Na zachód od Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Na zachód od Wisły

Post »

cieszynianka kwitnie wczesną wiosną . a teraz powtarza kwitnienie - odpowiadam , bo pytałaś ;:196
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Zosiu nie musisz mnie informować w moim wątku o udzieleniu mi odpowiedzi na pytanie które zadałam w Twoim wątku, ja chętnie zajrzę do Ciebie poczytam, zobaczę co nowego, a tak odbierasz mi tę przyjemność. Poza tym Zosiu ustawiam powiadomienia, więc tym bardziej. Za szczepki dziękuję, zastanowiłam się i doszłam do wniosku że zwyczajnie nie chce mi się czekać aż urosną. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę Pojezierza Starogardzkiego (c.d.).
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Olu piękne tereny wokół Ciebie, tyle jezior. U nas niby wody dużo ale pędzi korytem do morza i nie chce troszkę zwolnić, ażeby rośliny napiły się do woli.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O u nas Zosiu też dawno dobrze nie padało, tylko ostatnio jakiś mały deszczyk, czy coś podobnego było, zatem sporadycznie chodzę z konewką i podlewam liściaste zimozielone i iglaki - które także związuję przed zimą sznurkiem (kolumnowe). Ostatnio jeszcze przesadzałam trochę bylin i małych iglaków.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W minioną niedzielę miałam okazję pochodzić po Borach Tucholskich. Było zimno i wilgotno, ale "rabaty leśne" były jak dla mnie całkiem efektowne :P
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Naprawdę ciekawie wyglądają te rabaty leśne o te porze roku, w lecie pewnie by się w ogóle na to nie zwróciło uwagi. Zazdroszczę wypadu w Bory, ładne zdjęcia :)
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Bufo-bufo pisze:
Obrazek
Olu czy to ta pochłania promieniowanie komputerowe?
Ślicznie wyglądają przystrojone tykwy, czy już wysuszone?
Ach te Bory, też niedługo będę miała podobne blisko (lasy)- nie Bory :D . :wit
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Witaj :D ten widok na jezioro spowodowal ze moja pikawka szybciej zabila - widok przepiekny :shock: azzz samemu chcialo by sie miec taki... ;:224
A Twoje bratki poprzeplatane sa tak kolorami ze az napatrzec sie nie moglam na nie :tan
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu, zazdroszczę Ci tego spaceru po sosnowym lesie. Piękne zdjęcia rabatek leśnych.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Remi witaj w albumie :) Na "rabatach" rosły głównie porosty i trochę mchów. W wyższym piętrze "rabaty" zauważyłam że miejscami między monokulturą sosnową pojawiają się buki, co ucieszyło mnie gdyż podobają mi się te drzewa.

Marylko, tak to jest właśnie ta zielistka. Informację tę znalazłam w jednym z numerów "Kwietnika", w którym przedstawiono sylwetki poszczególnych kwiatów doniczkowych. Cieszę się że podobają Ci się tykwy, są na pewno mniej dekoracyjne niż Twoje :wink: Nie suszyłam ich.. Twoja informacja o lesie jest co najmniej intrygująca :D

Elizo miło mi, że zajrzałaś do mnie :) Wydaje mi się że mieszkasz w bardzo atrakcyjnej okolicy, może akurat do jeziora masz kawałek, ale góry tuż tuż, a ode mnie ich nawet nie widać :D, poza tym mieszasz w okolicy wielu dużych miast. Miło że wspomniałaś o bratkach, przyznam że obecnie też wydają mi się bardzo kolorowe, bardziej niż latem.

Lusiu wszystko przed Tobą, tylko pamiętaj aby bardzo ciepło się ubrać, teraz w lesie jest zimniej niż na otwartej przestrzeni.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Noo blisko jest do Ojcowskiego Parku Narodowego - tam okolice naprawde sa ładne, ale w olkuszu nie ma takiego zbiornika wodnego by moc sie nawet przejsc na spacer, trzeba parenascie km dalej jechac...
Do gór faktycznie mam o wiele blizej ale jakos nigdy mnie one nie rajcowały - dla mnie rajem jest morze :tan
A te bratki co roku maja inne kolorki?? krzyzuja sie jakos??
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz i to jest to do czego wracam z uśmiechniętą myślą, Dolina Prądnicka jest mi znana i chętnie bym ją jeszcze kiedyś odwiedziła, Elizo czy w tej okolicy było kiedyś uzdrowisko, albo coś w rodzaju lecznicy?
Bratki wysiewam od 3 lat i co roku inne. Rozsiewają się ale są coraz drobniejsze, nie zauważyłam też aby się krzyżowały.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Noo to jak juz sie wybierzesz kiedys to bedzie okazja by sie zobaczyc ;:224 hmm jeśli chodzi o uzdrowisko, to szczerze powiedziawszy nie mam pojecia, ale gdyby takie bylo to bym raczej o tym wiedziala wkoncu by bylo przynajmniej na okolicy pewno znane :D
Ale zbierasz nasionka z nich i wysiewasz czy kupujesz tez nowe i siejesz? a ja myslalam ze jak beda sie rozsiewały to cały czas kwiaty beda duze :roll:
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaopatruję się w nowe odmiany, nie wiem czy jest sens w zbieraniu nasion, skoro samosiewy są mniejsze o około 1/3, albo nawet 1/2 Elizo idę do Ciebie :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”