Majka 411 - róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka 411 ? róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)
U mnie wczoraj był pierwszy naprawdę ciepły dzień. Ok. 18.00, jak jechałam do miasta, to na obwodnicy wyświetlacz pokazywał 12 stopni. Noc była zdecydowanie na plusie, a o 7 rano już było plus 5.
Będę dziś kopać doły pod róże.
Chciałabym się dowiedzieć, jak to jest z tymi bananami pod róże - ktoś z Was próbował?
Kusi mnie, żeby spróbować choć pod kilka róż, ale nie wiem - lepsze bardzo dojrzałe czy mniej dojrzałe, całe, czy pokrajane, ze skórą czy bez skóry? I 1 szt po 1 róże, czy więcej/mniej?
Może macie jakieś doświadczenia, albo wiecie, gdzie o tym było na FO?
Będę dziś kopać doły pod róże.
Chciałabym się dowiedzieć, jak to jest z tymi bananami pod róże - ktoś z Was próbował?
Kusi mnie, żeby spróbować choć pod kilka róż, ale nie wiem - lepsze bardzo dojrzałe czy mniej dojrzałe, całe, czy pokrajane, ze skórą czy bez skóry? I 1 szt po 1 róże, czy więcej/mniej?
Może macie jakieś doświadczenia, albo wiecie, gdzie o tym było na FO?
Maju ale cudo zostawiłaś nam na pociechę.Jestem urobiona po pachy,łapy w ranach (bąblach) po ścinaiu wszelkich suchości,pokłute kolcami i mdlejące od noszenia brudów.
Posadziłam bratki i już mi lepiej.Dla 1 rózy rabatowej znalazłam miejsce a 3 są w pojemnikach.A co z resztą?(około 10)-kompletna wariatka.
Posadziłam bratki i już mi lepiej.Dla 1 rózy rabatowej znalazłam miejsce a 3 są w pojemnikach.A co z resztą?(około 10)-kompletna wariatka.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Wróciłam, bardzo zmęczona, ale uśmiechnięta. Jutro znowu jadę na działeczkę.

Asiu,

Asiu ? daffodil ,

Majeczko ? 300,

Pokochałaś już różyczki.

Majeczko,

Ula,

Asia 2,

Ewciu,

Też było biało, podobno -2C. W południe termometr na tarasie dobijał do 40C .
Ogromna różnica temperatury dla roślinek. Natyrałam się, ale jestem happy.
Jutro znowu jadę działać.

Małgosiu,

Aniu,

Dziś zauważyłam, że w miejscach bardziej ocienionych pazurki mi pukały o ziemię , ha była z wierzchu lekko zmrożona.
To co zaplanowałam zrobiłam i padłam jak kawka.
Jutro kolejny plan, do zrobienia.
Ponieważ jest bardzo gorąco celowo zostawiłam dziś róże do wykopania , niech jeszcze ziemia odmarza.
Po obiedzie zrobię podejście z łopatą, czy różyczki będzie już można wykopać, tak żeby korzenie się zbyt nie poniszczyły i ?wiu? dziewczyny do Was.
Dam znać jutro wieczorem czy wszystko zrobiłam zgodnie z planem.
Słuchajcie dziś sprawdzałam po kolei róże, jestem zadowolona. Pashmina, Biały Eden i Edenka,
mają pączusie, czyli czerwone noski na gałązkach wystających nad kopczykami.
Czyli nie zmarzły.
Ogólnie wszystkie róże ładnie mi przezimowały. Tylko Doktorka za mało obejrzałam, bo sąsiadeczka na szampana mnie zaczęła ciągną.
Dzięki mnie kupiła sobie działeczkę od samotnego pana i dziś był finał transakcji , a szampan na oblewanie.
To tyle wrażeń na dziś.
Do poduchy :
Chippendaile,

Amber Queen

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Fajnie że narobiona a szczęśliwa jesteś, to takie dziwaczne zestawienie że człek pada ze zmęczenia ale z uśmiechem na twarzy.
Czyli u Ciebie też jeszcze ziemia miejscami zmarznięta, nie tylko u mnie,a dzisiaj znowu był przymrozek.
Wieści o żyjących różach są bardzo krzepiące.
Czyli u Ciebie też jeszcze ziemia miejscami zmarznięta, nie tylko u mnie,a dzisiaj znowu był przymrozek.

Wieści o żyjących różach są bardzo krzepiące.

- majka411
Majeczko nie wytrzymałaś, pojechałaś dzisiaj, albo mi się pokręciło, że miałaś jechać w niedzielę.
Ja też byłam, mam obawy co do red eden i eiffel tower 2000, reszta jak na razie ok. Róże, które kupiłam w Auchan to Romeo&Julia i Night&Day. Zobaczymy co z tego wyrośnie, bo informacji żadnych nie mogę znaleźć. Przy okazji przypomniałam sobie jeszcze o dwóch różach o których nie pisałam Just Joey i Lea Renaissance.
Majka, takie zmęczenie cieszy prawda?

Ja też byłam, mam obawy co do red eden i eiffel tower 2000, reszta jak na razie ok. Róże, które kupiłam w Auchan to Romeo&Julia i Night&Day. Zobaczymy co z tego wyrośnie, bo informacji żadnych nie mogę znaleźć. Przy okazji przypomniałam sobie jeszcze o dwóch różach o których nie pisałam Just Joey i Lea Renaissance.
Majka, takie zmęczenie cieszy prawda?

- majka411

Poczekaj ze swoimi obawami, co do róż. To jesienne nasadzenia ?
Wiesz co roże kupione w Auchan , mogą okazać się całkiem fajnymi niespodziankami. Te nazwy, to tylko handlowe, jak Ci zakwitną, może dziewczyny pomogą Ci je rozpoznać.
Just Joey i Lea Renaissance , często spoglądam na nie w książce o różach. Bardzo mi się podobają. Sama kupujesz w zagranicznych szkółkach?

Wiedziałam, że nie wytrzymasz w tak piękną pogodę.
Tak, obie to jesienne nasadzenia, na razie wyglądają marnie, ale może.....
Jeszcze nie wszystkie róże obejrzałam dokładnie, dziś zrobiłam mniej niż 50% planu. Nic to, jutro będę miała pomocników.
Just Joey kupiłam w szkółce na Baletowej i bałam się, że nie przezimuje, bo podobno wrażliwa, a tu niespodzianka.
Lea kupiłam też w jakiejś szkółce, o ile się nie mylę to w Łomiankach, ale w jakiej zabij, a nie pamiętam, od pamiętania jest mój mąż, ja od wybierania.
Nareszcie wiosna, nawet parę krokusów mi wyszło, a na jesieni posadziłam ponad tysiąc.

Tak, obie to jesienne nasadzenia, na razie wyglądają marnie, ale może.....
Jeszcze nie wszystkie róże obejrzałam dokładnie, dziś zrobiłam mniej niż 50% planu. Nic to, jutro będę miała pomocników.

Just Joey kupiłam w szkółce na Baletowej i bałam się, że nie przezimuje, bo podobno wrażliwa, a tu niespodzianka.

Lea kupiłam też w jakiejś szkółce, o ile się nie mylę to w Łomiankach, ale w jakiej zabij, a nie pamiętam, od pamiętania jest mój mąż, ja od wybierania.

Nareszcie wiosna, nawet parę krokusów mi wyszło, a na jesieni posadziłam ponad tysiąc.

- majka411
Beatko,
ponad 1000 krokusów, toż, to trawniczek z nich będziesz miała.
Wiesz, o Baletowej, dziewczyny juz pisały, nawet pojechałam w ubiegłym roku zobaczyć co tam mają.
Była tam piękna róża w potężnej donicy, kwitnąca. Cena nie powiem owszem. Tylko jak to przewieść i czy przezimuje.
Pytałam oni maja te róże z Holandi.
Trochę daleko jak ode mnie do nich. Masz szczęście, że M ma ochotę łazić z Tobą po takich sklepach.

Wiesz, o Baletowej, dziewczyny juz pisały, nawet pojechałam w ubiegłym roku zobaczyć co tam mają.
Była tam piękna róża w potężnej donicy, kwitnąca. Cena nie powiem owszem. Tylko jak to przewieść i czy przezimuje.
Pytałam oni maja te róże z Holandi.
Trochę daleko jak ode mnie do nich. Masz szczęście, że M ma ochotę łazić z Tobą po takich sklepach.
Z Holandii? Ciekawe, kupiłam u nich dwie pienne i przezimowały tylko okryte włókniną.
Mój M, nie ma ochoty, muszę go zachęcać, to znaczy ładnie proszę i chyba mam minę kota ze Shreka, bo nie odmawia.

Mój M, nie ma ochoty, muszę go zachęcać, to znaczy ładnie proszę i chyba mam minę kota ze Shreka, bo nie odmawia.

- majka411
Beatko jak będziesz u nich, to popytaj, Pan bardzo chętnie nawet Ci sprowadzi co tylko będziesz chciała. Tylko cena jest znakiem zapytania, a sadząc po tych w sklepie na pewno nie mała. 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
To znaczy ze jutro powtorka z rozrywki? Ja jutro nic ale to nic nie ruszam - ogolnie to nie wiem czy jutro wstane
Maju przypomnialas mi fotosem Chippka, ze tez gdzies go mam - tylko kurna teraz nie wiem w ktorym miejscu

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Maju. Jak zwykle wpadłam w zachwyt po obejrzeniu Pasteli i Piruette. Już nie mogę się doczekać jak u mnie będą kwitły. Jestem ciekawa czy też będą tak pięknie
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Majka ceny rzeczywiście trochę kosmos.
Miałam obawy, jak kupowałam, ale teraz widzę,że wszystkie przezimowały i to całkiem nieźle.
Żeby było śmieszniej, żadna od nich nie chorowała, sprawdzę jakie mam od nich i napiszę. Tak z pamięci to Sexi Rexi, William S. 2000,Flamentanz, Rapsody in Blue, Blue for You, pienna Exelsa, Just Joey- resztę napiszę później.

Miałam obawy, jak kupowałam, ale teraz widzę,że wszystkie przezimowały i to całkiem nieźle.
Żeby było śmieszniej, żadna od nich nie chorowała, sprawdzę jakie mam od nich i napiszę. Tak z pamięci to Sexi Rexi, William S. 2000,Flamentanz, Rapsody in Blue, Blue for You, pienna Exelsa, Just Joey- resztę napiszę później.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju sąsiadka z Wa-wy, czy z działeczki?
Samotny pan. Jak to zabrzmiało
Jak widzę wszyscy szaleją.
Ale to rzadka gratka taka pogoda w marcu
Samotny pan. Jak to zabrzmiało

Jak widzę wszyscy szaleją.
Ale to rzadka gratka taka pogoda w marcu