Moje kochane doniczkowce

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ślicznie :D a co to za cudeńko stoi w pokoju na pierwszym planie , takie "pierzaste" ?

co do storczyków ja tam przestawiam i nie narzekają ( tak raz na pół roku ) jak zakwita ląduje na honorowym miejscu w pokoju , a jak odpoczywa albo produkuje łodyżki kwiatowe na wschodnim parapecie , na razie felki się nie skarżą i właściwie każdy już powtarzał kilka razy kwitnienie ( a w ogóle odkąd je mam 3 razy się przeprowadzałam ) jedynie co do miltonidium nie wiem czy też na takie zagrywki pójdzie :roll: bo mam go od niedawna i sama nie wiem jak o niego dbać ( liście rosną kwiatów brak :? )

z firankami też u mnie nie za bogato , bo po co? :D mam nastawiane tyle kwiatów że ciężko komuś zagladać przez okna :lol:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Asiu rewelacyjnie wygląda parapecik i kącik kwiatowy :lol: Ale z oknem masz fajne widoczki :wink:

A ja mam za duże okna i jak założę choć malutką firaneczkę to to dziwnie wygląda....nie mogę dopasować firanek i muszę mieć takie długie :cry:
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,ja mam jedno z okien duże z drzwiami balkonowymi i mam krótkie firanki.Myślę,że musiałabyś się przyzwyczaić.Mi na początku też się wydawało,że dziwnie to wygląda a teraz to mam dziwnie jak założę długą.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Edytko może i masz rację.....muszę się przyzwyczaić ale najpierw pasowało by dopasować firanki do wnętrza żeby to ładnie wyglądało :wink:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam spokój bo też firanek brak. :lol:
Awatar użytkownika
esti42
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 14:54

Post »

Haim pięknie tu u ciebie a hibiskusiki urocze ;:8
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35

Post »

:shock: Pięknie jest u Ciebie, cudnie rozplanowałaś przemeblowanie pod względem roślin :D
goska28
200p
200p
Od: 13 kwie 2008, o 18:55

Rośliny

Post »

Bardzo masz ładne i zadbane rośliny ,każda z nich jest ładna a mi się podoba kalanchoe na tym zdjęciu to jest w pączkach ??A jak wygląda jak jest rozwinięta.
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Witajcie :!: :D
Wczoraj niestety nie miałam jak wejść wieczorkiem na forum, dopiero po północy, kiedy już większość z Was pewnie spała ;)
Więc stwierdziłam , że z odpowiedziami i zdjęciami poczekam do dzisiaj ;)

A oto powód mojej nieobecności:

Obrazek

Mój M zrobił mi wczoraj niespodziankę i przywiózł 2 spore michy czereśni jasnych i ciemnych :?
No więc musiałam zabrać się za przebranie tychże czereśni, bo były zbierane wczoraj w deszczu i dużo było zgniłych.
Ciemne poszły na kompoty do słoików a jasne do jedzenia, dla nas, moich rodziców i babci.

Aniu(Anaka), storczyk stoi z powrotem w kuchni i sądzę, że już więcej nie zmieni miejsca, bo jest mu tam dobrze ;)

Edytko mi też o wiele bardziej podoba się okno teraz, bez dłuższych firanek, bo mogę sobie zawsze popatrzeć na moje kwitnące, niestety 2 pozostałe okna mają jeszcze długie firanki, bo mam za wąskie parapety, żeby tam cokolwiek postawić ale już nad tym pracuję ;)
P.S. Miło, że avatarek się Tobie podoba, to najbardziej aktualny, sprzed tygodnia :D

Agnieszko(Agunia), to pierzaste na pierwszym planie, to Aralia, inaczej Polyscias Fruticosa :)

Aniu(Andziax007) cieszę się, że podabają Ci się mój parapet i kącik kwiatowy ;)
Te widoczki za oknem to moje jałowce przed domem oraz świerki i brzoza sąsiada ;)
Ale nie powiem, lubię wyglądać przez to okienko, bo jest tak zielono :)
A co do firanek, to może miej dalej dwie długie ale spróbuj je rozwiesić na boki, tak jak ja miałam wcześnie jedną stronę:

Obrazek

Esti42 witaj u mnie w wątku, hibki bardzo dziękują za pochwałę i mają mnóstwo kolejnych pączków ;)

Agnieszko(Aguka) cieszę się, że podoba się Tobie moja nowa wizja, ale coś czuję, że w pokoju dziennym będę jeszcze miała przemeblowanie, jak dojdą kolejne nowości ;)

Gosiu(goska28) cieszę się, że do mnie zaglądnęłaś ;)
O które Kalanchoe Tobie chodzi :?: bo mam trzy :?
Jeśli o to różowe, to już tak wygląda, to jest Kalanchoe Bells i ma zamiast normalnych kwiatków takie jakby dzwoneczki ;)

A teraz spójrzcie, co mi nareszcie zakwitło, pomarańczowe Kalanchoe, którego szczepkę dostałam od mojej sąsiadki 8) :D

Obrazek
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Asiu, ale robotę odwaliłaś przy tych przetworach :roll:
To kwitnienie należało Ci się w nagrodę :P

Fajnie,że phal. wrócił do swojego kącika.
Pozdrawiam.Ania :D
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Mmmm... czereśniowe przetwory... mrrr. Uwielbiam... Ile masz kwiatków w kuchni :D Tak patrze na te śliczności koło zlewu i już słyszę, co powiedział by mój "być-może-teść" gdybym zaczęła stawiać tak kwiatki :lol: (nieszczęśliwie mieszkanie jest jego :P ). Podoba mi się ukwiecona kuchnia - moja na pewno taka będzie :)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu ale Cię M urządził....nie martw się mi też ostatnio naniósł truskawek i musiałam zrobić kompot i dżem...... teraz jeszcze kupię czereśnie i zrobię kompot z nich :wink:
Rozchodzi się o to że ja mam jedną firankę na długość i szerokość okna i są jeszcze story.....muszę kupić jakieś krótkie fajne firaneczki :wink:
Pięknie zakwitło kalanchoe :lol:
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Aniu(Anaka) a cóż tu było zrobić jak dostałam te czereśnie a przerobić niestety trzeba było od razu :roll:

Zgredo w mojej kuchni mam 28 roślinek kwitnących i nie kwitnących :roll:
A tak w ogóle, to jak masz na imię, bo tak chyba fajniej po imieniu pisać do każdego :oops:

Aniu(Andziax007) no to faktycznie musisz pomyśleć o czymś innym :)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Hej sliczna jes twoja kolekcja,ymmmmm kompoty sa pyszne
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35

Post »

Cudnie masz w kuchni a te roślinki kuchenne. Można spytać jakie gatunki masz tam umieszczone??
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”