Mały ogródek basowej cz.3
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Obrzeża ścieżek są jednocześnie obrzeżami rabatek.Są zrobione z kostki brukowej wkopanej w ziemię.Wystaje jej w porywach może z 1 cm.A tam , gdzie są kamienie - podsypaliśmy tego żwirku tam , gdzie się kamień "kiwał"Wszystko jest więc stabilne , zresztą ścieżki są na tyle szerokie,że nie ma potrzeby stąpać po brzegach.
Pozdrawiam,Małgorzata
- dominikams
Dla porównania :pierwsze zdjęcie z czerwca tamtego roku ( zwróć uwagę na Thuje) i drugie -z tego rokuaguskac pisze:
Thuje masz już ogromne, dzięki nim ogród zdaje się być starszym. Oczko super, no i ten słynny mosteczek, zapomniałam już o nim , tak rzadko go pokazujesz... a gdzie winnica?? ;:2

Niektóre są już wyższe ode mnie.
Co do winnicy...posadziłam zakupione winogrona przy pergoli ,jak się przyjrzysz - to zobaczysz po jej drugiej stronie krzaczki.Przy pergoli są , a raczej będą rabaty różane ( jak się róże rozrosną).Tam planuję postawić ławeczkę ,żeby napawać się zapachem i wyglądem róż.Dlatego chcę ,żeby pergola nas trochę zasłoniła.

Twoje jeszcze siedzą w doniczkach.

Aniu Kropelko ogród to dopiero będzie za.....jakiś czas

Mariolu , czas by było przyjechać i zobaczyć na własne oczy ten bałagan.Aż wstyd zdjęcia niektóre pokazywać.
Pozdrawiam,Małgorzata
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja oglądam dokładnie Twoje kamykowe ścieżki, bardzo ładnie wyglądają, też bym takie chciała, ale to nie na mój torf, szkoda
Bo muszę zmodernizować, a raczej uporządkować swoje ścieżki kamienne, bo moja siostrzenica się wywraca na wystających kamieniach
A tak poza tym, nie chciałbym u siebie spotykać takich gości, jakich Ty masz ;) Brrrrr

A tak poza tym, nie chciałbym u siebie spotykać takich gości, jakich Ty masz ;) Brrrrr
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
No co Ty ,Alu, toż to śliczny i nie groźny gość!
Bardzo się cieszę ,że u mnie mieszkają i mają potomstwo.W oczku zamieszkały też żaby , a parę dni temu w warzywniaku natknęłam się na ogromną ropuchę.Pierwszy raz taką dużą widziałam.
Jedyni goście , których nie toleruję i morduję masowo to obrzydliwe pająki.

Jedyni goście , których nie toleruję i morduję masowo to obrzydliwe pająki.

Pozdrawiam,Małgorzata
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A pająki żyją u dobrych ludzi, nie morduj ich ;) U mnie twoich gości nie będzie, bo trochę zimniej, a raczej za mokro dla nich.
Pozdrawiam, Alicja
- dominikams
- dominikams