy :) Już przesadziłam część aksamitek :uszy A Twoje urosną na pewno i to dużo szybciej niż moje - bo wysiałaś je w korzystniejszym okresie czasu. Tylko wystawiaj je na słoneczko i świeże powietrze :)
już od 3 dni się opalają :) bo pięknie i cieplutko, po południu dziś chłodniej było, ale niech się chartują. Na noc do domu i kurde nie mam już miejsca na parapecie
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

katevalley pisze:kurde nie mam już miejsca na parapecie
To są właśnie skutki uboczne siania roślin jednorocznych ;:306 :;230 ;:306 :;230 :twisted:
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p

Post »

:;230 ale za to potem będzie pięknie ;:215

a gdzie ja postawię te wielodoniczki ( tych palet mam 3 po 144 mini doniczki :;230 ;:224 )
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Ja je stawiam na ziemi przy oknie balkonowym :)
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p

Post »

tam kurde stół stoi ... coś wymyślę :) na dzień to już na balkon można a w nocy to gdzie się da :) ;:306
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

na stole postaw ;:306
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p

Post »

avalonne pisze:na stole postaw ;:306

;:306 ;:306 ;:306 ;:306 ;:306

chyba się nie zmieszczą

;:306 ;:306 ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Celinko nie przepracowuj się tak! ogród to nie kamieniołomy ;:306
Ja wiem ,że łatwo się mówi ale jak się zabierze za prace to by się chciało wszystko na raz, ja nauczyłam się dozować - trochę pracy , trochę odpoczynku a jak czuję ,że za dużo stanowczo mówię stop. Teraz jednoroczne powinny szybko powschodzić a jak przebywają choć trochę na powietrzu to na pewno i żadnego choróbska nie złapią przy takim wietrzeniu ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Kasiu, to piętrowo układaj :;230 Ja to przerabiałam, więc wiem, o czym mówisz :;230

Beatko, staram się jak mogę, żeby się nie przepracować - ale i tak jestem do tyłu z pracami ogrodowymi. Mam na to tylko sobotę, bo w dni powszednie, to mogę co najwyżej parę chwastów wyrwać. Poza ogrodem mam przecież mnóstwo innych obowiązków :wink:
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Podoba mi się to Twoje "monstrum" :wink: . Nie wiem czy po tych pergolach które amatorsko zrobił mój Mąż nie zaryzykuję i nie namówię go do zrobienia altanki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”