Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Robaczku, trzymajcie się tam! Niech burza szybko pójdzie precz :twisted:
Dzięki za instrukcję krążkową... jeśli u siebie nie znajdę, to będę się uśmiechać do Ciebie... to jest szansa dla nasiennego nieudacznika, jakim niewątpliwie jestem ;-))
Pomponellę będę miała (podobnie jak Pashminę :))...
A sąsiadce trzeba coś błyskotliwie napomknąć o prawach autorskich (wiem, wiem - nieświadomie dałaś jej przyzwolenie...) - myślę, że sama byłabym sfrustrowana takim zachowaniem...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dziękuję Kasiu za 'Nostalgie'. Już zapamiętuję niektóre róże a w tym roku do moich ulubionych i zapamiętanych dojdzie właśnie ta 8-) Powoli chyba i ja przekonam się do róż, choć na razie poprzestaję na dwóch szlachetych ;:170
Kępy lobelii imponująco wielkie. Przynajmniej wiem, w czym tkwi sekret 8-)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, zapomnialam zapytac - znasz drzewko chusteczkowe?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lilijko, bardzo mi miło, że wybrałaś się do mnie na wirtualny spacer ;:196
Cześć Kasiu ;:196 Żadna przykrość..może po prostu rozczarowanie ;:131 Rośliny te same to żaden problem..gdyby jeszcze była w tym nuta fantazji zamiast "copy" & "paste" :uszy
Sara, u mnie większość ogrodu od południa, więc lampa cały dzień. Z pomarańczowych mogę polecić Friendship, z żółtych Saharę, z rożowych Louis Odier i Pomponellę. Marta/Shirall ma fioletowe, chyba w słońcu, więc zajrzyj też do niej po praktyczne rady :uszy
Aniu, dziękuję..przy Twoich fotach róż to ja się mogę schować ;:131
Martuś, no wiesz, bywa..nie przejmuję się specjalnie.., są ważniejsze rzeczy. Karmelek zakwitł, Cafe szykuje drugi kwiat ;:oj A żylistki wykopane..jest zamiast nich Casanova :D
Bozuniu, u mnie dzisiaj burza słabiutka, całe szczęście nie było powtórki z rozrywki..Glicynia już zabezpieczona, dostała obstawę 3 ochroniarzy-palików :lol: Oby jutro było pogodnie ;:173
Roza33, kotki same się wyniosły i dobrze, bo nie życzę im źle, ale adoptować też nie chcę ;:131 Chętnie wybiorę się na spacer do Ciebie :wit
Asiu, u nas dzisiaj było ok, nawet byliśmy na grillu u sąsiadów ;:65
Aguś..a Pashminkę to skąd wytrzasnęłaś? od Francuzów? Nie potrafię się długo krzywić na kogoś, szybko mi przechodzi :D A drzewa chusteczkowego (?!) nie znam... ;:218
Jacku, miło mi, że Nostalgie zyskała Twoją sympatię - mogę ją polecić z całego serca ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Dobrze, że ta glicynia się nie połamała, szkoda by było... ale one mają chyba mocne i giętkie pędy :wink: U mnie burza była krótka ale intensywna, wybiło studzienkę i ogródek pływał... Oczko się trochę rozlało :wink: A tak pięknie wysprzątałam w ogródku... A kora z rabatki od sąsiada pływała po całym osiedlu, mam teraz trochę darmowej kory:wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Za to u mnie wczoraj była straszliwa burza. Całe szczęście obyło sie bez strat.
Masz taką samą sytuację jaka ja. Ja też kupiłam Jackamnii, a zakwitł JPII.
Oczywiście musiałam zamieniać miejsca i szukać innego powojnika w ogrodzie, bo JP nijak nie pasował tam gdzie rósł
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Chyba wczoraj przerwałam obchód po Twoim ogrodzie z powodu burzy u nas ;:131 zresztą codziennie grzmi i leje, końca nie widać. :twisted:
Pamiętam że czytałam o złamanej konstrukcji pod glicynią, dobrze że glicynia cała. ;:333
Na sąsiadów nie ma rady, najlepiej żyć z nimi w zgodzie a uwagami się nie przejmuj bo Twój ogród jest cudny i powinien stanowić wzór do naśladowania ;:215 im gęściej tym lepiej ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, glicynia na szczęście uratowana, dostała solidne podpórki, teraz powinna być stabilna..byłoby szkoda takiego cudeńka :roll: Ogródek miałaś pięknie wysprzątany, a oczko wodne nawet mętne wygląda uroczo ;:196 Masz talent do aranżowania przestrzeni, chętnie wysłucham Twoich rad co powinnam zmienić u siebie, zapraszam z rewizytą!
Gosia, u mnie wczoraj burza przeszła bokiem, a w Poznaniu była ulewa. Mojego JPII tez przesadzę, ale może jesienią. Wolałabym jednak fioletowy zestaw w tym miejscu..te pomyłki clemkowe to już standard niestety, któryś z rzędu mi się nie zgadza :evil:
Majka, dzięki ;:196 Miło mi, że na Forum ogród się podoba, to budujące ;:173 Miejscami pewnie nieco za gęsto, ale zawsze można przesadzić to i owo.., więc się nie martwię komentarzami :uszy

Pokażę Wam co wyrosło na ścieżce między kamykami ;:138
Przypołudnik & Portulaka

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miałam też dzisiaj sporo gości ;:173 W ciągu dnia było cudownie cicho, słychać tylko ptaki i odgłosy pracowitych pszczółek! uwijały się przy lawendzie aż miło ;:138
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przy okazji zobaczcie, jak różni się tradycyjna lawenda - wąskolistna, od prowansalskiej. Prowansalska (nie znam fachowej nazwy ;:131 ) wyrosła mi w tym roku ogromna, długaśne pędy i ogromne kwiatostany. Tradycyjna trzyma się w zwartych kępach, obie bardzo lubię ;:173

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu jeszcze jeden pracowity robaczek przy sadzeniu clemka.. ;:224 Złapałam zadyszkę hihi

Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, fajnie ta ścieżka kwitnie ;:333 W pierwszej chwili nie doczytałam i myślałam, że przypołudnik to delosperma ;:223 Takie podobne kwiatuszki... Jak dodasz macierzankę, to za rok będziesz budowała równoległą ścieżkę ale do chodzenia :wink: Żartuję oczywiście ;:196 Piękna jest tak ścieżka i dobrze, ze pokręcona a nie prosta ;:333 Twoja lawenda jest bardzo ładna! Ale najładniejsza Kasia na trawie ;:333 U nas właśnie zaczęła się burza... tak dla odmiany :wink:
Dzięki za dzisiejsze spotkanie ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ścieżka traci swoją pierwotną funkcję-będzie do patrzenia, nie chodzenia :D W przyszłym roku posadź lobelie, dopiero się zaniebieszczy :D
Z przykrością czytam o stratach po burzy, to tylko rośliny, ale żal :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,ale z ciebie piekna laska,to praca w ogrodzie ci tak słuzy?Trafi mi od rana do nocy ciurac,zeby tak wygladać. :;230
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Hej,ogrodniczko :wit pomijając Twój bardzo młody wiek ile trzeba pracować w ogrodzie żeby tak wyglądać? ;:oj
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ogrod masz cacuszko nie ma dwoch zdan ;:108
Ja za lawenda nie przepadam ale u Ciebie pasuje jak ulal. No i u moich dalszych sasiadow mnie tez zachwyca, bo maja przedogrodek utrzymany w zieleniach iglakow i jedna wielgachna kepe lawendy - wlasnie z tych wysokich, no miodzio to wyglada.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu u ciebie jak zawsze piękne obrazki ;:167 Który powojnik tak cię wykończył :?: :;230
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

rany Kasiu..........chyba nie Multi Blue Cię tak wykończył? :shock:
jejku nie przemęczaj się i to w taki upał - ekhm ekhm......no dobra i kto to mówi? :;230 ;:224
fajnie, że się znowu spotkałyśmy ;:168 ;:196

no i lawenda......kocham jej zapach ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”