Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Gratuluję wygranej! ;:215
Gośdziki kamienne nie są wybredne, będa kwitły w Podwórkowym :D
Jedna sosna to może by mogła sobie tam rosnąć, ale trzy to faktycznie za dużo. I na pewno za blisko siebie. Moze dałoby się przesadzić gdzieś dwie? ...
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo Janinko również gratuluję wygranej :) Piękna i przydatna nagroda.
Dziękuję za zdjęcie bazylii, muszę gdzieś takiej też poszukać. Ale, że kwitnie to nie wiedziałam ;:108

pozdrawiam
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Niesamowite jak w ciągu roku się u Ciebie zagęściło od roślin... i tyle odmian i kolorów.
Nagroda świetna - przypraw w domu nigdy za wiele. Sama ostatnio zawzięcie uzupełniam braki przypraw, bo wyrzuciłam wszystko co miało glutaminian sodu i mieszam sama jakieś dziwne miksy. ;-)

Pozdrawiam, Basia. PS. Konstanty cudnie śpi.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witam w Rabatkach Dobrze przez deszcz nawilżonych.Kwitną goździki brodate,tułacz pstry,kwitną hosty,kwitnie języczka Przewalskiego i dłoniasta,o piwonii po deszczach mogę mówić w czasie przeszłym. Przyjęła się kobea i się pnie,podobnie powojnik tangucki.
Co do trzech sosen na granicy nie mam najmniejszych wątpliwości,że była to zamierzona złośliwość.
Obrazek Obrazek Obrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ewa

ładnie w podwórkowym,języczka super zakwita,a złośliwościami się nie martw szkoda zdrowia...sosony zanim urosną,że zaczną przeszkadzać to nas już nie będzie :oops: :oops:

a hortensji Ewuś jeszcze cała masa jest..
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam:Chatte,Danutab,Kogrę,Eury,Ewę-Ogis, Hrstę,Tess.Fotosik strajkuje. Oto przygotowująca się do kwitnienia Dłoniasta,tułacz pstry od Benity dobrze sobie radzi w Podwórkowym.Powojnik tangucki i kobea.Goździki brodate vel kamienne.Hortensja.Owoc piękny, niejadalny.Mój największy szkodnik.Wydala też na grządki.
Mało mam teraz czasu na ogród i na Forum-koniec roku akademickiego, bardzo ważny,były studia jednolite pięcioletnie-są trzyletnie,dyplom inżynierski, ponowny start i jeszcze kolejne lata.Pogoda taka sobie,komary niebywale rozmnożone i żarłoczne ponad wytrzymanie,a jeszcze i kleszcze.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewuś widzę, że hortensja daje ładny baldach - będzie na co popatrzeć.
U mnie uratowany przed ślimakami tylko jeden kwiatostan języczki Przewalskiego.
Ale i to cieszy w tym roku.
U mnie komary też biją głęboko swoje żądła - wytrzymać nie sposób - chemia nie działa, takie żarłoczne.
Mizianko dla Kostka i ;:196 dla Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ewo Janino - Piekny ten Podwórkowy .. i tyle w nim ciekawostek :)
Co jest na przedostatniej fotce - to czerwone ?
Ja mam już wakacje - tzn będę miała od wtorku :) We wtorek - późnym wieczorem, będę na Wawelu na koncercie....
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
x-o-1

Post »

Ewo Janinko, chyba ma rację Tess, ze zanim sosny urosną to nas nie będzie i szkoda zdrowia.
A u mnie jezyczka sie wcale nie garnie do kwitnienia, pąków brak.
A co do studiów to tak po zmieniali, ze jeszcze trochę i sie nie połapiemy.

przyjemnej i spokojnej niedzieli
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kogro-hortensje obie mają po kilka baldachów,niektóre jeszcze zielonkawe.Nasturcje ładnie wzeszły,naturalnie te,których nie wydziobały gołębie.Mam nadzieję doczekać kwitnienia.Mieczyki mają niezłe liście i muszę je w tym tygodniu podwiązać-są na szlaku...Jedna z lilii azjatyckich ma pąki,druga jest ponad dwa tygodnie młodsza,dokupiłam ją gdy poprzedniczka znikła.Nie wykluczam,że zgniła.Dalia Evelynne dzielnie pnie się w górę i pewnie zakwitnie,natomiast kanny Gucio raczej nie będzie,znalazłam złamany pąk.
Miiriam-to jest owoc poziomkówki indyjskiej.My kończymy sesję(teraz ci co mają z różnych powodów przedłużenia dziekańskie)i zaczynamy praktyki inwentaryzacyjne do połowy lipca.Zaraz wybieram się do wioski pigmejskiej jaką na Rynku Głównym postawili bracia Kapucyni kwestujący na dwie szkoły na Czarnym Lądzie,wiem,że liście palmowe i bananowca na pokrycie trzech chatek dostali z Ogrodu Botanicznego.Dla łakomczuchów niepowtarzalna okazja-poczęstunek maniokiem lub miodem afrykańskim swieżo przywiezionym przez misjonarzy.
Ewo-Ogis-ja w tym roku raczej kwitnienia języczki pomarańczowej mieć nie będę,a języczka Rakieta została całkiem unicestwiona.Ciekawa jestem czy języczka Leopard zakwitnie i jak ona kwitnie, to ta o liściach w żółte cętki.Ponieważ za namową Olgi(Ogród Azy)kupiłam dolomit podsypałam skraj grządki na którym mam sasanki.Spod liści host prawie ich o tej porze roku nie widać.
Mamy dziś piękny słoneczny,trochę może za skwarny dzień,taki prawdziwie letni.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ewo pamiętam jeszcze deszczowo-jesienny wygląd podwórkoego. Teraz jestem miło zaskoczona, pięknie wszystko rośnie, rozkwita, gratuluję zapału i wytrwałości, pomimo tylu przeszkód dajesz radę, walczysz, nie poddajesz się.
A jak przetrwały Twoje brunnery, ja do tej pory nie trafiłam na tą o jasnych liściach. Pojechałam wiosną na Księcia Józefa, a tam skep już zlikwidowany, koło Błoń, akurat tej nie mieli. Dalej poszukuję.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ewuniu - czy ta wioska będzie jeszcze do wtorku ???
Temat misji jest mi bliski .. właśnie pracuję nad kolejną współpracą :) Teraz z Kamerunem .. Kiedyś miałam adopcję w Tanzanii :)
Chętnie odwiedziłabym ( i nie tylko ) taką wioskę :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
x-o-1

Post »

Ewo Janinko to chyba taki rok na języczki, dzisiaj oglądałam ale nawet pączków nie ma, może jeszcze czas???
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam cieplutko i idę do mrówek:
Obrazek
Ewo-Ogis-ja mam kilka jeszcze języczek i chciałabym,żeby wszystkie były kwitnące.Zaczekam.
Miiriam-zdjęcia z wioski wklejam w wątku U Konstantego,o ile wiem była tylko w niedzielę,natomiast reportaże z misji w Afryce pióra ojca Ryszarda OFMCap będą do kupienia w sklepiku u Kapucynów, tam gdzie najtańszy w Krk balsam kapucyński.
Doroto-teraz będę jeszcze robić większe otwory w kilku skrzynkach na murku,biorę świecę i drut do rozgrzania,a jak skończę to zrobię zdjęcie brunnerom.Wiem,że ogrodnictwo z ul.Rybnej się już zwinęło,szczęśliwie przed powodzią.Jeśli przy Błoniach trafię to Ci nabędę i dam znać.Mogą też być na Jesiennej Wystawie Ogrodniczej, wtedy postąpię analogicznie.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ewo będę Ci bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek