Zuziu
piękne lilie Sw Józefa moje niestety coś załapały i odratować je muszę
i pysznogłówki już u Ciebie kwitną ,moje nawet pączków nie maja oj Zuzia czarujesz kwiatki jak nic
Cały czas czekam na wiadomość co jeszcze do irysków dołożyć
Zuziu lilie bajeczne, widzę, że masz mnóstwo białych, różne odmiany i wszystkie we wspaniałych wielkich kępach Wyglądają na prawdę pięknie
Pysznogłówka śliczności
TAJKO-białe lilje wyjątkowo rozrastają się u mnie,sadziłam po 2 cebule.Mam jeszcze sadzonkę fioletowej pysznogłówki od Judyty,ale była póżno sadzona i zakwitnie za jakieś2 tygodnie. HALINKO-ja natomiast uważam,ze za mało mam kolorowych lilii.Jak to nam trudno dogodzic i jest motywacja,aby sadzic następne. BOŻENKO-staram się czarowac,ale nie zawsze wychodzi jak Sabrinie ,a do Ciebie lecę pooglądac. AGNIESZKO ]-właśnie też stwierdziłam,że pora na zmiany i więcej koloru w liliach.
Jeszcze kilka kwiatków
Zuziu lilie białe pięknie kwitną i w jakich ilościach , lilia św. Józefa zawsze mi się podobała , ale
rzadko można ją teraz zobaczyć w ogródkach jak i w sprzedaży . Róża czerwono - biała i fioletowa mmm... super wygląda .
Rabatka w kamiennym kręgu jak kolorowa ....czy to goździki tak obficie kwitną ?
Zuziu, a Ty nie sądzisz, ze yuki jakos tak pieknie w tym rroku kwitną? Nasze miejskie okazy, ok które nikt nie dba mają łodygi kwiatowe takie grube, jak pniaki i już obsypują się kwieciem
A cóż to za śliczna zółta lilia
ADAMIE-kwiaty w "rondzie" to jednoroczne godecje,dużo wysiewa się samoistnie i tak mam je już kilka lat.Lilie białe u mnie mnożą się jak króliki J0LU -juki rzeczywiście teraz pięknie kwitną,moja jest młoda i ma tylko 1 pęd.Lilie u mnie to raczej NN. ANU-sama się dziwię,ze pomimo takiej pogody róże nie złapały jeszcze żadnego choróbska i ładnie kwitną,to chyba dlatego ,że kilka piennych zmarzło.
A to moja czerwona pełna z all od cebule-kwiatowe
Lilie kolorze ecru niewiele różnią się od białych. dopiero na zdjęciu zobaczyłam,że ma mszyce
Zuziu,masz dużo pięknie kwitnących lilii.Ja nie mam żadnej,ale jesienia planuję kupic cebule.
Coto za roślina na 3 fotce tak pieknie kwitnie na rozowo?
Witaj Zuziu ale barwnie u ciebie, al ilie białe rewelacja ja w tym roku nie mam połowę tych lili co w zeszłym roku, nie wiem co się stało czy wygniły czy nornice zjadły.