Wielkiegnet pisze:Już gdzieś tą "słonicę" widziałemCzyżby na stronie głównej waszego PTMK ?

W rzeczy samej ona to właśnie.
Wielkiegnet pisze:Już gdzieś tą "słonicę" widziałemCzyżby na stronie głównej waszego PTMK ?
Jacek pisząc "słonica" w sumie napisał jej nazwę gatunkową, jest to oczywiście Coryphantha elephantidens, jedna z nielicznych Koryfant kwitnących na czerwono. Większość gatunków ma kwiaty żółte.nolina pisze:A można wiedziec co to za Coryphanta?
cud, miód , malinkamgr_ pisze:Nie da się nie mieć mammillari - także odpowiedź twierdząca. Koryfanty i Escobarie też mam, jedną masz na poprzedniej stronie.gnet pisze:Był okres, że również miałem niezłe stadko hoi. Większość "poszła" za wschodnią granicę. Teraz z braku miejsca zostawiłem sobie tylko parę sztuk aby mi nie było smutno w domu. Tak z ciekawości się spytam Marku czy w kolekcji masz jakieś mamilarie, koryfanty lub eskobarie?
Zdjęcia zamieszczę na pewno wkrótce, a specjalnie dla Ciebie jedna roślinka (mam nadzieję że rozpoznasz)
No to niestety dopiero w przyszłym roku i to dopiero w lecie - Koryfanty z regóły kwitną koniec lipca, sierpień.Fiolimena pisze:Obydwie są śliczne. Mnie jednak bardziej się podoba kolor C. bumamma
. Powinieneś Marku zrobić i pozostałym małą sesję
.
Módl się za siebie i innych Darku, bo jeśli chodzi o mnie, to możesz spać spokojnie. W najgorszym przypadku sprezentuję wszystkie Tobiedarekcn42 pisze:Ja się tylko modlę o to, żebyście nigdy nie zrezygnowali z kaktusiarstwa. Mam nadzieję, że nie zrobicie przykrości swoim roślinkom .
Wybacz Markumgr_ pisze:proszę mi tu na wątku takich czarnych wizji nie przedstawiać
Ho hodarekcn42 pisze:50 ha do dyspozycji jest pod kaktusy