Początki ogrodnicze Kasi
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Początki ogrodnicze Kasi
Z macierzanką chwilę poczekaj. Moja była całkiem czarna dwa tygodnie temu, a teraz się ładnie zieleni. Wcześniej nie wiedziałam, że jest tak bardzo żywotna. A jest szalenie.
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja swoją wierzbę też tnę jeszcze krócej , moja macierzanka też przemarzła, ale po przycięciu ładnie odbija .
- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Śpieszę Cię uspokoić w sprawie cięcia wierzby, ale widzę, że dziewczyny już mnie ubiegły. Nawet połowę krócej byłoby ok. Ciekawe czy moje przemarznięte macierzanki odbiją? Mają po kilka listków, ale większość czarna.
Co do cebulowych, to spokojnie jeszcze zdążysz dosadzić. Chyba, że wszędzie masz włókninę pod korą. Wtedy raczej Ci się nie uda
. Ja już od kilku lat co roku na jesieni dosadzam. Nawet się wybredna zrobiłam i niektóre już sadzę odmianowe
. Jedyna moje zasada to sadzić coś, co: 1. podoba mi się (najważniejsza zasada), 2. nie trzeba wykopywać, 3. najlepiej jakby się samo potem rozrastało/rozsiewało. I mam nadzieję, że za jakiś czas naprawdę będą łany kolorowych kwiatków. Na razie dorobiłam się wysepek.
Widzę, że masz już trampolinę!
. Dają Ci dzieciaki poskakać? Ja bardzo lubię postawić sobie trampolinę na środku. Potem sobie podskakuję i rozglądam się dookoła. Inna perspektywa, inne pomysły od razu przychodzą do głowy. Nie lepiej postawić ją na trawie? Spadanie na kostkę może być mniej przyjemne. 
Co do cebulowych, to spokojnie jeszcze zdążysz dosadzić. Chyba, że wszędzie masz włókninę pod korą. Wtedy raczej Ci się nie uda

Widzę, że masz już trampolinę!

Agata
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu wrócę do pytania,na które mi nie odpowiedziałaś.Jaką średnicę ma twój basen i jaką wysokość, czy jesteś zadowolona z tego na stelażu, czy lepszy jest rozporowy?
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Też bardzo krótko przycięłam moją hakuro, nawet bałam się, ze zbyt krótko, na jakieś 10 cm. Na razie nic nie wypuszcza, mam nadzieję, ze jej nie zaszkodziło... 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Spokojnie, hakuro da radę 

- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Roza333 - dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Soczewka- również dziękuję za odwiedziny
Ta kostka pod basen to pomysł mojego męża. Ja na początku byłam zła bo burzyło mi to mój krajobraz.Teraz się cieszę
Katik-Lawendę przycięłam i teraz czekam,czy odrośnie, gdzieś przeczytałam,że lubi przemarzać
Kasia1972-na razie zrobiłam opryski na wszystkie rośliny miedzianem i na iglaste promanalem.Zaraz jak tylko przestanie wiać zrobię oprysk topsinem.
Margo2dziękuję Gosiu za Twój wpis, właśnie on mi uzmysłowił,że to nie jest ostateczna forma ogrodu
Zdecydowanie za dużo zostało trawnika.
Pamelka- teraz szukam po necie różnych informacji i zdjęć, które mnie natchną
Dwostr- teraz jestem opętana tematem skalniaka
mam nadzieje,że mi nie przejdzie i w tym roku będę już realizować.Co do tawuły japońskiej to masz racje to ona- dziękuję
A wiesz ja ją trochę przyciełam, myślałam,że to pięciornik
Chyba jej to nie zaszkodzi

Soczewka- również dziękuję za odwiedziny

Katik-Lawendę przycięłam i teraz czekam,czy odrośnie, gdzieś przeczytałam,że lubi przemarzać

Kasia1972-na razie zrobiłam opryski na wszystkie rośliny miedzianem i na iglaste promanalem.Zaraz jak tylko przestanie wiać zrobię oprysk topsinem.
Margo2dziękuję Gosiu za Twój wpis, właśnie on mi uzmysłowił,że to nie jest ostateczna forma ogrodu

Pamelka- teraz szukam po necie różnych informacji i zdjęć, które mnie natchną

Dwostr- teraz jestem opętana tematem skalniaka

- kasiatt
- 200p
Paola 1a- moje różyczki pod kopczykami tak pięknie przezimowały i już jak rozgarniałam kopczyki to pokazywały się listki.Pokułam się niesamowicie przy tych zabiegach, mimo rękawiczek
Pocieszasz mnie,że nie tylko mój mąż taki nie uważny ale on wychodzi z założenia,że szybko zrobi i ma spokój i takie są efekty
Dkny- to pierwsze w życiu moje cięcie i byłam bardzo przestraszona,że nic z tego nie będzie
Ale słucham Waszych rad i jest przycięta na 15 cm a chyba mi tak podpowiadałyście
To zdjęcie to duże zbliżenie i może dlatego tak wygląda
Ewamaj66-dziękuję za podpowiedź co do macierzanki,także czekam cierpliwie,może jeszcze odbije.
Agatka123- i Ty Brutusie przeciwko mnie
, moja wierzba za mało przycięta
Wszyscy laicy w moim ogrodzie śmieją się,że poszalałam na wierzbie.A macierzankę to teraz przyciąć
Czy czekać jak zacznie odbijać 

Pocieszasz mnie,że nie tylko mój mąż taki nie uważny ale on wychodzi z założenia,że szybko zrobi i ma spokój i takie są efekty

Dkny- to pierwsze w życiu moje cięcie i byłam bardzo przestraszona,że nic z tego nie będzie

Ewamaj66-dziękuję za podpowiedź co do macierzanki,także czekam cierpliwie,może jeszcze odbije.
Agatka123- i Ty Brutusie przeciwko mnie

Wszyscy laicy w moim ogrodzie śmieją się,że poszalałam na wierzbie.A macierzankę to teraz przyciąć

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie wystartowała różyczka
widać, że dobrze jej u Ciebie.
Widziałaś moje wierzby, chyba zostawiłabym 1/5 gałązek, które są u Ciebie
Sprawdziłam wczoraj, już ruszają 

Widziałaś moje wierzby, chyba zostawiłabym 1/5 gałązek, które są u Ciebie

- kasiatt
- 200p
Rine- macierzanek mam dużo, miał być dywan z nich przy basenie
Na razie wyglądają nieciekawie.
Ja wiem,że spokojnie lecz jak zaglądam na inne wątki i widzę tą wiosnę to aż serce boli,że u mnie tak nie ma
Tyle,że mam rzeczywiście pod wszystkim włókninę i wiem,że to ciężka praca w sadzeniu
Niedawno wsadzałam lilie i nie jest lekko, ale co tam dam radę
Zasady zapamiętam bo święte są
Tak kupiliśmy trampolinę i już skaczemy namiętnie na niej
Dzieciaki są zachwycone a i dla mnie to fajna rozrywka.
Docelowo będzie stała w innym miejscu na trawniku, to miejsce to na potrzeby montażu tylko.Dzieciaki przetestowały też siatkę ochronną i się na nią rzucały, na szczęście wytrzymała
Małgocha1960Przepraszam Małgosiu za to niedopatrzenie
już się poprawiam.Mój basen jest i rozporowy i na stelażu.Głębokości ma 122 cm. Tylko nie pamiętam średnicy.Wszyscy byliśmy zachwyceni a szczególnie w letnie upały.Ja nawet próbowałam robić sobie aerobic w wodzie
Sure wszystkie koleżanki nas tu uspakajają i pewnie wiedzą co mówią bo nie raz już cięły wierzbę

Ja wiem,że spokojnie lecz jak zaglądam na inne wątki i widzę tą wiosnę to aż serce boli,że u mnie tak nie ma

Tyle,że mam rzeczywiście pod wszystkim włókninę i wiem,że to ciężka praca w sadzeniu

Tak kupiliśmy trampolinę i już skaczemy namiętnie na niej

Docelowo będzie stała w innym miejscu na trawniku, to miejsce to na potrzeby montażu tylko.Dzieciaki przetestowały też siatkę ochronną i się na nią rzucały, na szczęście wytrzymała

Małgocha1960Przepraszam Małgosiu za to niedopatrzenie

Sure wszystkie koleżanki nas tu uspakajają i pewnie wiedzą co mówią bo nie raz już cięły wierzbę

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
Jestem pod wrażeniem Twoich postępów ogrodowych. Robi się coraz piękniej, poproszę o więcej zdjęć.

Jestem pod wrażeniem Twoich postępów ogrodowych. Robi się coraz piękniej, poproszę o więcej zdjęć.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
A ja mam jescze pytanie do trampoliny. Chciałam też kupić dla swoich dzieci ale mój m leciutko mnie sprowadził na ziemię, że po kilku dniach nikt jej nie będzie używał i jest to tylko strata kasy. A jak jest u Ciebie. Czy dzieciaki cały czas wykazywały zainteresowanie?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- kasiatt
- 200p
Moniko ja mam trampolinę od 2 tygodni i jak na razie jest cały czas oblegana.Trzeba się spytać AgatyRine , u niej jest już kilka lat.Wiesz ona służy też jako duży rodzinny leżak do "kotwaszenia " A ja mam zamiar na niej zdobywać figurę
Anancykdziękuję za komplementy i zapraszam

Anancykdziękuję za komplementy i zapraszam

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Ja wyczytałam ,że Agata skocząc na niej ogląda z innej perspektywy swój ogród i wymysla co by tu jescze zmienić. Więć sadzę, że jest wykorzystywana w 100% 

Pozdrawiam Monika
- Berry
- 100p
- Od: 22 lip 2010, o 14:39
Widzę że wiosna i do ciebie zawitała
, a u mnie do tej pory żonkilki jakoś się nie pokazały
Ale macie sprzętów, mi też by się coś przydało do poprawy figury, a na razie mam "fitness ogrodowy"
(kiedyś znalazłam takie określenie chyba tu na forum)