Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Dominisiu,nic nie było korytowane ani ubijane.Po prostu przekopałam to własnymi " ręcyma" ,odperzyłam w miarę możliwości, M położył włókninę , wysypaliśmy kamyczki i to wszystko.Ubijamy - cały czas tamtędy chodząc. :lol: Najczęściej używana ścieżka.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aha :lol: A obrzeża nie są mało stabilne? Bo rozumiem, że one były wkopywane najpierw. Też nie ubijaliście ich?
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrzeża ścieżek są jednocześnie obrzeżami rabatek.Są zrobione z kostki brukowej wkopanej w ziemię.Wystaje jej w porywach może z 1 cm.A tam , gdzie są kamienie - podsypaliśmy tego żwirku tam , gdzie się kamień "kiwał"Wszystko jest więc stabilne , zresztą ścieżki są na tyle szerokie,że nie ma potrzeby stąpać po brzegach.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wpadłam jeszcze raz popodziwiać :) teraz to jest na co patrzeć. Przeanalizowałam sobie jeszcze raz na spokojnie Twoje kątki .... dobrze, że Cię pogoniłam, bo widzę, że wielu osobom się to spodobało :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to pięknie - dzięki za instrukcje :D
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, jak Ci się tak spodobało :lol: , jutro porobię zdjęcia innym zakątkom.... coś tam jeszcze zostało.

Dominiko - jeśli choć trochę pomogłam- cieszę się bardzo :P
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:

Thuje masz już ogromne, dzięki nim ogród zdaje się być starszym. Oczko super, no i ten słynny mosteczek, zapomniałam już o nim , tak rzadko go pokazujesz... a gdzie winnica?? ;:2
Dla porównania :pierwsze zdjęcie z czerwca tamtego roku ( zwróć uwagę na Thuje) i drugie -z tego roku
Obrazek Obrazek
Niektóre są już wyższe ode mnie.

Co do winnicy...posadziłam zakupione winogrona przy pergoli ,jak się przyjrzysz - to zobaczysz po jej drugiej stronie krzaczki.Przy pergoli są , a raczej będą rabaty różane ( jak się róże rozrosną).Tam planuję postawić ławeczkę ,żeby napawać się zapachem i wyglądem róż.Dlatego chcę ,żeby pergola nas trochę zasłoniła.

Obrazek

Twoje jeszcze siedzą w doniczkach. :oops: Na szczęście już niedługo moje chłopaki wyleją fundament domku gospodarczego , i w tedy pójdą do gruntu.Teraz nie chcę ryzykować , bo na pewno by ja stratowali.A właśnie w pobliżu tego domku chcę je posadzić.
Aniu Kropelko ogród to dopiero będzie za.....jakiś czas :lol:
Mariolu , czas by było przyjechać i zobaczyć na własne oczy ten bałagan.Aż wstyd zdjęcia niektóre pokazywać.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

I ja oglądam dokładnie Twoje kamykowe ścieżki, bardzo ładnie wyglądają, też bym takie chciała, ale to nie na mój torf, szkoda :( Bo muszę zmodernizować, a raczej uporządkować swoje ścieżki kamienne, bo moja siostrzenica się wywraca na wystających kamieniach :?

A tak poza tym, nie chciałbym u siebie spotykać takich gości, jakich Ty masz ;) Brrrrr
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No co Ty ,Alu, toż to śliczny i nie groźny gość! :lol: Bardzo się cieszę ,że u mnie mieszkają i mają potomstwo.W oczku zamieszkały też żaby , a parę dni temu w warzywniaku natknęłam się na ogromną ropuchę.Pierwszy raz taką dużą widziałam.
Jedyni goście , których nie toleruję i morduję masowo to obrzydliwe pająki. :twisted: :twisted: :twisted:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

A pająki żyją u dobrych ludzi, nie morduj ich ;) U mnie twoich gości nie będzie, bo trochę zimniej, a raczej za mokro dla nich.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

basow@ pisze:Jedyni goście , których nie toleruję i morduję masowo to obrzydliwe pająki. :twisted: :twisted: :twisted:
a ja dopisuje jeszcze komary :!: :twisted: :twisted: :twisted:
Aż się wierzyć nie chce, że pierwsze zdjęcie zostało zrobione przed rokiem :shock: :shock:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, a co to za tuje tak szybko rosnące?
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Gabrysiu,zapomniałam o komarach! :lol: Masz rację!
Fakt, jak oglądam zdjęcia tego pobojowiska sprzed roku - sama jestem w szoku ...( o kurde ,wierszem gadam :lol: )

Dominiko , mam posadzone ,na przemian, Thuję Brabant i Cyprysik Lawsona Columnaris.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

No ładny mi bałagan.... :shock:
Piękny ogród...bardzo.....
I te kamory wszędzie.....i mostek i w ogóle :oops:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak myslałam, że to Brabanty (tylko one rosną tak szybko), a cyprysiki rozpoznałam (u nas mogą chyba podmarzać, ale ty masz inny klimat). Swoją drogą, to nawet jak na Brabanta to niezły przyrost - masz taką dobrą ziemię, czy coś im sypałaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”