Celinko, Tereniu, Moniko, Patrycjo, Dagg faktycznie storczyk pozytywnie mnie zaskoczył swoim kolorem,
tym bardziej, że jak szukam w pamięci (hipeastrum...fiołek...), to do tej pory nie miałam kwiatka kwitnącego na żółto
Czyżby było tak mało kwiatów domowych w tym kolorze ?! A w ogrodzie mam tego na pęczki
Justynko4833 dziękuję za wizytę

ale szkoda, że nic nie powiedziałaś.
Mam nadzieję, że następnym razem dowiem się, co sądzisz o moich kwiatkach
Magdo mnie storczyki też nie kręcą, ale skoro dawali za takie śmieszne pieniądze, to czemu nie spróbować
To że zakwitł uważam za swój osobisty sukces, bo bałam się, że w ogóle go uśmiercę

Jeżeli chodzi o fiołki, to najpierw kupowałam w kwiaciarni (pierwsze 8zł, ostatnie lata 10 zł, teraz 12 zł), potem w Biedronce (zdecydowanie najtańsze), a teraz na forum.
Oczywiście teraz przerzuciłam się na odmianowe, więc kupuję listki, bo na sadzonki mnie nie stać
Czasami sadzonki dostaję za free od
Justynki/justus27 
i dlatego cały czas zastanawiam się, jak ja jej odwdzięczę się za tyle dobra
Aga koniecznie powinnaś zainwestować w fiołki o ozdobnych liściach, bo uwierz mi, że wtedy nie będziesz wyglądała kwiatów
Jakież one mają plameczki, ciapeczki, falbanki, kolory...istne czary mary
mniodkowa pisze:
Powiadasz za 15zł, to bardzo dobra cena, ja byłam wczoraj w innej kwiaciarni, też dużego fioletowego widziałam za 20! coś w tym roku cenić się zaczynają
Niestety z kwiatkami jest podobnie, jak z innymi rzeczami, podlegają modą.
Jeżeli coś jest na topie, to automatycznie cena idzie w górę, a producenci liczą kasę
Zjawisko to najpierw zauważyłam na roślinach ogrodowych, a teraz domowych
Życzę słonecznego, cieplutkiego dnia

a może i jakiś kwiatek się trafi