Ogród Ali -> alana cz.2
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie dziewczyny!
Madziu w kolejce czeka jeszcze biało-niebieski tojad
Do kitu też jest z niektórymi roślinami andal ;)
Wiolu te dwie lawendy mam dopiero drugi sezon, kupiłam je rok temu pod koniec lata, przezimowały tegoroczną srogą zimę, zobaczymy jak będzie dalej (bo moja dotychczas niezniszczalna i starsza lawenda gorzej poradziła sobie z dużym mrozem). Ale możesz je śmiało kupowac, u Ciebie będą miały łatwiejsze warunki.
Madziu w kolejce czeka jeszcze biało-niebieski tojad

Wiolu te dwie lawendy mam dopiero drugi sezon, kupiłam je rok temu pod koniec lata, przezimowały tegoroczną srogą zimę, zobaczymy jak będzie dalej (bo moja dotychczas niezniszczalna i starsza lawenda gorzej poradziła sobie z dużym mrozem). Ale możesz je śmiało kupowac, u Ciebie będą miały łatwiejsze warunki.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Ala ależ widoczki zaserwowałaś
lilie tak okazałe, na żywo to musi być dopiero widok
heritage mną zawładnęła... jesteś z niej zadowolona??
moje kupione z przeceny ubiegłoroczne lawendy nie przezimowały.. niestety.. ale te starsze już ładnie się rozrosły, trzeba by pomyśleć o ich odmłodzeniu
boję się, że za bardzo łyse będą od dołu jak tego nie zrobię...
różowej i białej u nas też jeszcze nie widziałam

lilie tak okazałe, na żywo to musi być dopiero widok

heritage mną zawładnęła... jesteś z niej zadowolona??
moje kupione z przeceny ubiegłoroczne lawendy nie przezimowały.. niestety.. ale te starsze już ładnie się rozrosły, trzeba by pomyśleć o ich odmłodzeniu

różowej i białej u nas też jeszcze nie widziałam

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- alana
Aga też się zastanawiałam nad Arturem. A ta lilia o której piszesz, to Patricia`s Pride, coś mi się wydaje, że widziałam taką u Ciebie ;)
Dziewczyny, lawendy zupełnie przypadkiem spotkałam w sklepie, to wykorzystałam tą niebywałą okazję ;) Jeśli nie znajdziecie, to będę próbowała wiosną zrobić sadzonki, jak się uda, to wiecie
Jolu Hertiage w miarę rozwoju ma pełniejsze kwiaty, wiosną po posadzeniu trochę mi podmarzła, ale na szczęście po dłuższym czasie wypuściła młode listki.
Ciąg dalszy lilii:

- Centerfold

- to miała być Strawberry and Cream

- bosko pachnie

- trąbkowa African Queen

Dziewczyny, lawendy zupełnie przypadkiem spotkałam w sklepie, to wykorzystałam tą niebywałą okazję ;) Jeśli nie znajdziecie, to będę próbowała wiosną zrobić sadzonki, jak się uda, to wiecie

Jolu Hertiage w miarę rozwoju ma pełniejsze kwiaty, wiosną po posadzeniu trochę mi podmarzła, ale na szczęście po dłuższym czasie wypuściła młode listki.
Ciąg dalszy lilii:
- Centerfold
- to miała być Strawberry and Cream
- bosko pachnie
- trąbkowa African Queen
Pozdrawiam, Alicja
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Alu
,
jestem u Ciebie pierwszy raz i z wielką przyjemnością zrobiłam sobie poranny spacer po Twoim ogrodzie oraz poczytałam Twoje wspomnienia z dzieciństwa...
Masz śliczny ogród, taki bardzo naturalny, romantyczny....piękna kolekcja wszystkich cebulowych, zachwyciły mnie zwłaszcza lilie! Ja mam na ogrodzie troszkę lilli, ale nie mogę uchować się takich kęp! Jak Ty to robisz?
Alu, róże również cudowne, spodobał mi się ten obrazek z pnącą a u jej stóp lilie. Naprawdę przyjemny ogród....gratuluje
Pozdrawiam serdecznie

jestem u Ciebie pierwszy raz i z wielką przyjemnością zrobiłam sobie poranny spacer po Twoim ogrodzie oraz poczytałam Twoje wspomnienia z dzieciństwa...
Masz śliczny ogród, taki bardzo naturalny, romantyczny....piękna kolekcja wszystkich cebulowych, zachwyciły mnie zwłaszcza lilie! Ja mam na ogrodzie troszkę lilli, ale nie mogę uchować się takich kęp! Jak Ty to robisz?

Alu, róże również cudowne, spodobał mi się ten obrazek z pnącą a u jej stóp lilie. Naprawdę przyjemny ogród....gratuluje
Pozdrawiam serdecznie
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- alana
Witajcie 
Grzegorzu jak dawno Cię nie widziałam ;) Liliowo u mnie jest coraz bardziej z każdym rokiem, a wszystko dzięki liliomanii ;) Jest jeszcze kilka lilii w kolejce do kwitnięcia .
Małgosiu, jak bedę wykopywać swoją Centerfold, to zobaczę jakie ma bulwki, jak coś, to nie będziesz musiała kupować ;)
Jolu takie to źródło, ostatnio coraz częściej się myli
Kasiu witaj. Alez miłe rzeczy mi nawypisywałaś, dzięki
Lilie preferują lekko kwaśną glebę, u mnie akurat taka jest, bardzo szybko się rozrastają i mają grube kwiaty, i jest ich i dużo, zapewne to ma ogromny wpływ na ich wygląd. A na pnąca różą wisi pytanie - przesadzać, czy nie przesadzać ;) Rośnie przy południowej ścianie, ma tam za duuuuzo palącego słońca bidulka. Zapraszam częściej 
Dzisiaj przyszła pora na dalie (jak Wam wiadomo daliową chorobę też podłapałam
)
- Procyon

- anemonowe (zakochałam się w tej grupie dalii)
Unwins Centennial

- Edinburgh

- ubiegłoroczne z nasion

- Akita

Grzegorzu jak dawno Cię nie widziałam ;) Liliowo u mnie jest coraz bardziej z każdym rokiem, a wszystko dzięki liliomanii ;) Jest jeszcze kilka lilii w kolejce do kwitnięcia .
Małgosiu, jak bedę wykopywać swoją Centerfold, to zobaczę jakie ma bulwki, jak coś, to nie będziesz musiała kupować ;)
Jolu takie to źródło, ostatnio coraz częściej się myli

Kasiu witaj. Alez miłe rzeczy mi nawypisywałaś, dzięki

Dzisiaj przyszła pora na dalie (jak Wam wiadomo daliową chorobę też podłapałam

- Procyon
- anemonowe (zakochałam się w tej grupie dalii)
Unwins Centennial
- Edinburgh
- ubiegłoroczne z nasion
- Akita
Pozdrawiam, Alicja
- alana
A teraz czas na coś słodkiego, sernik z wiśniami i migdałami, imieninowy, upiekłam moim solenizantkom - mamie i siostrze
Przyłączcie się do nas ;)

A takie kwiatki mama dostała (od córki
), szukałam jakiejś pstrokatki, ale nie było, róża w doniczce oczywiście

Moniu, przyznam nieskromnie, że też podobają mi sie moje lilie, co za wspaniałe rośliny, tylko boję się liliowych niszczycieli w postaci cudzej ludzkiej ręki

A takie kwiatki mama dostała (od córki

Moniu, przyznam nieskromnie, że też podobają mi sie moje lilie, co za wspaniałe rośliny, tylko boję się liliowych niszczycieli w postaci cudzej ludzkiej ręki

Pozdrawiam, Alicja