Wszystkim odwiedzających nasz wątek z okazji Nowego, 2013 roku składamy tą drogą życzenia, , wszystkiego najlepszego, pięknych kwiatów i krzewów w ogrodach . Danusia i Andrzej
Witajcie po dłuższej nieobecności , dziękujemy Wszystkim za życzenia. Nowy rok się zaczął więc i plany odnośnie działki trzeba już pomalutku zaczynać. Parę fotek z sprzed tygodniowego wyjazdu.
Danusiu - las chroni działkę przed wielkimi zwałami śniegu.
Dobre rozwiązanie mieć tak usytuowaną działkę.
Pewnie u Was zamarzającego deszczu nie było że drzewa okryte są samym puchem.
Buziaczki i dla Andiego też.
Danusiu, Andrzejku witajcie kochani
Cudnie wygląda działeczka przykryta grubą śniegową kołdrą. Cieszy mnie to bo roślinki mają cieplutko. Szczególnie martwiły mnie lilie, bo jesienią nie udało mi się wysypać nowej warstwy kory , a poprzedniej bezśnieżnej zimy straciłam kilka odmian. Teraz mają naturalną kołderkę więc mrozy im nie straszne. Wiem, że i u Was rośnie mnóstwo tych ślicznych kwiatów
Witajcie Dorotko, Zyto, Agnieszko i Geniu . Dziś duży mróz, dobrze że na brak śniegu nie można narzekać bo napadało go całkiem sporo. Straty w liliach mieliśmy duże w ubiegłym roku, trochę dosadziliśmy ale to już nie te, stare odmiany które mieliśmy, szkoda. Z wiosną nowe plany, nowe murki oby starczyło sił i zdrowia. Geniu tak, to namalował mróz na naszym rozsadniku który dzielnie znosi jak na razie zimę.
Tak ku pokrzepieniu
Danusiu jaka cudna zima na Waszej działce.
Niczym nie skażona biel śniegowego puchu.
Pięknie wygląda wysoki krzew oblepiony czerwonymi jagodami, czy to jest ognik?
U mnie wymarzły wszystkie trzy kolory ogników .
Serdecznie Was pozdrawiam.