Nowy ogród Jacka 2010/11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010/11

Post »

Cieszę się, że choć przez 3 dni mogę być z Wami i podzielić się słońcem, które napełniło mnie energią ;:3 Potem znowu będę borykał się z brakiem internetu.

Agness, dziękuję :) Dzięki słońcu odżyłem i na szczęście nie doznałem szoku po powrocie, bo tu temperatury znośne póki co.

Witaj MagdaMisia :!: Wiesz, ja mam dokładnie te same myśli + szukanie ładnych kamieni ;:223 Tym razem o dziwo nic takiego nie przywiozłem, ale odbiję sobie w drugiej części mojego urlopu, która za kilka dni :D

Halinko ;:196 Te wojaże to moja ucieczka, by nie zwariować zimą. Perspektywa wyjazdu pozwala mi jakoś przetrwać. Po powrocie liczę dni do końca zimy i jakoś się jest na plusie :)
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

O jesteś Jacku...zaglądałam i zaglądałam a Ciebie nie było...mam nadzieję że jak najszybciej rozwiążesz problem z netem
bo bardzo lubę Twoje fotki oglądac,a ostatnio zbyt długo ich nie było :roll:
Ale....teraz jak wstawiłeś to konkretne...zazdroszczę takiej wyprawy.Możliwośc podróżowania
to super sprawa ;:108 Pozdrawiam :wit
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fantastyczne zdjęcia! Tyle w nich słońca i ...życia. Wielkie dzięki! Fajnie, że choć chwilowo możesz zajrzeć na Forum. A wiesz, że ja nawet pomyślałam sobie, że skoro nie widać Cię na Forum to pewnie pojechałeś jak co roku "podładować akumulatory" do ciepłych krajów...
x-d-a

Post »

Jacku, czy te "ciepłe kraje" to Egipt :?: Też mam taki sposób na przetrwanie zimy, że co roku w styczniu lub lutym wyjeżdżam w cieplejsze strony podładować akumulatorki. W tym roku, niestety, się nie udało, z tym większą przyjemnością popatrzę na Twoje słoneczne fotki.
Miłego dnia życzę :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Grażynko :!: Cieszę się, że do mnie zaglądasz i lubisz moje zdjęcia. Zaraz będą następne. Muszę wykorzystać te dni, póki mogę je wstawiać. Obawiam się, że moje problemy z netem skończą się dopiero na wiosnę :(

Iza :wit , dokładnie tak, jak myślałaś; ciepłe kraje zimą są dla mnie wybawieniem. Przede mną drugi wyjazd.

Dalu, jesteś blisko :) Mi w tym roku udało się wziąć długi urlop więc i wypoczynek dłuższy niż zwykle, z czego się ogromnie cieszę ;:3

Obiecałem latem, że pokażę nową rabatę, którą tworzyłem przez ostatni rok. Niestety mam przy sobie zdjęcia dopiero od maja więc nie mogę pokazać stanu "sprzed" i początkowej fazy robót. Rosły tam metrowe chwasty a walka ze skrzypem była utrapieniem. Rabata ma 105m/2 więc miałem co robić. W tym roku zapełni się i dojrzeje :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Strasznie długaśna ta rabata :shock: Sporo pracy przed i za Tobą .

Pochwal się ,gdzie tym razem będziesz wypoczywał . :?:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jacku ;:196
Cieszę się, że odzywasz się i pokazujesz fotki mimo problemów z netem :D
Fantastyczne wspomnienia z afrykańskich wojaży :!: ;:138
Wielkie zdjęcia super, o tej porze roku nawet widok samego zielonego trawnika z lata cieszy, przypomniałam sobie, jak miło jest przebywać w ogrodzie w sezonie.
Odpoczywaj i grzej się słonkiem w drugiej części urlopu ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku ;:167 ojjj, napracowałeś się :wit
Czekam na końcowe efekty :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jolu :!: Tak, mam dwie identyczne rabaty, każda po 105m/2. Są duże ale chciałem, aby to były jednolite plamy kolorystyczne. Nawet tymczasowe ścieżki wewnątrz w przyszłości zastąpię roślinami.

Dziękuję Agnieszko ;:196 Kilka dni spędzam u rodziców i mogę trochę nadrobić zaległości forumkowe. Dopiero po wklejeniu zdjęć zdałem sobie sprawę, że ich nie zmniejszyłem. Na moim monitorze się mieszczą ale inni mogą mieć problem więc ewentualnie zmniejszę, jak będzie trzeba. Pewnie poznajesz swoje śliczne dalie?

Halinko, końcowe efekty.... hmmm ;:224 W tym roku powinny się zapełnić rabaty a co dalej - czas pokaże. Najwyżej będą korekty. Są to rabaty bylinowe więc mogę przesadzać.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Kawał dobrej roboty wykonałeś... ;:138 Rabatki już częściowo zapełnione...
w tym roku na pewno je dokończysz i bedzie super :uszy
Życzę miłego wypoczynku podczas kolejnej wyprawy ;:3
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Grażynko ;:196 W tym roku zamierzam dokończyć porządkowanie i układ ogrodu więc będzie miał jako taki ład i przejrzystość.

Znowu mnie nie będzie przez jakiś czas zatem przepraszam wszystkich za nieobecność i do usłyszenia ;:136
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku rabata zapowiada sie wspaniale, ależ miejsca na rośliny :shock: :shock: az zazdroszczę :wink: :lol: Miałeś co robić, żeby oczyścić taki plac z zielska i trawy, ale warto było. Wiele roślinek już wysadzonych, ale i miejsca jeszcze w bród - czyli teraz to . co ogrodnicy kochają najbardziej-dalsze sadzenie roślinek- i będzie bajeczka :D
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:shock: to się napracowałeś.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Miałeś przepiękną wyprawę. To dlatego tak długo nie było Cie z nami. Nie tylko brak internetu :D
Jacku, zauwazyłam, że rabata nie dochodzi do ogrodzenia. Chyba że to złudzenie. czy nie szkoda miejsca na trawę. ja bym juz powiększyła tę rabatę :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agness :!: Pracy z wyrywaniem zielska było multum i robiłem to przez dwa sezony. Teraz tylko utrzymać wszystko, by znów nie zarosło ale nie ma już chwastów trwałych. Zagospodarowanie to praca na najbliższe sezony ale to sama przyjemność :D

Dosiu, miło Cię słyszeć. Przy Twoich pracach, moja nie była aż tak wielka.

Margo, tak między ogrodzeniem a rabatą jest trzymetrowy pas ziemi przeznaczony na krzewy i drzewa. Zapewne w tym roku uporządkuję ten pas.

A teraz fotorelacja z mojej drugiej tegorocznej wyprawy, z której właśnie wróciłem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”