Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010
WITAJ HANIU!
Tak to już jesień. U nas leje i jest zimno. Ja nie mam kompletnie nic nie zrobione na działce
Tak to już jesień. U nas leje i jest zimno. Ja nie mam kompletnie nic nie zrobione na działce
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HANIU różyczki jak na piękne królowe przystało prezentują się pięknie jak jedna . U nas dziś leje cały czas ciekawe jak wyglądają moje róże na pewno beznadziejnie
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Witaj Haniu!
Co tam u Ciebie słychać? Ech... pogoda nie sprzyja nam, ogrodnikom.
Nadziwić się nie mogę, ile róż w jednym ogrodzie może się zmieścić!
Ingrid Bergman - świetna nazwa dla tej róży.
Ojej! A ja kupiłam nasiona dzierotki i całkiem o niej zapomniałam!
No trudno - muszą poczekać do przyszłego roku.
Co tam u Ciebie słychać? Ech... pogoda nie sprzyja nam, ogrodnikom.

Nadziwić się nie mogę, ile róż w jednym ogrodzie może się zmieścić!
Ingrid Bergman - świetna nazwa dla tej róży.
Ojej! A ja kupiłam nasiona dzierotki i całkiem o niej zapomniałam!

No trudno - muszą poczekać do przyszłego roku.
Pozdrawiam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Haneczko jak radzą sobie twoje kwiaty z zimnem i deszczem ?
Róże widzę jeszcze pięknie kwitną.
U mnie tylko Rosarium Ut. nic nie robi sobie z zimna i deszczy i kwitnie obficie.
Ale deszcze i tak ją przygięły mocno do ziemi i trzeba było podwiązywać.
Ale to wspaniała róża.
U Ciebie za to mnóstwo pięknych róż.
Róże widzę jeszcze pięknie kwitną.
U mnie tylko Rosarium Ut. nic nie robi sobie z zimna i deszczy i kwitnie obficie.
Ale deszcze i tak ją przygięły mocno do ziemi i trzeba było podwiązywać.
Ale to wspaniała róża.
U Ciebie za to mnóstwo pięknych róż.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witam Wszystkich
Wróciłam z nad rzeki Styks-Charon nie chciał podpłynąć łódką.
Dziś wreszcie piękna pogoda.Ciepełko i słońce
Grażynko a ja jakoś do tej pory nie mam RU ale ją zamówię,bo tak wszyscy chwalą.Moje róże mają dużo pąków ale przez te deszcze nie chcą się otwierać a niektóre w pąku pleśnieją
Haluś
Widziałam Twoje róże ,są piękne.Moje cierpią przez deszcze ale mam nadzieję,że jeszcze w tym roku pokażą na co je stać.Mają bardzo dużo pąków,chociaż niektóre prawie łyse łodygi.
Liseczko jesteś bardzo miła dla mnie.U mnie lało chyba przez miesiąc,niektóre kwiaty róż nie rozwinięte spleśniały. A plamistość szaleje na całego.
Nelu tyle pochwał.Gdzie mi tam do Twojej różanki,chociaż staram się jak mogę
Ewelina,Tajka-witam nowych gości i zapraszam ponownie.Mam nadzieję,że jeszcze w tym roku uda mi się Wam pokazać moje pupilki
Dzidziu mieszkamy nie daleko a więc i pogoda podobna.Ręce opadają.Chociaż ja mam nadzieję,że jeszcze będzie piękna jesień.
Obie Jadzie /Wisienka i Jakuch/ Fajnie,że do mnie zaglądacie.Róż na dziś mam 122 i jeszcze zamówiłam 14 tutaj http://rosacwik.pl/sklep//index.php mają w tym tygodniu przyjść i jak posadzę zobaczę czy będę miała jeszcze miejsce
Wróciłam z nad rzeki Styks-Charon nie chciał podpłynąć łódką.
Dziś wreszcie piękna pogoda.Ciepełko i słońce
Grażynko a ja jakoś do tej pory nie mam RU ale ją zamówię,bo tak wszyscy chwalą.Moje róże mają dużo pąków ale przez te deszcze nie chcą się otwierać a niektóre w pąku pleśnieją
Krysiu rzeczywiście to lato minęło tak szybko,zresztą jak wszystkie lata.Miejmy nadzieję,że w przyszłym znów będziemy cieszyć się ogrodamigoryczka143 pisze:Już jesień a ja wcale nie nacieszyłam się w tym roku działką
Haluś

Liseczko jesteś bardzo miła dla mnie.U mnie lało chyba przez miesiąc,niektóre kwiaty róż nie rozwinięte spleśniały. A plamistość szaleje na całego.
Nelu tyle pochwał.Gdzie mi tam do Twojej różanki,chociaż staram się jak mogę

Ewelina,Tajka-witam nowych gości i zapraszam ponownie.Mam nadzieję,że jeszcze w tym roku uda mi się Wam pokazać moje pupilki
Dzidziu mieszkamy nie daleko a więc i pogoda podobna.Ręce opadają.Chociaż ja mam nadzieję,że jeszcze będzie piękna jesień.
Obie Jadzie /Wisienka i Jakuch/ Fajnie,że do mnie zaglądacie.Róż na dziś mam 122 i jeszcze zamówiłam 14 tutaj http://rosacwik.pl/sklep//index.php mają w tym tygodniu przyjść i jak posadzę zobaczę czy będę miała jeszcze miejsce
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
" Jesienne róże , słodkie róże - herbaciane ..." Zresztą herbaciane i wszystkie inne - bardzo ładne 
Pięknie wyglądają, choć ich czas powoli mija....
Jesień ma jednak swoje dobre strony... trwa festiwal kwitnących astrów, zaczynają się rozwijać pierwsze marcinki ,no a w pogotowiu już czekają chryzantemy i chryzantemki . Będzie na czym "zawiesić oko" , gdy nadejdzie ponury czas.
Moje róże już prawie spasowały ... mam tylko nieliczne , pojedyncze kwiaty
Pozdrawiam , E.

Pięknie wyglądają, choć ich czas powoli mija....
Jesień ma jednak swoje dobre strony... trwa festiwal kwitnących astrów, zaczynają się rozwijać pierwsze marcinki ,no a w pogotowiu już czekają chryzantemy i chryzantemki . Będzie na czym "zawiesić oko" , gdy nadejdzie ponury czas.
Moje róże już prawie spasowały ... mam tylko nieliczne , pojedyncze kwiaty

Pozdrawiam , E.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Haneczko trzeba powoli zegnać się z lalkami i miejmy nadzieję, że następny rok będzie o wiele, wiele lepszy niż ten.
A twoje róże i tak pięknie się spisały jak na ten zapłakany rok.
A twoje róże i tak pięknie się spisały jak na ten zapłakany rok.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
HANIU!
U Ciebie zawsze uczta dla oczu. Róże wprost oszałamiają urodą no i zapewne zapachem.
U Ciebie zawsze uczta dla oczu. Róże wprost oszałamiają urodą no i zapewne zapachem.
- JAKUCH
HANIU piękne różyczki tylko jakoś Gloria mało wybarwiona . Coronado podobny trochę do Kronenburga tylko nie ten kolor . Jestem ciekawa jak da sobie radę u mnie z zimowaniem [oczywiście Kronenburg] . Casanowa piękna też ją zamówiłam . Czy Camille Pisarra jest bezproblemowa ,gdyż też się nad nią zastanawiam a Mary Rose chyba ciągle kwitnie
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hania piekne roze i ich zdiecia 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Haniu, Twoje róże niezmiennie piękne! Nawet jeśli są i takie, które juz gorzej kwitną, albo chorują, to ze 120 zawsze jakieś wybierzesz
A masz same królewny! 

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witam Wszystkich i dziękuję za pamięć.
Ostatnio rzadko bywam na forum bo mam kłopoty zdrowotne.
Ewelina witam nowego gościa.Moje róże też nie wszystkie kwitną a i kwiaty mają nie za ciekawe.Cóż taka pogoda
Grażynko masz racje czas schować nasze lalki do przyszłego roku.Moje róże całe w pąkach i czekam na ciepłe dni to i one się rozwiną
Krysiu kocham róże a że próbuję stworzyć ogród bezoobsługowy dlatego postawiłam na nie.
Jadziu Gloria w pierwszym rozkwicie była pięknie wybarwiona a teraz tylko żółta.
Mój Kronenburg bez problemu znosi zimy a zimy u mnie-jak to w kieleckim-
Izabelka
Iza
http://rosacwik.pl/sklep//index.php - dziś dostałam przesyłkę,tylko nie wiem kiedy będę sadzić bo jeszcze do tego co już mnie trapi dopadła mnie grypa.M zalał je wodą i będą czekać.

Gartenspaß? ,Sunny Sky?, La Perla? , Souvenir de Baden-Baden? , Alexandra - Princesse de Luxembourg? , Solero? , Beverly ? , Blue River ? , Fantasia Mondiale ? , Kupferkönigin ?
Memoire ? , Speelwark ? , Gebrüder Grimm ?
dostałam przy tym dwa gratisy

A teraz dla pokrzepienia duszy

Ostatnio rzadko bywam na forum bo mam kłopoty zdrowotne.
Ewelina witam nowego gościa.Moje róże też nie wszystkie kwitną a i kwiaty mają nie za ciekawe.Cóż taka pogoda
Grażynko masz racje czas schować nasze lalki do przyszłego roku.Moje róże całe w pąkach i czekam na ciepłe dni to i one się rozwiną
Krysiu kocham róże a że próbuję stworzyć ogród bezoobsługowy dlatego postawiłam na nie.
Jadziu Gloria w pierwszym rozkwicie była pięknie wybarwiona a teraz tylko żółta.

Moja bardzo choruje na plamistość ale kwitnie nieprzerwanie.Mary Rose mam dwa krzaki i jak jedna przekwitnie,zaczyna druga i dlatego mam cały czas jej kwiatyJAKUCH pisze:Czy Camille Pisarra jest bezproblemowa

Izabelka

Iza
Iza a ja znów zaszalałam i kupiłam jeszcze 13 szt tuchatte pisze:Haniu, Twoje róże niezmiennie piękne! Nawet jeśli są i takie, które już gorzej kwitną, albo chorują, to ze 120 zawsze jakieś wybierzeszA masz same królewny!
http://rosacwik.pl/sklep//index.php - dziś dostałam przesyłkę,tylko nie wiem kiedy będę sadzić bo jeszcze do tego co już mnie trapi dopadła mnie grypa.M zalał je wodą i będą czekać.

Gartenspaß? ,Sunny Sky?, La Perla? , Souvenir de Baden-Baden? , Alexandra - Princesse de Luxembourg? , Solero? , Beverly ? , Blue River ? , Fantasia Mondiale ? , Kupferkönigin ?
Memoire ? , Speelwark ? , Gebrüder Grimm ?
dostałam przy tym dwa gratisy

A teraz dla pokrzepienia duszy

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Rany Julek! 13 sztuk! I Blue River?! To się będzie w przyszłym roku działo u Ciebie! Tylko dbaj o siebie.
Nie wychodź, póki całkiem grypy nie wyleczysz. Może jesień będzie dla nas łaskawa, mimo wszystkich złowieszczych prognoz i spokojnie, bez pośpiechu, zdążymy zrobić wszystko w ogrodzie.
Tego Tobie i wszystkim nam zyczę! I dużo sił, Hanuś!
Nie wychodź, póki całkiem grypy nie wyleczysz. Może jesień będzie dla nas łaskawa, mimo wszystkich złowieszczych prognoz i spokojnie, bez pośpiechu, zdążymy zrobić wszystko w ogrodzie.
Tego Tobie i wszystkim nam zyczę! I dużo sił, Hanuś!

- JAKUCH
HANIU część tych róż też mam zamówione a szczególnie Blue Velvet ,Fantasja Mondiale czyli mamy trochę podobne gusta
Kwitnące królowe piękne jak jedna ,żeby kwitły wiecznie . Dziś byłam na wystawie i kupiłam sobie Fishermans ,John Laing,Charles Austin