Początki ogrodnicze Kasi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Początki ogrodnicze Kasi

Post »

Z macierzanką chwilę poczekaj. Moja była całkiem czarna dwa tygodnie temu, a teraz się ładnie zieleni. Wcześniej nie wiedziałam, że jest tak bardzo żywotna. A jest szalenie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja swoją wierzbę też tnę jeszcze krócej , moja macierzanka też przemarzła, ale po przycięciu ładnie odbija .
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Śpieszę Cię uspokoić w sprawie cięcia wierzby, ale widzę, że dziewczyny już mnie ubiegły. Nawet połowę krócej byłoby ok. Ciekawe czy moje przemarznięte macierzanki odbiją? Mają po kilka listków, ale większość czarna.

Co do cebulowych, to spokojnie jeszcze zdążysz dosadzić. Chyba, że wszędzie masz włókninę pod korą. Wtedy raczej Ci się nie uda ;:224. Ja już od kilku lat co roku na jesieni dosadzam. Nawet się wybredna zrobiłam i niektóre już sadzę odmianowe 8-) . Jedyna moje zasada to sadzić coś, co: 1. podoba mi się (najważniejsza zasada), 2. nie trzeba wykopywać, 3. najlepiej jakby się samo potem rozrastało/rozsiewało. I mam nadzieję, że za jakiś czas naprawdę będą łany kolorowych kwiatków. Na razie dorobiłam się wysepek.

Widzę, że masz już trampolinę! ;:63 ;:108 . Dają Ci dzieciaki poskakać? Ja bardzo lubię postawić sobie trampolinę na środku. Potem sobie podskakuję i rozglądam się dookoła. Inna perspektywa, inne pomysły od razu przychodzą do głowy. Nie lepiej postawić ją na trawie? Spadanie na kostkę może być mniej przyjemne. :(
Agata
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu wrócę do pytania,na które mi nie odpowiedziałaś.Jaką średnicę ma twój basen i jaką wysokość, czy jesteś zadowolona z tego na stelażu, czy lepszy jest rozporowy?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Też bardzo krótko przycięłam moją hakuro, nawet bałam się, ze zbyt krótko, na jakieś 10 cm. Na razie nic nie wypuszcza, mam nadzieję, ze jej nie zaszkodziło... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Spokojnie, hakuro da radę :D
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58

Post »

Roza333 - dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :D

Soczewka- również dziękuję za odwiedziny :D Ta kostka pod basen to pomysł mojego męża. Ja na początku byłam zła bo burzyło mi to mój krajobraz.Teraz się cieszę :tan

Katik-Lawendę przycięłam i teraz czekam,czy odrośnie, gdzieś przeczytałam,że lubi przemarzać :(

Kasia1972-na razie zrobiłam opryski na wszystkie rośliny miedzianem i na iglaste promanalem.Zaraz jak tylko przestanie wiać zrobię oprysk topsinem.

Margo2dziękuję Gosiu za Twój wpis, właśnie on mi uzmysłowił,że to nie jest ostateczna forma ogrodu :wink: Zdecydowanie za dużo zostało trawnika.

Pamelka- teraz szukam po necie różnych informacji i zdjęć, które mnie natchną ;:224

Dwostr- teraz jestem opętana tematem skalniaka :;230 mam nadzieje,że mi nie przejdzie i w tym roku będę już realizować.Co do tawuły japońskiej to masz racje to ona- dziękuję ;:196 A wiesz ja ją trochę przyciełam, myślałam,że to pięciornik :oops: Chyba jej to nie zaszkodzi :?: :?: :?:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p

Post »

Paola 1a- moje różyczki pod kopczykami tak pięknie przezimowały i już jak rozgarniałam kopczyki to pokazywały się listki.Pokułam się niesamowicie przy tych zabiegach, mimo rękawiczek :roll:
Pocieszasz mnie,że nie tylko mój mąż taki nie uważny ale on wychodzi z założenia,że szybko zrobi i ma spokój i takie są efekty ;:14

Dkny- to pierwsze w życiu moje cięcie i byłam bardzo przestraszona,że nic z tego nie będzie :roll: Ale słucham Waszych rad i jest przycięta na 15 cm a chyba mi tak podpowiadałyście :?: To zdjęcie to duże zbliżenie i może dlatego tak wygląda :;230

Ewamaj66-dziękuję za podpowiedź co do macierzanki,także czekam cierpliwie,może jeszcze odbije.

Agatka123- i Ty Brutusie przeciwko mnie :;230 :;230 :;230 , moja wierzba za mało przycięta :;230 :;230 :;230
Wszyscy laicy w moim ogrodzie śmieją się,że poszalałam na wierzbie.A macierzankę to teraz przyciąć :?: Czy czekać jak zacznie odbijać :?:
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie wystartowała różyczka :uszy widać, że dobrze jej u Ciebie.
Widziałaś moje wierzby, chyba zostawiłabym 1/5 gałązek, które są u Ciebie :lol: Sprawdziłam wczoraj, już ruszają :uszy
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p

Post »

Rine- macierzanek mam dużo, miał być dywan z nich przy basenie :roll: Na razie wyglądają nieciekawie.
Ja wiem,że spokojnie lecz jak zaglądam na inne wątki i widzę tą wiosnę to aż serce boli,że u mnie tak nie ma ;:224
Tyle,że mam rzeczywiście pod wszystkim włókninę i wiem,że to ciężka praca w sadzeniu :? Niedawno wsadzałam lilie i nie jest lekko, ale co tam dam radę :uszy Zasady zapamiętam bo święte są ;:170

Tak kupiliśmy trampolinę i już skaczemy namiętnie na niej :tan Dzieciaki są zachwycone a i dla mnie to fajna rozrywka.
Docelowo będzie stała w innym miejscu na trawniku, to miejsce to na potrzeby montażu tylko.Dzieciaki przetestowały też siatkę ochronną i się na nią rzucały, na szczęście wytrzymała ;:14

Małgocha1960Przepraszam Małgosiu za to niedopatrzenie ;:180 już się poprawiam.Mój basen jest i rozporowy i na stelażu.Głębokości ma 122 cm. Tylko nie pamiętam średnicy.Wszyscy byliśmy zachwyceni a szczególnie w letnie upały.Ja nawet próbowałam robić sobie aerobic w wodzie :;230 :;230 :;230

Sure wszystkie koleżanki nas tu uspakajają i pewnie wiedzą co mówią bo nie raz już cięły wierzbę ;:138
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj :wit
Jestem pod wrażeniem Twoich postępów ogrodowych. Robi się coraz piękniej, poproszę o więcej zdjęć.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

A ja mam jescze pytanie do trampoliny. Chciałam też kupić dla swoich dzieci ale mój m leciutko mnie sprowadził na ziemię, że po kilku dniach nikt jej nie będzie używał i jest to tylko strata kasy. A jak jest u Ciebie. Czy dzieciaki cały czas wykazywały zainteresowanie?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p

Post »

Moniko ja mam trampolinę od 2 tygodni i jak na razie jest cały czas oblegana.Trzeba się spytać AgatyRine , u niej jest już kilka lat.Wiesz ona służy też jako duży rodzinny leżak do "kotwaszenia " A ja mam zamiar na niej zdobywać figurę :;230 :;230 :;230

Anancykdziękuję za komplementy i zapraszam ;:196
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ja wyczytałam ,że Agata skocząc na niej ogląda z innej perspektywy swój ogród i wymysla co by tu jescze zmienić. Więć sadzę, że jest wykorzystywana w 100% :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Berry
100p
100p
Od: 22 lip 2010, o 14:39

Post »

Widzę że wiosna i do ciebie zawitała ;:63 , a u mnie do tej pory żonkilki jakoś się nie pokazały :cry: Ale macie sprzętów, mi też by się coś przydało do poprawy figury, a na razie mam "fitness ogrodowy" :;230 (kiedyś znalazłam takie określenie chyba tu na forum)
Mój pierwszy ogródek
Pozdrawiam
Jagoda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”