Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

Irenko cudny, wypieszczony ogród. :roll:
Nawet botaniczny mu nie dorówna.
Jeszcze w takie upały to jak oaza na pustyni. Ta roślinka o pięknych, drobnych kwiatach to chyba jakaś wiązówka?
Mam ją na liście, ale jeszcze nigdy nie spotkałam.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko lilie bajeczne, masz cudowne odmiany i już świetnie rozrośnięte w duże kępy, widok bajeczny. Liliowce, też nie mogę oderwać wzroku- coś pięknego. A te widoki na Twoje zakątki ogrodowe, naprawdę nie mogę się napatrzeć, jest przepięknie :shock: :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Adamie też lubię oglądać ogrody w całości, mogę wówczas podziwiać jak są urządzone. Za miłe słowa dziękuję.

Jadziu gdy kupowałam lilie miało być o wiele więcej pełnych a rzeczywistość okazała się inna, jest kilka białych, których nie miałam zamiaru kupić. W tym roku miałam dużo zakupów oszukanych chociaż kupuję w dobrych sklepach. Mam obawy przed następnymi zakupami, może tobie się uda kupić właściwe kwiaty.

Fabiolu dziękuję za miłe słowa, trudno w czasie takich upałów utrzymać ogród, żeby był zielony i kolorowy, codziennie jest podlewany. Nakrapiana biała lilia ładnie wygląda, powinna zakwitnąć jeszcze różowa.

Witaj Krysiu miło cię gościć, tym bardziej, że odwiedzasz mnie po raz pierwszy, dziękuję za sympatyczne słowa.

Tajko przemiła jesteś, dziękuję ale do ogrodu botanicznego w życiu nie dorównam. Staram się żeby rośliny w te upały nie ucierpiały. Ta roślina a właściwie krzaczor to wiązówka, ładnie się prezentuje z dużymi kwiatostanami.

Agusiu za tyle pochlebnych słów serdecznie dziękuję, przez ostatnie lata uzbierało się trochę kwiatów. Lubię lilie i liliowce, są piękne i jest tyle różnych odmian, jest co podziwiać. Wspominasz o zakątkach, jest kilka miejsc w ogrodzie gdzie możemy odpoczywać w zaciszu.

Dzisiejsze zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irenko ;:196 o każdej porze kiedy do Ciebie nie zajrzę zawsze pięknie kolorowo ,śliczne lilie ,liliowce i Tawułki .
U mnie przekwitają dziś muszę je obciąć .

Genia :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Irenko, kwiaty i cały Twój ogród niezwykłej urody. Mogę sobie tylko wyobrazić, ile masz teraz pracy z podlewaniem. Ja sobie odpuściłem i tawułki w mig straciły urodę :oops: A jeszcze niedawno niemal stały w wodzie....
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

IRENKO!
Dawno u Ciebie nie byłam a tu tak pięknie. Wszystko takie zielone zdrowe jakby nie
było upałów. Masz cudowne lilie ale i byliny, które dają im tło też piękne.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moi drodzy goście nie było mnie kilka dni, przy tych upałach, codziennie 34 C nie byłam w stanie odwiedzać waszych ogrodów, wracałam z działki padnięta a mózg w ogóle nie pracował. Dzisiaj jest trochę chłodniej, spadło parę kropli deszczu ale nadal jest bardzo sucho.

Igorze miło mi, że podoba ci się u mnie a zwłaszcza nasadzenia, z czasem też urządzisz piękny ogród, masz świetne pomysły i dużo zapału, wszystko zrobisz szybciej niż myślisz.

Geniu miła jesteś, dziękuję. U mnie nawet w połowie nie jest tak kolorowo jak u ciebie, gdzie dopiero jest co podziwiać.

Jacku dziękuję za niezwykle miłe słowa, pracy rzeczywiście jest dużo a przy tych upałach poruszam się na zwolnionych obrotach a podlewac trzeba bo wszystko wyschnie.

Krysiu miło cię znowu gościć, trochę kwiatów kwitnie, to są moje ulubione, mam je od lat. W czasie upałów trudno je utrzymać w takiej kondycji.

Wczorajsze i dzisiejsze fotki, następne lilie zaczynają kwitnąć, są też pierwsze warzywka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko każda moja wizyta w Twoim ogrodzie to same zachwyty....ale nie może być inaczej :roll: :lol: masz takie wspaniałe rośliny. Ja od zeszłego roku jestem zauroczona liliowcami, wszędzie ich wypatruję, a u Ciebie widzę takie wspaniałe ogromne kępy, że aż z zachwytu brak mi słów- coś pięknego. Kiedy moje maleństwa będą tak wyglądały :roll: trzeba kilka lat :lol:
Widzę też prześlicznego pełnego dzwoneczka :D
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Irenko! a mnie zawieruszył się gdzieś Twój wątek, dobrze że go odnalazłam, bo byłabym pozbawiona takich piękności, to prawda jak kwitną u Ciebie różaneczniki i azalie jest bosko i wydaje się że piękniej być nie może, ale teraz jest równi cudnie, ach te lilije i różyce..... pięknie masz to wszystko skomponowane, bardz mi się podoba...
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Irenko ;:154 ale masz wielkie i piękne kępy liliowców.I jak zawsze w Twoim ogrodzie kolorowo.Pokazujesz piękne kwiaty,krokosmia taka duża .U mnie nie chce jakoś rosnąć.A ogórasy mamy podobne.Miłego wieczoru
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Irenko. Ogóreczki pierwsza klasa. Ja jednak nie mogę napatrzeć się na liliowce. Co jeden to piękniejszy. Jak zwykle cudownie w twoim ogródeczku, tyle kwitnących. Ciekawe jak długo trzeba czekać na takie duże kępy liliowców jak u ciebie. :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO masz już takie wielgachne ogórki a moje dopiero zaczynają kwitnienie. Mam nadzieję ,że cos z nich wyrośnie i jakieś parę słoików uda się zrobić . Co to są za kwiatuszki podobne do różyczek takie niebieskie . Bardzo mi się podobają pysznogłówki również ten kolorek taki mniej spotykany chociaż widziałam też i białe . Jak zwykle można się nacieszyć kwieciem i wszystko takie uporządkowane
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łukaszu czerwone róże zawsze pięknie wyglądają. Ta żółta kępa pełna kwiatów to liliowiec.

Agusiu same miłe słowa dziękuję. Moje liliowce są "starej daty", niektóre mają około 10 lat, ostatnio kupione w ubiegłym roku to różowy i bordowy, one szybko się rozrastają, te zółte były dzielone na mniejsze części. Twoje maleństwa też szybko się rozrosną. Dzwoneczki dopiero zaczynają kwitnąć a pączków mają niesamowicie dużo.

Witaj Onko dawno cię nie było, tym bardziej mi miło, że mnie odwiedziłaś i do tego tyle miłych słów, dziękuję. Starałam się tak sadzić kwiaty żeby zawsze coś kwitło, w takim kolorowym ogrodzie przyjemnie jest przebywać.

Haniu nie wiem co ci odpisać bo mam przed oczami twój ogród a tam takie cuda, że w głowie się nie mieści. Wspominasz o kroksomii, rzeczywiście ma duże kwiaty ale bardzo szybko przekwitają na skutek upałów, za to ogórasy obrodziły.

Zeniu widzę, że urwałaś się z działeczki i odwiedziłaś mnie, za tyle miłych słów dziękuję. Co do lilowców to dość szybko rosną, niektóre z nich są dość stare, mają około 10 lat ale były dzielone na mniejsze i też szybko urosły.

Jadziu twoje ogórki powinny być już w słojach, mieszkasz w najcieplejszym zakątku Polski, u nas ciągle było zimno więc wszystko było opóźnione natomiast teraz nam dopieka, że nie ma czym oddychać. Pytasz o niebieskie kwiatuszki, to są dzwoneczki karpackie pełne, mają bardzo dużo pączków.

Dzisiejsze widoczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO niestety z 1 siewu nic nie wyszło gdyż były ulewy potem było zimno i dopiero jak zrobiły się upały moje ogórki ruszyły z kopyta . Niestety są słabo plenne jest wiecej pustych niz pełnych po 2 lub jednym zalązku kwiatowym . nie wiem ten rok jakoś mam kiepski w jarzynach . Buraki też jakby stały w miejscu tylko pomidory wystartowały do góre . Piękne te dzwoneczki zawsze masz takie piękne roślinki i pięknie w ogródku . Chciałabym mieć tak pieknie jak u Ciebie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj poodwiedzam wasze ogrody, tyle tam pięknych kwiatów. Na działkę jadę dopiero pod wieczór bo w tej chwili jest 30 C a zanosi się, że będzie jeszcze więcej.

Jadziu nie wiedziałam, że musiałaś dwa razy siać ogórki i wspominasz, że słabo plonują, może coś ci doradzę, poprzycinaj czubki pędów ogórkowych one wypuszczą dodatkowe boczne pędy i na tych powinno być ich więcej a co do innych warzyw to u mnie też kiepsko rosną, marchewka wielkości małego palca, pietruszka nie lepsza.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”