Juki, draceny i inne- odmładzanie,rozmnażanie cz.1
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super Przemo
Przydałoby się mojej mamuni trochę utrzeć nosa, bo zawsze to wygląda tak, że ja kupuję sobie roślinki, mamuśka obrywa sobie szczepeczkę (w tajemnicy, bo "kradzione" lepiej rośnie), moja roślinka w końcu padnie przesuszona albo przelana, a ze szczepeczki mamuśki jest cudo u niej w doniczce 

- Madalenka1984
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 sty 2008, o 17:41
a co jeśli nie dałbym pod folię?
Mam takie pytanie: mam dość dużą już dracenę, ale taka poskręcaną co można w kwiaciarniach i marketach kupić do wkładania do wazonu. Mam na niej 2 pędy i chciałbym ją rozmnożyć, tak żeby jeden rósł w ziemi. Czy mogę go uciąć i namoczyć w tym ukorzeniaczu i do ziemi?
Jak długo to trzeba moczyć w nim i ile on kosztuje>?
Mam takie pytanie: mam dość dużą już dracenę, ale taka poskręcaną co można w kwiaciarniach i marketach kupić do wkładania do wazonu. Mam na niej 2 pędy i chciałbym ją rozmnożyć, tak żeby jeden rósł w ziemi. Czy mogę go uciąć i namoczyć w tym ukorzeniaczu i do ziemi?
Jak długo to trzeba moczyć w nim i ile on kosztuje>?
Hej jestem nowa i mam problem z draceną , jest duża i łysa (w czasie przeprowadzki jechała sobie na przyczepce na "stojaka" radując sobie zapewne oczy widokami , przez co wyłysiała oddolnie). Teraz już rośnie i liście jej nie żółkną. Ale jest już prawie za wysoka i trzeba ją odświeżyć, oto ona

drugi mój problem to fikus który stał się łysy. Teraz ma stale wilgotne podłoże i liście już tak nie lecą , co z nim robić ??

i problem półcieniu i liście mu brązowieją

będę wdzięczna za wszelką pomoc, pozdrawiam Ijka

drugi mój problem to fikus który stał się łysy. Teraz ma stale wilgotne podłoże i liście już tak nie lecą , co z nim robić ??

i problem półcieniu i liście mu brązowieją

będę wdzięczna za wszelką pomoc, pozdrawiam Ijka