Mój zielony kawałek ziemi - ewka
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Mój zielony kawałek ziemi - ewka
Jule, nie przejmaj się, u Ciebie będąsię dłużej rozwijać i jak my nie będziemy już mieć, u Ciebie będą w całej okazałości 

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- ewka63
- 500p
- Kontakt:
boszesztymój, trawa skoszona i dopiero teraz widzę jaka ta moja psina zarośnięta
W tle, hortensje z odzysku kościelnego 

Uploaded with ImageShack.us
Tutaj docelowo będzie border krzaczasto-bylinowo-jednoroczny

Uploaded with ImageShack.us Na razie z roku na rok coś sobie dosdzam. W tym roku to były właśnie te hortensje.
Ta róża mnie niepokoi. W ubiegłym roku kupiłam podsuszonego zdechlaka, tylko dlatego, że mi się jej żal zrobiło. Wyciągała do mnie cherlawą, suchą gałązkę (jedną jedyną jaką miał) i wołała: pić,pić,pić. Przyniosłam do domu, wsadziłam na noc do wiaderka z wodą, a następnego dnia wsadziłam koło pieńka. Wyrosła z tej gałązki druga gałązka na ok.1,5m i otworzyła jednego, szczęśliwego kwiatuszka - różowego o pojednyczych płatkach. Pięknie pachniał
. Uznałam roślnkę za uratowaną. Zimę przetrwała, zaczęła puszczać dużo wiotkich gałązek, ma dość dużo malutkich jeszcze pączków. Ale przez ostatnie trzy tygodnie wystrzeliły do góry dwie mocne gałęzie. Mają większe liście i w przeciwieństwie do tamtych wiotkich, te są z odcienie bordowym ( lepiej to widać na zdjęciu drugim). Właściwie, to wyglądają tak jakby to był zupełnie inny krzew róży. Nie mają jeszcze pąków.Te pączki, które widać są na wiotkich gałązkach. Czyżbym uratowała dziczkę ?

Tutaj docelowo będzie border krzaczasto-bylinowo-jednoroczny

Uploaded with ImageShack.us Na razie z roku na rok coś sobie dosdzam. W tym roku to były właśnie te hortensje.
Ta róża mnie niepokoi. W ubiegłym roku kupiłam podsuszonego zdechlaka, tylko dlatego, że mi się jej żal zrobiło. Wyciągała do mnie cherlawą, suchą gałązkę (jedną jedyną jaką miał) i wołała: pić,pić,pić. Przyniosłam do domu, wsadziłam na noc do wiaderka z wodą, a następnego dnia wsadziłam koło pieńka. Wyrosła z tej gałązki druga gałązka na ok.1,5m i otworzyła jednego, szczęśliwego kwiatuszka - różowego o pojednyczych płatkach. Pięknie pachniał

O rany ale fajna ta twoja psiucha,piasałaś u mnie że masz małą psiunkę ale nie pisałaś że taką smieszną.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie moglas odrazu kosiarka psicy
przyjemne z porzytecznym i za jednym zamachem. Ale slodkie to stworzenie no 

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu, myślisz, że te bordowe pędy są szlachetne? Bo z opisu wynika, że zielone to raczej dziczka jakaś, mnie teraz z nowej Iceberg właśnie takie dziczki wyrastają - wątlejsze jasnozielone liście, tylko pędy rosną tak gęsto, że nie wiem, jak się zabrać do ich wycięcia
Piesek śliczny, tylko trochę mu może być gorąco w tym futerku teraz ;)
Hortensje kościołowe da się do ogrodu wysadzić? Jak tak, to pójdę na żebry do proboszcza

Piesek śliczny, tylko trochę mu może być gorąco w tym futerku teraz ;)
Hortensje kościołowe da się do ogrodu wysadzić? Jak tak, to pójdę na żebry do proboszcza

- ewka63
- 500p
- Kontakt:
Jule, psina już podkoszona
AgatkoWłaśnie myślę o tych pędach, że teraz to dopiero szlachetne rosną. Ale poczekam, aż zakwitną i zobaczę jakie będzie miała kwiaty.
O hortensjach kościelnych czytałam w "Moim Pięknym Ogrodzie", że można je doogrodu wsadzić i zakwitną od następnego roku
Jowadziękuję od Pusi

AgatkoWłaśnie myślę o tych pędach, że teraz to dopiero szlachetne rosną. Ale poczekam, aż zakwitną i zobaczę jakie będzie miała kwiaty.
O hortensjach kościelnych czytałam w "Moim Pięknym Ogrodzie", że można je doogrodu wsadzić i zakwitną od następnego roku

Jowadziękuję od Pusi
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
Ewuniu, wszystkie pędy u mojej róży zaczynają od koloru brązowego bordo (
jest taki kolor?)
W każdym razie wszystkie jej młode pędy mają taki kolor, a po jakimś czasie zielenieją. Mnie się wydaje, że uratowałaś "róże właściwą"
A ile satysfakcji. Zaraz zrobię zdjęcia mojej księżniczki.

U mnie reszta nieco większa
Pozdrawiam

W każdym razie wszystkie jej młode pędy mają taki kolor, a po jakimś czasie zielenieją. Mnie się wydaje, że uratowałaś "róże właściwą"

A ile satysfakcji. Zaraz zrobię zdjęcia mojej księżniczki.

U mnie reszta nieco większa

Pozdrawiam
- ewka63
- 500p
- Kontakt:
Osterku, własnie u mojej róży najpierw urosły pędy wiotkie i z małymi jasnozielonymi listeczkami i z mnóstwem paczków, a te bordowobrązowe, grube i większe wyrosły dopiero teraz i są dużo wyższe. Zobaczę, co urośnie na tych nowych, "szlachetniejszych" pędach, bo mi szkoda obcinac tych mniejszych 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa, to ja poprosze foty podkoszonej psicy ogrodowej 

- ewka63
- 500p
- Kontakt:
Foty wstawię jak do dom wrócę, bo na razie jestem zawieszona między pracą a domem 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, moja pnąca rózowa też tak ma, ale ja myslałam, ze te sztywne bordowo-brązowe, to może nieszlachetne? Albo, że nowe przyrosty mocniejsze, bo po nawożeniu?
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- ewka63
- 500p
- Kontakt:
A wiesz co Justynko, te grube wyrosły po nawożeniu właśnie
no to pewnie tak mają , a już się bałam, że mi się coś zniszczy
Janneke, kawusią się częstuj, fotki będą, będą, zwłaszcza, że ostrózka mi zaczyna kwitnąć. Tak ją chciałam mieć bardzo
Wsadziłam w ubiegłym roku, coś tam wyrosło, ale dziś to już ma ze 2,5 metra i zaczyna kwitnąć 

Janneke, kawusią się częstuj, fotki będą, będą, zwłaszcza, że ostrózka mi zaczyna kwitnąć. Tak ją chciałam mieć bardzo

to ja też chce zdjęcia zobaczyć:)