Marzenia się spełniają...
- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marzenia się spełniają...
Pacząc na zdjecia twoich kwiatów, poczułam się jak w botaniku. 

Miło Elu przesadzasz;-) ale i tak dziękuję.Ela SZ pisze:Pacząc na zdjecia twoich kwiatów, poczułam się jak w botaniku.
Robię dużo zdjęć tulipanów, żeby zapamiętać jakie mam dokupić w sierpniu i jak je sadzić. Doszłam do wniosku, że powinno być ich co najmniej 5-10.
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Długo każe na siebie czekać. Zawsze mogę Ci podesłać, napisz na pv. Ten rok był dla nich akurat wyjątkowy.bina12 pisze:Masz dużo podobnych Tulipanów jak u mnie , niestety już przekwitły ale u Ciebie widzę dużo innych kwitnień , zazdroszczę Bergenii , u mnie mam ją 2 rok i nie kwitnie
Dzień dobry
Ale piękne tulipany, coś wspaniałego!Szczególnie ciekawy kolor mają te mocno bordowe, przeurocze. I żółte. I wszystkie
Zrobiłaś im super sesje, to dobry pomysł by wiedzieć co dosadzić
Dziękuję za podpowiedź, spytam w administracji czy pozwolą mi barierki pomalować!

Ale piękne tulipany, coś wspaniałego!Szczególnie ciekawy kolor mają te mocno bordowe, przeurocze. I żółte. I wszystkie

Dziękuję za podpowiedź, spytam w administracji czy pozwolą mi barierki pomalować!

Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
Lucy36 Dzięki 

- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne tulipany, dobry pomysł ze zdjęciami bo rzeczywiście jesienią nie pamiętamy już co gdzie kwitło.
Tulipany dziękują ;-)a_nie pisze:Piękne tulipany, dobry pomysł ze zdjęciami bo rzeczywiście jesienią nie pamiętamy już co gdzie kwitło.
Forum mobilizuje mnie do robienia zdjęć. W długie jesienno-zimowe wieczory ( takie jak dziś;-) lubię wycieczki po ogrodach.

Iryski na fioletowo, niebiesko-białej rabacie. Konsekwencja w kolorach do pewnego momentu.

Pąk w przygotowaniach. Przesadzona piwonia w nowe miejsce z dobrą dawką kompostownika. Mam nadzieję, że efekt będzie.

Sosna z szyszuniami.

Rh

Azalia czy pieris?

- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

W tym roku wyjątkowo pogoda im służy. Obcinać przekwitłe kwiaty czy nie?bina12 pisze:Oj to prawda , nie rozpieszcza nas ta pogoda
tylko Komary mają raj
ale pomimo deszczu twoje kwiatuchy pięknie kwitną i Rodki mają piękne ,zdrowe liście , moim zawsze coś dolega
Ja swoim Rh wykręcam, jak obcinałam, to zawsze za bardzo i niechcący nowe przyrosty też obcinałam. Jak wykręcam to jakoś lepiej mi to wychodzi. A pogoda dla nich faktycznie dobra, moje mają gigantyczne przyrosty i piękne błyszczące, ogromne liście, dwa razy większe niż w ubiegłym roku.
U Ciebie Kleo wszytko jest x2;-) Spróbuje z tym wykręcaniem. Myślę o dosadzeniu dwóch Rh pod sosną bo wycięłam gałęzie i zrobiło się łyso. Zobaczymy.
Sezon wiosenny uważam za rozpoczęty;-) Dwa bąble na prawej dłoni i ból pleców;-) Zdjęcia jutro. Dobrze sobie poczytać zmagania innych na fo;-)