Iwonko bardzo Ci dziękuję za wizytę i odpowiedź. Roślinki podpisane. Pozdrawiam serdecznie.
Nela dziękuję w imieniu Goldiego. On nie odstępuje swojej pani na krok, no chyba że lecie zgobić lub ucieka na drogę.
Eglantyne zbyt długo nie trzyma kwiatu, może kilka dni ale całościowo jest wspaniała.

05.08.2011

07.08.2011

10.08.2011

13.08.2011

15.08.2011
To są zdjęcia z ostatnich dni tych samych pąków i kwiatów, dzisiaj już osypały się ostatnie kwiaty. Jestem ciekawa czy jeszcze zawiąże jakieś pąki.
Stanwell Perpetual właściwie cały czas ma jakiś kwiatek rozwinięty ale są gdzieś przy samej ziemi. Dzisiaj zauważyłam że nawiązała dość sporo pąków. Jej minusem jest rozłożystość czyli leży na wszystkim w koło i podatność na plamistość, bez chemii już byłaby goła.

13.08.2011 miala nawet 3 kwiatki
Comte de Chambord jest urocza tylko bardzo szybko przekwita, chyba że z wiekiem ta przypadłość jej przejdzie.

dzisiejszy kwiat
Rhapsody in Blue to wcale się nie popisuje. Ostatnio zakwitła a to historia jej kwiatów.

13.08.2011

14.08.2011

15.08.2011 czyli ekspresowe przekwitanie
Jestem zadowolona z Cottage Rose. Pierwszy kwiat rozwinęła 10.08.2011 i dzisiaj pewnie się osypie ale ma kolejne kwiaty i bardzo mi się podobają.

A sąsiedztwo staram się dobierać różne i to dużo tych sąsiadów jest od Ciebie.
Dorotko ja jej od razu dałam takie miejsce żeby mogła się opierać o sosenkę jak zesłabnie.

Jak się będzie rozpychać w drugą stronę to będę ją przycinać.