Moniś melduję że cebulowe mam już posadzone w donicach.
Zaskoczyła mnie kwitnąca u Ciebie biała Cala (kala)... u mnie w tym roku kwitły cale: różowe i bordowe, biała nie kwitła wcale.
Dziękuję za tel. Buziaczki dla dzielnego Pawełka - Dobrej Nocy życzę
Moniko, przeczytałam u kogos na wątku, że schowałaś przed mrozem donice z daliami. Czyżbyś nie wykopywała ich karp, tylko przechowywała w ziemi, w donicach? POza tym, czy uprawiasz dalie właśnie w donicach, a nie w gruncie? Jak ci się to sprawdza? Są to chyba bardzo niskie odmiany?
Moniu gratuluję posadzenia wszystkiego i gratuluję super pomysłu na urodziny na pewno to był dla dzieci odlotowy dzień Cudne jesienne foteczki uwielbiam patrzeć na Twoje zdjęcia
Prześliczna ta biała kalia, jesienny leśny ogród wygląda pięknie, tylko liści i igliwia nie zazdroszczę.
Lubię las, przytulać się do drzew szczególnie brzozy u nas kolo domu były takie wielkie trzy - tata robił dziurki i łapał wodę, którą piliśmy a klon przywołuje wspomnienie jak w piosence V.Villas Mamo,
spokojnej nocy
Jak dobrze, ze już mam za sobą imprezy w salach zabaw, mikołajki, akademie, przedstawienia itp.Choć nie powiem abym ich nie lubiła, ale każdy wiek ma swoje atrakcje. Teraz atrakcje sa innego rodzaju , wyjścia na domówki, osiemnastki itp. a to już dostarcza innego rodzaju emocje. A to jeszcze Moniko przed tobą.
Moniczka teraz pewnie nie tylko pracuje w ogródku ale zajęta jest swoim ukochanym szkolniakiem, a to już zajęcie bardzo ale to bardzo miłe, a a sobie spokojnie pospacerowałam po leśnym ogrodzie, pięknie o tej porze a chryzantemy dodają uroku, planowałam kupić na giełdzie ale o dziwo nie było zatem zadowolę się oglądaniem