Działka Mieci
- mieciak49
- 1000p
- Od: 13 paź 2010, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka Mieci
Właśnie,aż boję się co to będzie jak przyjdzie mróz a śniegu nie będzie,lepiej niech roślinki siedzą w ziemi
-
- ZBANOWANY
- Od: 4 lip 2010, o 10:40
Zgadzamsie z tobą Mieciu ja również obawiam się o swoje roślinki...z jednej strony nie chcę już śniegu widzieć ale z drugiej strony przyda się dla roślinek 

- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- mieciak49
- 1000p
Wróciłam dopiero z działeczki,byłam na małym rekonesansie a tam nieciekawie,ziemia zmrożona a śniegu prawie nic,to u was jest lepiej bo macie chociaż śnieżek,wtedy mrozik wam niegrożny.U mnie jest teraz 0,ale zimno,zmarzłam w nogi
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Witaj Mieciu !!!Jednak Cię wyśledziłam jestem dobrym szpiegiem. Mam pytanie o Bugenwillę??kupiłam na wiosnę pięknie kwitła przez całe lato na balkonie jesienią przyniosłam na okno zachodnie jest chłodno ,opadły jej liście pokazały się w tym miejscu zielone jakby miały być listki ale od góry mi zasycha coraz więcej i więcej i nie wiem co mam robić.przelane nie jest podlewam oszczędnie.boję się ze może mi paść .Podchodzę drugi raz i z marnym skutkiem.Nie mam do niej szczęścia.
Pozdrawiam... Alina .
- mieciak49
- 1000p
Alinko -nie mam za dużego doświadczenia z Sundavillą,pierwszy raz kupiłam ją w tamtym roku,póżną jesienią obcięłam gałązki do sadzonek i wsadziłam do wody ale niestety wszystkie mi uschły i niedawno je wyrzuciłam,natomiast korzenie z ziemią w dużej donicy zostawiłam na działce w domku (nie murowanym),donice owinęłam gazetami i folią bąbelkową,zobaczymy czy odbije na wiosnę.Myślę że w piwnicy,w bloku,udałoby się ale donica za ciężka do przewiezienia była.Fuksje i dalie udaje mi się w piwnicy przechować,jeśli Sundavilla odbije to będzie sukces,zobaczymy.Alinko,pozdrawiam serdecznie
Pierwiosnek uroczy
Moja różyczka szybko przekwitła
U mnie za oknem biało i -10 stopni. Do ogrodu nie zdążyłam dotrzeć przed opadami. Nie wiem czy coś wychodziło z ziemi.

U mnie za oknem biało i -10 stopni. Do ogrodu nie zdążyłam dotrzeć przed opadami. Nie wiem czy coś wychodziło z ziemi.
- mieciak49
- 1000p
Syberyjko-u mnie też tak zimno i nieprzyjemnie,za to w domu cieplutko więc bawię się w sadzenie już ukorzenionych badylków fuksji,cieszy mnie że tak ładnie i szybciutko puszczają korzonki,teraz w doniczkach powinny iść do góry,w przyszłym tygodniu myślę coś posiać do pojemniczków,głównie heliotrop,to moja ulubiona roślina z pachnących latem na działce
- bratek158
- 500p
- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

pamiętam czasy gdy co rok robiłam sobie sadzonki z fuksyjki

ale ostatnio zmarnowały mi się

A ja heliotrop wykopałam z ogrodu i trzymam na dość zimnej klatce schodowej. Stare okno nie domyka się do końca, stąd chłodek
Faktycznie jest niebiańsko (niebiesko) piękny.

- mieciak49
- 1000p
Syberio-bardzo jestem ciekawa czy się uda z tym heliotropem,oszczędziłabyś sobie długie oczekiwanie na kwitnienie,bo on chyba póżno zaczyna kwitnąć