An-ka cieszę się bardzo, że podoba ci się moja relacja z K. Na ciąg dalszy zapraszam serdecznie w długie, zimowe wieczory. A tymczasem przyznaję rację, że tulipany najpiękniej wyglądają posadzone w dużych grupach. Być może masz na razie mniej tulipanów niż na zdjęciach, ale jak tylko nastanie sezon różany to będziesz w ścisłej czołówce.
Co do zapachu hiacyntów to potwierdzam ? uczta dla zmysłów. W parku w wielu miejscach umieszczone są ławeczki i wystarczy usiąść na chwilę, zamknąć oczy i można odpłynąć ? zapach jest zniewalający. To dla Ciebie Aniu ciąg dalszy wariacji na temat kamienia
Gosiu ? Deirde na temat żywopłotu z róż wkrótce odezwę się w Twoim wątku. Na razie staram się uporządkować ogrom informacji, których dostarcza Forum. Dzięki bardzo za zainteresowanie i chęć pomocy. Na pewno skorzystam. A tymczasem witam Cię wiosennie na moich włościach
Nelu witaj. Bardzo się cieszę, ze znowu jesteś bo jesteś moim dobrym duchem przewodnim w stosowaniu ekologicznych środków ochrony roślin. Jak tylko Ciebie nie ma to mnie jakieś dziwne myśli nachodzą. Wiesz, zrezygnowałam z Confidoru (to co napisałaś to 100% racja), tylko zastanawiam się co zrobię za rok. Planuję żywopłot różany z róż historycznych a one w większości kwitną raz. No i jak taki kwieciak zaatakuje to po kwitnieniu. Jak się przed nim ustrzec wcześniej a nie po fakcie? A żeby było śmiesznie to żywopłot z jednej strony będzie miał za towarzystwo maliny. No cóż?. Zobaczymy. Nelu, a kiedy planujecie spotkanie w Pisarzowicaach? Mam nadzieję, że nie jest już po?. Bo baaaaardzo chciałbym Was spotkać i poznać w realu. Daj proszę znać, żebym sobie już zaklepała wolny dzień. Lubisz tulipany w takim kolorze?
Grażynko,? motorze napędowy mojego wątku? bardzo się cieszę, że cały czas zaglądasz i mobilizujesz mnie do pisania. Wiesz, moje liliowce pięknie rosną i już się cieszę, że w końcu przestaną być bezimienne. Bo pomożesz mi je zidentyfikować, prawda? A na razie na zielono z forthergillą zmałpowana od Tamaryszka
Majeczko dziękuję bardzo za odpowiedź w sprawie Bioseptu. I tak na razie nie pryskałam bo u mnie od dwóch dni pada. Ale może już jutro mi się uda, bo na wielu różach niestety znalazłam już skoczka różanego. Jeszcze na razie w średnich ilościach ale jest. Mam nadzieję, że Biosept pomoże. Majeczko, dzięki
cdn