Trójsklepka może rosnąć w półcieniu , w kwaśnym i wilgotnym ale przepuszczalnym podłożu.
Zadołowałam z całą doniczką( po przesadzeniu do większej )pod cisem od strony wschodniej.
Wczoraj dużo zrobiłam. Przesadziłam z miejsca gdzie ma być dom miłka wiosennego , storczyk i
2 gatunki paprotek. Wsadziłam na miejsce stałe hortensję bukietową pienną i tamaryszek francuski.
Bardzo dużo czasu zajmuje oczyszczanie terenu pod nowe nasadzenia. Coś trzeba wyrzucić lub skrócić .
aleksandra odwazna pisze:Trójsklepka może rosnąć w półcieniu , w kwaśnym i wilgotnym ale przepuszczalnym podłożu.
Zadołowałam z całą doniczką( po przesadzeniu do większej )pod cisem od strony wschodniej.
Olu jak widzę wyjazd udany jestem tylko ciekawa czy pływałaś tym kajakiem
po jeziorze czy odpoczywałaś w kajaku na trawie Zakupy też zrobiłaś fajne.
Moja trójsklepka ma maleńki pączek mam nadzieję że też zakwitnie.
Ładny kolorek tej jeżówki ,miecznicę mam niebieską ale coś niezbyt szczególnie jej się u mnie podoba , jakaś taka "cienka" jest nie za bardzo się rozrasta.A sadzonki takie "wypasione".U nas mniejsze sprzedają na ogół.Ale przez to chyba tańsze.A one i tak urosną.Chyba,że im to nie pisane akurat to "wypadają" ale raczej mi się to nie zdarza.
Maryna.