Mało czasu, mało czasu....
Dobrze że pogoda trochę się popsuła to wczoraj miałam czas żeby zgrać zdjęcia .
Narcyzy przekwitły, tulipany też kończą kwitnienie- za ciepło było .
Deszczyk i ochłodzenie bardzo potrzebne
Mój żywopłocik z tawułki też już kończy kwitnienie, zapach był cudowny, wyobrażam sobie co się działo u Eli-Elsi
Kwitły magnolie- bardzo obficie ale bardzo krótko
Kasztanowiec wyrobił się na matury
gosia07- Gosiu z warzywniaczkiem chyba przesadziłam , ale mam posadzone tam też cztery rządki kukurydzy na popcorn i dwa rzadki ziemniaków, jeszcze tylko trzeba posadzić pomidorki.
Krasawica Moskwy w tym roku zabłysła ma siedem kwiatostanów
FRAGOLA- Grażynko mi wypadł jeden maluszek sadzony jesienią , niektóre żurawki są maleńkie ale odbijają. Po powiększeniu rabatki jest znowu miejsce na następne.
wanda7- Wandziu ja po przekwitnieniu obrywam wszystkie kwiatostany, żeby nie zawiązywały nasion i podsypuję nawozem, od kilku lat osmocote i czekam żeby zebrać uschnięte szczypiorki.Nie mam z nimi żadnego problemu.
agnieszka72- Aga nie mam zacięcia do takiego cięcia, może poproszę Wandzię jak przyjedzie w czerwcu to coś wytniemy.
malgocha1960- Gosiu bardzo Ci polecam te piękne wiosenne cebulowe, bardzo chętnie podeślę Ci cebulki.
tade k- Tadziu ponieważ korony nie chcą u mnie rosnąć więc pocieszam się narcyzami.Widziałam u Ciebie rabatki żurawkowe.
patkaza- Aguś to ja dziękuję, byłam w Twoich stronach w czwartek 3 maja.
MLODA1- Aniu narcyzy rozmnażają się bardzo szybko. Moje żurawki mają słońce dopiero po południu, ale w ten sposób mają ochronę i nie przypalają im się liście, myślę że lepiej będą znosiły cień niż zbyt duże nasłonecznienie , a sosny dają taki ażurowy cień.