witam po długiej nieobecności
wiosna zawiatła także i u mnie. pracy duzo a czasu nieweile. och żeby człowiek nie musiał zarabiac ale by było...
Malinko
na opakowaniu napisano: Bieluń drzewiasty
datura arborea
roślina wiloletnia120-150 cm wysokosci. kwiaty białe, zwisłe, okazałe trąbkowate, barwy białej, żółtej, różowej. kwitna od lipca do pazdziernika. szybko rosnie. wysiew nasion w lutym - kwietniu... itd . tu niestety niechce mi sie przepisywac dalszych instrukcji sadzenia i mam niemały kłopot. niestety żdadne z nasion mi nie wzeszło a z całej paczuszki zostały tylko mi tylko dwa w torenbce - reszte wysadziłam. tak sobie mysle że cos jest nie tak.. w tym tygodniu wysieje jeszcze te dwa ostatnie i .... sama nie wiem chyba już przestałam z utesknieniem czekac czy cos sie pojawi.
Renatko
przykro słyszeć że masz złamana rekę . mam nadzieję że już wszystko dobrze i co najważniejsze nie boli
Kasiatt
pierwsze prace w ogrodzie już rozpoczete. trawnik zagrabiony (choć ciągle liscie jakies przywiewa wiatr), kopczyki rozgarniete, drzewa przyciete, i to co miałam wysiałam .... reszta później
Misiu
witaj cieplutko. wiosna zadomowiała sie na całego oby tylko czasu i sł starczyło
Monisu
dziękuję za radę. a jakbyś jeszcze podpowiedziała jak postepujesz wiosną z różanecznikami....
Jolu, dziękuję za odwiedziny
Wszystkie kwasoluby w końcu marca nawożę obornikiem. Mniej więcej po miesiącu nawóz do rh, druga i ostatnia dawka w czerwcu.
Masz śliczne krokusy!!
Malinko
te badylki rosną u sąsiada przy granicy ze mną, a rudaska lubi zwiedzac mój karmniczek i wyjadać orzechy
Moniczko
nareszcie widać wiosnę i wszystko w oka mgnieniu się zmienia... cudownie....
Loro
barwinek nadal kwitnie i nawet mniej widac że zmarzł tej zimy
Moniczko
obornikiem nawiozłam ... co prawda nie z końcem marca ale w polowie kwietnia... nawóz do rh kupiony. czy tak samo postepujesz z azaliami? bo ja podlałam swoje obornikiem tak jak rh...?...