To jak już jesteś, to pokażę jeszcze jednego. Troszkę dziś zaszalałamjulita20 pisze:No to jestem

Ten też jeszcze niezindetifikowany

To jak już jesteś, to pokażę jeszcze jednego. Troszkę dziś zaszalałamjulita20 pisze:No to jestem
Szczerze mówiąc nie wiem. W tym centrum ogrodniczym, które staram się omijać żeby majątku nie stracićmaribat pisze:jest chyba rzadko spotykany
Witam ...nowości superFiolimena pisze:A oto one.
1.![]()
2.
cdn
Wydaje mi się, że to Ferocactus chrysacanthus.Fiolimena pisze:MartaBardzo się cieszę z tej zmianymaribat pisze:Bywam znacznie częściej jak.. karramba..- z ukrycia ale od dziś to się zmieni.
Przyznam się bez bicia, że ja również dosyć często pojawiam się i znikam nie zostawiając śladu w wątkach.
W Twoim również![]()
.
Następny nowy dzisiejszy nabytek.
Te długie faktycznie niegroźne, ale te małe szczecinki u nasady to jak u Opuncji microdaysys - radzę uważać.Fiolimena pisze:Aneta - są długie i niegroźne. Na zdjęciu może nie widać zbyt dobrze, ale wyglądają troszkę jak cieniutki papier i w dotyku są milutkie
.
Ja bym nawet poszedł dalej w identyfikacji i powiedziała że to Ferocactus latispinus - w młodym wieku zwykle nie posiadają takich imponujących cierni jak dorosłe rośliny. Drugi to faktycznie Tephrocactus articulatus, można też go spotkać pod nazwą Tephrocactus papyracanthusdarekcn42 pisze:Pierwszy to rodzaj Ferocactus, drugi to wydaje mi się, że jest to Tephrocactus articulatus. Pozdrawiam