Niekończąca się opowieść...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Niekończąca się opowieść...

Post »

Dorotko - Dodad myslę, że warto spełniać marzenia, a szczególnie te ogrodnicze. Masz rację, za rok znowu zakwitną miliony cebul w K. i warto się tam wybrać. Szczególnie, że potrafisz pięknie ujmować rośliny na zdjęciach - miałabys tam pole do popisu. A tymczasem pozwól, że dla Ciebie zdjęcie z mojego własnego ogródka.

Obrazek

Asiu 0809 na pewno do K. warto pojechać w towarzystwie kochanej osoby. Wtedy tę radość można przeżywać wspólnie. A do tego jaką radość sprawisz mamie. Ja też byłam w towarzystwie, ale mało ogrodniczym, więc po kilku godzinach sie rozstaliśmy.... tak było lepiej bo każdy robił co chciał i spotkaliśmy sie dopiero wieczorem na parkingu. Ale nie ukrywam, że wolałabym chodzic tam z zaprzyjaźnioną duszą ogrodniczą. Dla Ciebie dzisiaj też na rożowo..

Obrazek
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ursulko detektywistyczna. Ty to potrafisz czytać ze zrozumieniem?? Odpowiadając na Twoje pytanie to jest tam posadzone 6 mln cebulek. Co roku jest inny temat przewodni Wystawy i najczęściej są to rożne państwa. Dlaczego Polska w tym roku? Podobno dlatego, że stanowimy dla Holendrów bardzo duży rynek zbytu dla ich roślin i duży rynek siły roboczej ?.. Wiesz, ja też osobiście nie lubię Az tak uporządkowanych rabat ale tam jest sztab ludzi dbających o to i to po prostu tam pasuje. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale takie odniosłam wrażenie. A panowie i panie ogrodnicy są w takich samych ? czystych mundurkach i usuwają każdy chwaścik. Co do zapachu to tego się nie da opisać. Po prostu zniewalający?.
Ale dzisiaj dla Ciebie moje cebulowe

Obrazek

Właśnie Gosiu to co napisałaś oddaje sedno - popatrzeć można, a nawet trzeba. Ja też u siebie nie jestem w stanie utrzymać porządku. Jak skończę plewić cały ogród to okazuje się, że tam gdzie zaczęłam już wszystko zarosło? A co do zwiedzania z bratnia duszą to napisałam o tym w odpowiedzi dla Asi. A że z Tamaryszkiem spędziłaś super czas to wcale mnie nie dziwi - jesteście obie dobre dusze ;:196 a do tego ogrodnicze fanatyczki. Dla Ciebie również zdjęcie z mojego, troszkę zachwaszczonego ogródka.

Obrazek

Agatko, wiesz te futurystyczne ściany też nie dla mnie. Ale zawsze można popatrzeć i może czymś się zainspirować. Sama wiesz, że nasze Forum jest kopalnią różnorodnych pomysłów i każdy znajdzie coś dla siebie. A dla Ciebie Czesiek, który chyba się jakoś dowiedział, że powojniki lubią mieć nóżki w chłodzie i cieniuje powojnik

Obrazek
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit Uwielbiam tulipany i najlepiej prezentują się w grupie tak jak u Ciebie. Czesiek słodki i rozbrajający w tej cudacznej pozie :;230
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Mnie też by się przydał taki Czesiek, bo nie wszystkie powojniki zdążyłam obsadzić bratkami. uroczy jest. No i mój ulubiony widok na tył ogródka z niezawodnymi floksami. ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaki miły Czesiu i wie jak pomagać pani. :D
Przytul go ode mnie.
Asiulku śliczne te poduchy floksów na murkach - bajkowy widok. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Pierwszy raz jestem u Ciebie w ogrodzie ......ale tu ładnie ;:224 ogród jest tarasowy , ma kilka poziomów ?? Gdzie tam moje 1200m ;:180

Jakie masz fajne futra :;230 Czesiu ;:167
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Witaj Asiu prawie sasiadko. Piękny ogród tarasowy, długo by szukać podobnego. Przedgórze daje takie możliwości i olbrzymia Wasza praca...
przepięknie. Jestem pełna zachwytu i te wylewajace sie poduchy kwiatów ;:oj
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu2 nie wiem czy dałoby się zorganizować forumkowy wyjazd, ale jakby znalazło się kilka osób to można się zorientować w jakimś biurze. Nie wiem jakie to są koszty, bo ja byłam prywatnie ? niejako po drodze. Moje hiacynty w tym roku kwitły jak mnie nie było i nie mam za wielu zdjęć. Ale może takie Ci się spodoba?

Obrazek

Adrianno mnie szafki też nie za bardzo?. A poczekasz na resztę zdjęć ? Obiecuję, że zimą mam więcej czasu i wtedy was nimi uraczę. Dla Ciebie zdjęcie, które powinnaś polubić, bo jest ?z plecami?

Obrazek

Lawendo to nie tak, że ukrywałam przed Wami swój ogród. Po prostu wiedziałam, że często nie będę mogła bywać na Forum i zawsze mieć wystarczająco dużo czasu dla Was. I dlatego tak długo zwlekałam z założeniem watku. Zresztą teraz też widzisz jak to jest, nie ma mnie długo a potem próbuję nadrobić zaległości. Lawenda dla Ciebie już była, więc może dzisiaj taki widoczek?

Obrazek

Ewelino7 ? witaj serdecznie krajanko. Ale fajnie, że mieszkasz tak blisko. Mam nazieję, że uda nam się spotkać. Tak fajnie się czyta o forumkowych spotkaniach, tylko ja niestety najczęściej mam za daleko, a Bielsko to już bliziutko. Dziękuję za pochlebne słowa o moim ogrodzie i zapraszam w realu. Wiesz, ja dalie uwielbiam od dawna, a przygodę z różami dopiero zaczęłam w zeszłym roku pod wpływem Forum. Piszesz, że kochasz dalie ? to może chcesz jakieś bulwy. U mnie ci ich pod dostatkiem. No i dla Ciebie oczywiście na przywitanie przekornie te piękne jesienne kwiaty

Obrazek

Dorciu nie wiem dlaczego powiadomienia nie przychodzą. Ale nie martw się, ja mam długie przerwy w pisaniu więc szybciutko nadrobisz, a tymczasem znowu witam Cię serdecznie i wiosennie i zapraszam kiedykolwiek zechcesz?

Obrazek

Tamaryszku w Keukenhof wszystko robi niesamowite wrażenie. Pola cebulowych rozciągające się dookoła parku są prawie bezkresne. Najlepiej widać je ze starego wiatraka (do którego można wejść i wyspinać się na górę), który również jest jedną z atrakcji K. Można popłynąć łodzią kanałami okalającymi park i oglądać łany kwiatów poza parkiem. Mnie już niestety na to nie starczyło czasu. Może za rok. Tamaryszku, skoro Twoje cebulowe w białym zakątku zawiodły, to ja mam dla Ciebie swoje:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Piękne plecy :) aż zapiera dech,a ten głaz jaki okaz ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Asiu, po prostu brak mi słów.
Co tam Keukenhof.
Przecież tutaj jest dużo piękniej. Bardziej naturalnie. Tak wolę.
To nic, że nie masz czasu na forum.
Będziemy cierpliwie czekać na kolejne fotki.
A ty rób, rób zdjęcia, żeby w zimowe wieczory cieszyć nasze oczy :D
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

An-ka cieszę się bardzo, że podoba ci się moja relacja z K. Na ciąg dalszy zapraszam serdecznie w długie, zimowe wieczory. A tymczasem przyznaję rację, że tulipany najpiękniej wyglądają posadzone w dużych grupach. Być może masz na razie mniej tulipanów niż na zdjęciach, ale jak tylko nastanie sezon różany to będziesz w ścisłej czołówce.
Co do zapachu hiacyntów to potwierdzam ? uczta dla zmysłów. W parku w wielu miejscach umieszczone są ławeczki i wystarczy usiąść na chwilę, zamknąć oczy i można odpłynąć ? zapach jest zniewalający. To dla Ciebie Aniu ciąg dalszy wariacji na temat kamienia

Obrazek

Gosiu ? Deirde
na temat żywopłotu z róż wkrótce odezwę się w Twoim wątku. Na razie staram się uporządkować ogrom informacji, których dostarcza Forum. Dzięki bardzo za zainteresowanie i chęć pomocy. Na pewno skorzystam. A tymczasem witam Cię wiosennie na moich włościach

Obrazek

Nelu witaj. Bardzo się cieszę, ze znowu jesteś bo jesteś moim dobrym duchem przewodnim w stosowaniu ekologicznych środków ochrony roślin. Jak tylko Ciebie nie ma to mnie jakieś dziwne myśli nachodzą. Wiesz, zrezygnowałam z Confidoru (to co napisałaś to 100% racja), tylko zastanawiam się co zrobię za rok. Planuję żywopłot różany z róż historycznych a one w większości kwitną raz. No i jak taki kwieciak zaatakuje to po kwitnieniu. Jak się przed nim ustrzec wcześniej a nie po fakcie? A żeby było śmiesznie to żywopłot z jednej strony będzie miał za towarzystwo maliny. No cóż?. Zobaczymy. Nelu, a kiedy planujecie spotkanie w Pisarzowicaach? Mam nadzieję, że nie jest już po?. Bo baaaaardzo chciałbym Was spotkać i poznać w realu. Daj proszę znać, żebym sobie już zaklepała wolny dzień. Lubisz tulipany w takim kolorze?

Obrazek

Grażynko,? motorze napędowy mojego wątku? bardzo się cieszę, że cały czas zaglądasz i mobilizujesz mnie do pisania. Wiesz, moje liliowce pięknie rosną i już się cieszę, że w końcu przestaną być bezimienne. Bo pomożesz mi je zidentyfikować, prawda? A na razie na zielono z forthergillą zmałpowana od Tamaryszka

Obrazek

Majeczko dziękuję bardzo za odpowiedź w sprawie Bioseptu. I tak na razie nie pryskałam bo u mnie od dwóch dni pada. Ale może już jutro mi się uda, bo na wielu różach niestety znalazłam już skoczka różanego. Jeszcze na razie w średnich ilościach ale jest. Mam nadzieję, że Biosept pomoże. Majeczko, dzięki

Obrazek

cdn
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Asiu, jaki motor napędowy......
Toż nie tylko ja zaglądam do Ciebie.
Już nie mogę się doczekać na kwitnienie twoich liliowców.
Będzie się działo...... :heja
A póki co to zachwycam się twoimi kamiennymi tarasami.
Jak w bajce......jak w bajce...... ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Malownicze widoki pokazujesz. Twój ogród tak samo piękny, jeśli nie piękniejszy niż holenderski ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, tak kwitnąco jest w Twoim ogrodzie, jakby nie było tej srogiej zimy. Chyba rośliny wiedzą, ze mają się spieszyć, bo sezon krótki! ;:173
Pomiziaj Cześka ode mnie, rozkoszny z niego misiek. Ja co prawda powojników nie mam, ale taka futrzasta ozdoba w ogrodzie by się przydała...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Asiu, dzięki za piękną fotkę, ale mnie się bardzo podobają wszystkie Twoje. ;:138 Drzewa, kamienie, góry to wspaniale tło,
to prawda. Ale trzeba dodać - piękne grupy roślin. Nie musiałaś jechać do Keukenhofu , by tak pięknie sadzić tulipany. ;:215
Różowe kobierce też b.efektowne (floks szydlasty? ) I zgadzam się z tym, co napisałaś - Forum rozwija nas.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”