Wiosną budzi się życie :)))

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosną budzi się życie :)))

Post »

;:196 nie smuć się..
Spójrz na to z innej strony. Gdybyś już miała wykończony, wymarzony ogród, piękne rośliny, zrobione oczko nie było by Ci bardziej szkoda jakby Ci to wszystko przekopali :?: Zawsze są plusy takich sytuacji. Pospacerujesz po ogrodach, może coś podpatrzysz będziesz miała więcej czasu na dobór roślinek i rozplanowanie swojego własnego ogrodu :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

To prawda Joaśka, nie tragizuj ;:14
Zawsze znajdzie się coś do obfotografowania, pasja nie umiera ;:108
Pozdrówki :wit
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Dzięki dziewczyny , dziś w planach koszenie trawy i znowu pielenie bo chwasty tak się bujają po deszczach że nie nadążam ich pielić.Wczoraj zjadłam pierwszą swoją rzodkiewkę z własnego ogródka ,ale jest taka ostra aż łzy z oczu lecą przy jedzeniu :twisted: diabelska rzodkiewka :;230 z piekła rodem :;230
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aśka ja uwielbiam takie ostre rzodkiewki , z piekla rodem :;230
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Joasiu, nie przejmuj się finansami, wiadomo zawsze są jakieś priorytety. Późnym latem moja Mama będzie przesadzała mnóstwo kwiatów, chętnie Ci parę roślinek podeślę :)

Najważniejsze, żebyś z nami była ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Dziękuję Asieńko ;:196
Agatka123 ja się zastanawiam dlaczego są takie diabelskie bo jak kupię w warzywniaku to takie nie są
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Joasiu, przytulam i absolutnie od nas nie odchodź - poczekamy na Twój ogródek cierpliwie ;:196
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

No i następna ogrodniczka cieszy się smakiem ;:138. Super że nie odrzuciłaś forum. Teraz wszystkie będziemy wcinać twoje warzywka, no bo ja swoich nie posiadam :D Osobiście rzodkiewek nie lubię bo palą w język, ale cieszyła bym się jak dziecko z tego że wyrosły, no i mój M zajadał by się nimi :D
Podobno ostrość zależy od zawartości związków w glebie (diabelskiej siarki ? :;230 ) ja osobiście tego nie wiem :D . Te z warzywniaka uprawiane są pewnie na wodzie tak jak pomidorki Hiszpanii .

Chwasty - mnie to już do szału doprowadzają, wieczorem były powyrywane, ogródek podlany a na drugi dzień znów od nowa to samo. Zastanawiam się skąd to się bierze :roll: pewnie to sąsiad celowo podsiewa :;230 . Muszę zebrać trochę pieniążków i zakupić tą płachtę czarną albo zieloną i pozakrywać miejsca w których coś nasadzę. Ledwo zrobiłam małą grządkę , była czyściutka a po 2 tygodniach jakby mi kto fasoli nasadził :evil: znikąd. Dobrze że tam taka ziemia że wystarczy wzruszyć ją lekko i wszystko wyłazi z korzeniem :D
;:4
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Joasiu wpadłąm do Ciebie z wizytą a tu czytam że kopanie ogródka ;:108 ale pasja do motorów :shock: a i twoje malowidło super ;:138
Lucy2na

Post »

Asia nic się nie martw przez ten rok sobie dokładnie zaplanujesz co byś tam chciała mieć i gdzie ...
a czas szybko leci ...
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Cieszę się że jesteście ze mną i chcecie żebym została ,to dodało mi skrzydeł .Trawę już skosiłam wieczorem wypiele warzywka i podleje bo teraz muszę odpocząć .Dziś za dużo załatwiania papierkowej roboty nogi mnie bolą od chodzenia ręce od noszenia malucha w foteliku taki mały a już tyle waży że ręce to mi do kolan się wydłużają .
Emka ja też się cieszę jak dziecko że coś urosło bo to pierwsze moje warzywa wieczorem zdobię zdjęcie i wkleję jeszcze małe te warzywa tyle co rzodkiew dobra buraczki jeszcze małe koper i marchew też a cukinia tylko jedna wzeszła z 8 nasion i na gwałt muszę jeszcze skopać kawałek na fasolę szparagową może dziś zobaczę jak moje maleństwo będzie spało to może skopie .Później wkleję parę zdjęć bo widziałam zakwitły już jakieś kwiaty .
bonia244 no taka pasja mój jeździ na zawody i ja też chcę zacząć jeździć razem z nim trochę z nim porywalizuję na torze :;230 dam mu w kość :;230
Lucy2na ja właśnie sobie tak postanowiłam że będę odkładać po parę groszy do skarbonki a na wiosnę kupię co ja będę chciała
Lucy2na

Post »

o to masz silną wolę bo ja nie mogę nic uskładać zaraz wydam wszystkie lewe pieniążki
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

I tak trzymać Asiu ;:138
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Warzywa wypieliłam ale nie podlałam bo mój mały Bartuś nie dał mamie już nic więcej zrobić będę musiała rano to zrobić
Oto one nic specjalnego ale to moje pierwsze na jesieni obornika podrzucę to na drugi rok będą może dorodniejsze
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Asia są takie lampki na czoło i można po ciemaku np: pielić :;230 :;230
Sorki napadła mnie głupawka, ale czasem taka mam chęć wziąć lampkę nocną i pojechac cos podłubać w ogródku, no bo przecież w dzień za dużo się dzieje.
Warzywniczek zapowiada się smakowicie ;:138 Niech tylko podrosną i zasmakują to można powiedzieć pierwsze koty za płoty. Za rok bedzie już doświadczenie i warzywnik się rozrośnie. Ja poczekam z tym , może w przyszłym roku :roll: Na razie tylko pomidorki na próbę. Lawenda , winogrono, portulaka i kosodrzewina mają się dobrze jak na pierwsze wysianie to potem przejdę na warzywka :D
U nas porzeczkę mróz potraktował :?
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”