Zielone różności

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone różności

Post »

U Ciebie to chociaż wiado ;:223 my lokator u mnie widocznie same spadają bo nikt się do tego nie przyznaje ; / ;:224
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Maluszki fiołkowe mnie zauroczyły ;)
Cudna ginura ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:wit - sukulenty bardzo fajne.Ja wypatrzyłam wilczomlecz trójżebrowy,którego fanką jestem.Różne trzykrotki i dracena
we wzorek paseczkowy urokliwe bardzo,a hoje niech rosną i może zechcą zakwitnąć - byłoby przepięknie.
A maczek działkowy ;:63 ;:63 ;:63
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Może to chore, ale największą radość odczuwam, kiedy widzę zielony punkcik koło ukorzenionego listka fiołka :heja ...potem pyciutkie listeczki...a u ciebie tyle radości na parapetach. W ogrodzie też sporo dzieje się...kocham lato ;:3
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zdjęcia z działki - takie wakacyjne :D . Parapet sukulentowy robi wrażenie ;:138 i gratuluję Ci młodych fiołeczków.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Super domowe fiołkowe przedszkole :) najfajniejszy dzień ujrzeć zielony punkcik na tle czarnej ziemi prawda?
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p
Od: 28 lut 2011, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sliczne kwiatki, super kwitną.
Przez tę ciepłą i słoneczną pogodę większość osób zaniedbuje swoje wątki, ja za to nadrabiam swoje zaległości w czytaniu ich :)
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Coraz częściej marzę by latem doba miała troszkę więcej godzin niż ma , kurcze nie wyrabiam się czasowo, działka pochłania mój wolny czas prawie całkowicie, synio który dość absorbuje i kociaste również muszą być przecież wymiziane :;230. Najbardziej jednak cieszy to, że wszystko na razie ładnie rośnie chociaż wciąż mam niedosyt deszczu, u mnie było stanowczo go za mało, podlać około 100 krzaków pomidorów i ponad 30 papryki nie mówiąc o reszcie to czasami mam już dość...zdrówko odmawia posłuszeństwa, ale nie mogę chodź na chwilę zajrzeć tutaj.

Dziękuję Wam bardzo za tak miłe wpisy, dla was wszystkich ;:196 ;:3 .

Sarodokładnie wiem kto jest tą łobuziarą, ona cwaniara cały dzień potrafi przespać a w noce harce sobie urządza, ja nie mam nic przeciwko jej balowaniu ale proszę... tylko nie po parapetach.

justus27na nią mogę patrzeć godzinami, przecudny kolor i te lekko włochate listki s a takie urocze.

Krysiucoś wypatrzyłam na hojka,może to pączuś, ale to okaże się za jakiś czas.

Iwonko tym większa moja radość, że wszystkie listki tak ładnie się ukorzeniły i dość w szybkim tempie przybywa nowych młodych listków, pierwsze kroki po przebudzeniu skierowane oczywiście do maluszków. Nie wiem tylko czy stare już można usunąć czy je nadal pozostawić. Lato jest piękne, szkoda że tak krótko trwa.

Wikrorio na działce jest teraz bardzo kolorowo, nie zawsze mogę cykac fotki coby sąsiedzi nie pomyśleli że jestem..., no wiesz :;230

Celinko jeszcze trochę a będą w gimnazjum.

Beatko to prawda, ale zaniedbuje tez wasze za co przepraszam was wszystkie.

Parapetowce też nie narzekają, cały czas czekam na rozwinięcie pączuszka u gloksyni, grudnik i wielkanocniki wypuszczają młode listki, cisis którego przestawiłam na okno i zaaplikowaniu pałeczki przeciw grzybowi bardzo fajnie wypuszcza młode, chyba będzie uratowany.
Ze smutkiem pisze, że nie udało mi się ukorzenić hibiskusa z wymianki ale ładnie ukorzeniają mi się szczepki chyba cisusa rombolistnego, ale jego nazwy nie jestem pewna, jak zrobię fotkę liczę bardzo na waszą pomoc.

Na balkonie coraz bardziej kolorowo, koleusy rosną, kwitną begonie biała tylko w pączkach, za kilka dni i ona pewnie pokaże co potrafi, i fuksje które na razie nie zamierzają kwitnąć :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek,

Dużo , dużo ;:3 na weekend dla wszystkich odwiedzających a deszczyku tylko tam gdzie potrzeba :wink:
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Świetne te koleusy...każdy - inny ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Begonka pięknie kwitnie ;:138 , a koleusy cudowne - takie wielobarwne :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

:wit ,Bardzo ciekawe koleusy masz,w ogrodzie kolorowo,spodobała mi się twoja Ginuarka piękna ;:108
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Pięknie masz na balkoniku. Begonie istne cudeńka. ;:63
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na balkonie cudownie : i zielono, i kolorowo.
Koleuski wspaniałe,begonia pięknie kwitnie ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
Działkowe - widać,że poświęcasz im czas,a one się odwdzięczają ;:108 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Dziękuję wszystkim za tak milutkie słowa dla moich kwiatuszków ;:196 , balkonik już bardzo kolorowy tylko wielka szkoda nie bardzo mam kiedy na nim posiedzieć i podziwiać je. Za to futerka mają piękne widoczki.

Begonie szaleją, rozkwitły już też o pełnych kwiatach ale nie mam jeszcze fotek. Ta która miała być białą okazała się żółtą,z pełnymi kwiatami. Krysiu nawet nie wiesz jaka jestem rozczarowana, byłam pewna że źle przezimowała mi własnie żółta a tu taka nieoczekiwana niespodzianka :( .

Siewkami koleusów rokoko zaopiekowała się nowa kicia, udało mi się uratować raptem 2 sztuki ale czy przeżyją czas pokaże, ona też kocha kwiatuszki tylko ja tak bardzo chciałabym by okazywała to w inny sposób, ma posianą specjalną trawkę, to czego szuka w moich doniczkach :twisted:
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu - też byłam trochę rozczarowana,że moje begonie są i za wysokie,i nie są pełne ,ale kiedy zobaczyłam jak jedna z nich (pokazana
w wątku) jest wprost obsypana kwiatami - przeszło mi :lol:
Co z tego,że jedna tak kwitnie,co z tego,że nie ma pełnych kwiatów - jak jest pięęęęękna i .... już :!:
Jak obdarzy Cię mnóstwem kwiatów,to przejdzie Ci,a na pewno znakomicie poprawi humor ;:108 ;:108
A z naszymi kłaczatymi - hmmm,tak już jest.Też je kochamy i tak jakoś musimy godzić te miłości ;:108 ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”