A cóż mu się stało ?monika pisze:sama się przekonałam kiedy sybirakowi zaaplikowałam saletrzak na start
Pewno go wykręciło jak po heine-medinie ?

Piękne pomidory jak piękne panie. Kosztują sporo kasy i nerwów.

A cóż mu się stało ?monika pisze:sama się przekonałam kiedy sybirakowi zaaplikowałam saletrzak na start
Monikomonika pisze:tylko jak tam te tygodnie są liczone? od wysadzenia na miejsce stałe, prawda?
I promisemonika pisze: sugerowałabym poprawę,
Prawdę powiedziawszy najlepszy z tych prostych nawozów byłby fosforan amonu ale on jest w małych opakowaniach trudno dostępny, o ile w ogóle. Dlatego zaproponowałem saletrzak. Przy nawożeniu rzędowym spełnia swoją rolę ułatwiając przyswajanie fosforu.. Przy nawożeniu rzutowym lepszy byłby nawóz azotowo-fosforowy.monika pisze:Startowy pozostaje saletrzak, prawda?
Nie byłbym takim optymistą. To, że nie jest konfekcjonowany w małych opakowaniach, to jest zastrzeżenie producenta nawozu .Komuś to przeszkadza. Onegdaj udało mi się dorwać worek tego nawozu. W pamięci mi utkwiła cebula nawieziona przedsiewnie tym nawozem. Z grządki 1,2 m x 3 m potrafiłem zebrać worek 50 kg cebuli.monika pisze:to w sezonie na alledrogo będzie szansa kupna
Podobno charakter człowieka najlepiej określa się przez to, co uznaje on za śmieszneforumowicz pisze:..A jak zaczniemy frywolnie tłumaczyć łacińskie słowa typu pseudo czy inne to dojdziemy do tego, że nazwa mikroorganizmu Peronosporales wskazuje, że ten niby grzyb występuje tylko na PKP