Witajcie
Wczoraj niestety nie miałam jak wejść wieczorkiem na forum, dopiero po północy, kiedy już większość z Was pewnie spała ;)
Więc stwierdziłam , że z odpowiedziami i zdjęciami poczekam do dzisiaj ;)
A oto powód mojej nieobecności:
Mój M zrobił mi wczoraj niespodziankę i przywiózł 2 spore michy czereśni jasnych i ciemnych
No więc musiałam zabrać się za przebranie tychże czereśni, bo były zbierane wczoraj w deszczu i dużo było zgniłych.
Ciemne poszły na kompoty do słoików a jasne do jedzenia, dla nas, moich rodziców i babci.
Aniu(Anaka), storczyk stoi z powrotem w kuchni i sądzę, że już więcej nie zmieni miejsca, bo jest mu tam dobrze ;)
Edytko mi też o wiele bardziej podoba się okno teraz, bez dłuższych firanek, bo mogę sobie zawsze popatrzeć na moje kwitnące, niestety 2 pozostałe okna mają jeszcze długie firanki, bo mam za wąskie parapety, żeby tam cokolwiek postawić ale już nad tym pracuję ;)
P.S. Miło, że avatarek się Tobie podoba, to najbardziej aktualny, sprzed tygodnia
Agnieszko(Agunia), to pierzaste na pierwszym planie, to
Aralia, inaczej
Polyscias Fruticosa
Aniu(Andziax007) cieszę się, że podabają Ci się mój parapet i kącik kwiatowy ;)
Te widoczki za oknem to moje jałowce przed domem oraz świerki i brzoza sąsiada ;)
Ale nie powiem, lubię wyglądać przez to okienko, bo jest tak zielono

A co do firanek, to może miej dalej dwie długie ale spróbuj je rozwiesić na boki, tak jak ja miałam wcześnie jedną stronę:
Esti42 witaj u mnie w wątku, hibki bardzo dziękują za pochwałę i mają mnóstwo kolejnych pączków ;)
Agnieszko(Aguka) cieszę się, że podoba się Tobie moja nowa wizja, ale coś czuję, że w pokoju dziennym będę jeszcze miała przemeblowanie, jak dojdą kolejne nowości ;)
Gosiu(goska28) cieszę się, że do mnie zaglądnęłaś ;)
O które Kalanchoe Tobie chodzi

bo mam trzy
Jeśli o to różowe, to już tak wygląda, to jest
Kalanchoe Bells i ma zamiast normalnych kwiatków takie jakby dzwoneczki ;)
A teraz spójrzcie, co mi nareszcie zakwitło, pomarańczowe Kalanchoe, którego szczepkę dostałam od mojej sąsiadki 8)