Moje storczyki - Cytryna24
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje storczyki - Cytryna24
Twój Doritaenopsis ma śliczny, tęczowy kolorek 

- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Jaki ładny i pięknie wybarwiony
i do tego pachnący normalnie ideał 

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- cytryna24
- 200p
- Od: 13 lip 2012, o 21:22
Dziękuję za miłe słowa
A dzisiaj zauważyłam pędzik na Zygopetalum. To dopiero niespodzianka

A dzisiaj zauważyłam pędzik na Zygopetalum. To dopiero niespodzianka

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
taki malutki przyrost i już pędzik?!
ja myślałam, ze te przyrosty najpierw musza urosnąć, odczekać i w ogóle a tu masz! pięknie 

- Alice 12
- 1000p
- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Moje gratulacje

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
Ja tez myslalam, ze najpierw przyrost musi urosnac. A tu taka niespodzianka
. Maluszek z pedzikiem

- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Gratulacje
Fajnie to wygląda takie małe a już pęd 

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- cytryna24
- 200p
Z tego co czytałam - bo doświadczeń własnych do tej pory nie miałam - to pędy rosną właśnie na młodych, niedojrzałych przyrostach Zygopetalum. Na tych które już dojrzały raczej nie będzie kwiatów. A kilka ich już urosło.
Gratuluję pędzika na Zygopetalum
. Uwielbiam je ale coś mi z nimi nie idzie. To plamy na liściach, to nie rosną ale próbuję nadal. Super, taki dorodny ten pędzik na takim małym przyroście
.

- cytryna24
- 200p
Aniu Cambria to nazwa handlowa. Nazywane tak są różne rośliny. Ja pod nazwą Cambria kupiłam Colmanarę Tropic Jungle, i dwie różne Brassiowate
. Jak na razie zakwitła mi tylko Colmanara. Na nowej, dojrzałej pseudobulwie. Reszta ma nowe przyrosty które na razie rosną w siłę 
Andziu ja też myślałam, że Zygopetalum nie jest dla mnie. Kupiłam je we wrześniu zeszłego roku. Było bardzo ładne, zadbane. U mnie zaczęły rosnąć nowe przyrosty. Po jakimś czasie je przesadziłam. Przeczytałam też że po przesadzeniu długo dochodzi do siebie i raczej w tym sezonie nie zakwitnie. Trudno. Wiosną poszło na dwór. Czasem zapominałam je podlać. I chyba to mu służy. A stoi cały czas w cieniu. Już się nie mogę doczekać kwiatów bo nie wiem dokładnie jak będzie kwitło.

Andziu ja też myślałam, że Zygopetalum nie jest dla mnie. Kupiłam je we wrześniu zeszłego roku. Było bardzo ładne, zadbane. U mnie zaczęły rosnąć nowe przyrosty. Po jakimś czasie je przesadziłam. Przeczytałam też że po przesadzeniu długo dochodzi do siebie i raczej w tym sezonie nie zakwitnie. Trudno. Wiosną poszło na dwór. Czasem zapominałam je podlać. I chyba to mu służy. A stoi cały czas w cieniu. Już się nie mogę doczekać kwiatów bo nie wiem dokładnie jak będzie kwitło.
- Alice 12
- 1000p
Cambrie ich hybrydy kwitna ze starych pseudobulw, np. u mnie na wielkanoc kwitlo z jednej strony bulwu teraz kwitnie z drugiej strony i jednoczesnie dostaje nowe przyrostyDufin pisze:a czy z cambriami jest tak samo?

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
hmm.. to znaczy rozumiem, ze kwitnie na dojrzałych pseudobulwach?
Bo jeśli mam stare, które już z obu stron miały po pędzie to chyba taka pseudobulwa nie będzie już kwitła, prawda? A jeśli któraś kwitła tylko z jednej strony, to mówisz, że jest szansa iż po czasie wypuści jeszcze drugi pęd? Byłoby super, bo zanim moje młode przyrosty podrosną to.. 

- cytryna24
- 200p
Cambria to dość szerokie pojęcie więc nie jest powiedziane, że Tobie też zakwitnie na tej pseudobulwie na której już kwitła 

- Alice 12
- 1000p
Zaraz wstawie zdjecie jak to u mnie wyglada, mam bardzo wiele hybryd cambrii i tak wlasnie u mnie kwitnaDufin pisze:hmm.. to znaczy rozumiem, ze kwitnie na dojrzałych pseudobulwach?Bo jeśli mam stare, które już z obu stron miały po pędzie to chyba taka pseudobulwa nie będzie już kwitła, prawda? A jeśli któraś kwitła tylko z jednej strony, to mówisz, że jest szansa iż po czasie wypuści jeszcze drugi pęd? Byłoby super, bo zanim moje młode przyrosty podrosną to..

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!