Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :) , przepraszam , ze wczesniej sie nieodzywałem , ale szkoła sie zaczeła.. :roll: :? . Dzisiaj miałem od 9:00 do 16:00 :roll: . Jutro praktyka i w piątek... , ciewaky jestem ile godzin... :roll: . Jestem przygnębiony bo nie zdawałem sobie ciagle z tego sprawy , że zmieni mi sie cała klasa , szkoła , nauczyciele i w ogóle wszystko . Tak nagle w pół dnia wszystko przewróciło sie " do góry nogami " . Na razie nie ma sie do kogo słowem odezwać.. , troche chuliganów jest co nie przeszli... :? . Myślę , ze bezie spokojnie .. , na razie wszyscy drętwi.. . Na połowie rabatki pod domem pusto prawie.. :( . Mieczyki poscinałem , irsyki troche przyciołem , wyrzuciałem troche brzydkich juz jednorocznych... , astry też niektóre pousychały nie wiem dlaczego ? , zbyt palące słonce ? Na następny rok nie bezie tam , rzadnych petuni :twisted: , bo za delikatne i patyczki później tylko z nich.. :( . Musze na pewno nawieść torfu i gnojóweczki , bo ziemia kiepska i mało co wszystko urosło :wink: . Będzie na nastepny rok duzo aksamitek , ale róznych odmian , duzo cyni , begoni drobnokwiatowych , no troche dalii . Morze troche staro-świecki jestem , ale to wytrzymałe kwiaty to bardzo je lubię :) . U mojej koleżanki , piekne cynie na 150 cm prawie :shock: . A Arturek myślał , ze mu wszystko wielkie i piękne na nieznyt dobrej ziemi utrośnie.. . Na skalniaku tytoń narcyzowy ozdoby rośnie jak oszalały.. , zakrył jedna roslinkę od Halinki i czeka mnie przesadzanie :lol: . Do tej pory nie przesadziłem miodunki i sie chyba upiekła.. :oops: .

Geniu - Dziękuję , ja tez niesety czasu na forum wiecznie nie mam.. :( :roll: , ale teraz zima nadejdzie to moze bedzie wiecej , chociaż szkoła , ale tylko 3 dni w tygodniu :wink: . Wiosny doczekac sie niemoge , ale za bardzo sie pewnie nienapatrze na te tulipanki bo kwitna krótko a ja będę miał też do 16:00 w szkole a na praktykach się okaże.. :roll: . Wiem , że wszystko przede mną i choc po południu i w biegu to zobacze jak kwitną :) , albo będę sie uczył na zewnatrz w ogródku :lol: .

Aniu - Dzięki :wink: .

Asko - dziekuje :) , mi cebulowych brakowało to zaszalałem jak na mój ogródek bardzo... , ale wiekszość cebulek była nie droga :wink: . korzystałem od końca lipca juz z ryneczku a tam u takiej Pani z Polskiej plantacji były cebulki po 80 gr średnio ale mam tez sporo po 1 zł i po 1.50 zł . U mnie chiacynty na ryneczku w tmtym tygodniu widziałem po 1.90 zł :evil: za sztukę :? w Auchanie w tamtym roku 10 szt. za 11.59 zł w eleganckim opakowaniu :roll: . Teraz juz i tak na ryneczek nie pójdę , chcociaz w środy mam na 9 ale musze sie wyspać.. No i na ryneczek pójdę moze zna wiosne z raz a potem n a wakacjach bo musze szkoły pilnowac.. :roll: . ale wybiorę sie za to cześciej do Rzeszowa i tam jest jeszcze lepszy znacznie ryneczek :wink: .

Mariusz - Mało nie ? :roll: co to tam pare te ponad 150 tulipanów ale narczyzów mam chyba 12 nowcyh , krokusów 25 i tyle , licze na wypad od Auchana , tylko musze jeszcze troszke poczekac.. Ty kupiłeś z 500 ? :lol: . Nie nie wybieram sie ... , a kiedy to.. ? , nie wiem czy będzie czas.. :evil: :lol: .

Pozdrawiam :)
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Nie przejmuj się miodunką,ona da sobie radę,odbije z ziemi,ja ciągle obywam jej brzydkie liście i ciągle się rozrasta jak szalona :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ok , ale musze ja przesadzic z zbyt słonecznego stanowiska , chcociaż juz dzień coraz krótszy... :roll: :wink: .
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Artur na początku z klasą to tak zawsze pamiętam, że ja nie mogłem zapamiętać imion ciągle kogoś myliłem, ale po tygodniu to już spoko. Zobaczysz ułoży się :D
Hee ja kupiłem może z 50 cebulek :oops: nastawiłem się głównie na narcyze, udało mi się zdobyć kilka odmian miniaturek, a tulipany to tak mniej.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No jakos to bedzie :D . Aha , ja tez będę dokupywał jeszcze :wink: , kupiłem narcyzów naprawde ładne 4 odmiany , 3 pełne z duzymi kwiatami :wink: . Na miniaturkowe tez będę polował :lol: .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Tulipanie.Z nową klasą szybko się zżyjesz, zobaczysz.A ilu Was jest w tej nowej klasie?Pomyśl,że mnie w Podwórkowym podrywa dzwonek z sąsiadujących szkół,nie mają synchronizacji, różnica 5 minut.Dzięki temu wiem,że w Podwórkowym wczoraj spędziłam 3 godziny szkolne po pracy.Trzeba było dużo podlewać,drzewa wysysają innym roślinom wodę niestety.Ogólnie to susza.Ziemię też do cebulowych muszę kupić, a przymierzałam się i większej jak 20 litrów w plecaku nie dam rady przynieść.Tulipanów to masz więcej, duża koperta w drodze, same ciekawostki.Jakbyś miodunkę zmarnował to moja do wiosny się rozrośnie i coś dla Ciebie skubnę.Moja to miodunka(pulmonaria) OPAL i kwitnie jak się dowiedziałam na niebiesko,najpierw kwitnie, a potem się jej rozrasta rozeta liściowa.Jest jeszcze miodunka Majeste nieco większa i kwitnie fioletowo i mała z okrągłymi liśćmi.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :D . Oj troche mnie nie było.. :roll: . Szkoła pochłania i pod koniec dnia juz mi sie nic nie che :lol: , tak samo po praktychach :lol: . Nawet ostatnio nie miałem ochoty na komputer , ani telewizor , nawet komórke wyłączam... :roll: . Mam tylko ochote siedzieć w altance :lol: . Posadziłem już 120 tulipanjów , jeszcze troche mi zostało.. :wink: . Z 5 cebulek wyrzuciłem bo zepsute były.. , te co dostałem od żony / brata / dziadka :roll: .

Odbiło mi na punkcie iglaków i wrzosów... Oj będzie przerabianie , rabatki przed domem... :oops: i powiększanie.. :roll: .

Ewuniu - dziękuje , widze , ze miodukna odbija , a o ile dobrze pamietam to gdzieś mam jeszcze miodunkę od Joli :oops: :wink: .

Parę starych fotek cykniętych lustrzanką cyfrową , kolegi :wink: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trawka nie była w dobrym stanie , ale podlewałem troche i już jest lepiej :wink: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Artur :lol: jakże kolorowo teraz u Ciebie....nie widać jeszcze jesieni,prawda? Oby jak najdłużej :roll:
Sporo bedzie tych tupipanów,a inne cebulki wiosenne też wsadziłeś?
Myślisz o wrzosach?....ja właśnie skończyłam niedawno taką rabatę,bardzo prostą bo chciałam jedno miejsce zagospodarować gdzyż stale tam mąż robił mi bałagan :twisted: no to wyekspediowałam go :wink:
Ciekawa jestem Twoich zmian :D Teraz bedziesz to robił czy na wiosnę :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko , witaj :D - te zdjecia juz dosyc dawno zrobiłem... :( . Jesień na całego :evil: :evil: :evil: , pół rabatki przed domem łyse :cry: , tam ślimaków niemoge wytępić.. :? . Róze lysieja na całego.. , aksamitki niemrawe , petunie "patyczaki"... :roll: .
będę niesety zmuszony przesadzic liliowce , bo 2 wierzby są przy nich i rodzice i dziadkowie , cha je przesadzic na działkę bo zabardzo zarosna i niebedzie docierac światło do okna.. :roll: . Ja tam nawet wych wierzb chciałem sie pozbyc , ale żeby przesadzić to musze najpierw liliowce wykopać... :evil: :evil: :evil: :evil: . Postaram sie jak najdelikatniej.. i zostana tylko 3 róze , 2 trzmieliny i duży jałowiec.. , bedzie powiekszanie i same iglaczki , wrzosy.... Ja jestem do tego stopnia niemadry , ze co rok inaczej... :shock: . Natomiast rabatka , przed tujami bedzie poszerzana i tam będa same róze i kwiaty :wink: . No i na pewno bedzie duzo wiecej donic :) .

Tylko teraz znowu , gdzie ja upham pozostałe tulipany jak maja byc same iglaczki... :( . Chyba , ze beda miedzy iglakami ? :? .
Teraz myślę tylko liliowce przesadzic i chyba ze 3 iryski :oops: . Jeny.. , jak mi za rok niezakwitna to sie zatłukę.. , ale uczę sie na błędach... :oops: . No i z nasadzeniem to nie wiem.. , chyba raczej dopiero na wiosnę.. , chociaż iglaczki by sie lepiej na jesień przyjeły , ale teraz kasy brak.,.. :cry: . Na koniec września będę miał stówę za praktyki , ale to mało.. , pod koniec października dostane 2 stówę , ale juz bedzie późno na sadzenie w listopadzie... ? :evil: :( .

Lecę do Ciebie zobaczyc rabatke wrzosowa , ja myślałem , o alejce przy domu :) .

Tata moej koleżanki , che mi wydac 16 kępek irysów syberyjskich niebieskich.. :shock: :shock: :shock: , posadził bym za płotem :shock: .
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

No to przemeblowanie niezłe :D a tupipki posadź miedzy iglakami,obok host jak je masz,i tam gdzie wiosną nic jeszcze nie rośnie.Ja krokusów nasadziłam na wrzosowej rabacie,między wrzosami i iglaczkami-na razie są małe,więc mogą tam rosnąć cebulowe :lol:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rozmawiałem z babcia , dziadkiem i tatą...
Sprawa jest taka , że musimy , przy tej rabatce jeszcze przesadzic wszystkie tuje... , bo musimy zrobic miejsce dla drzewa na opał.. :roll: . No i bedzie taka rozpierdziucha :evil: :

Obrazek

Wierzby do eksmisji , z dużą tuja to jeszcze niewiadomo , ale raczej tak...

Tuję z prawej strony przesunoł bym do pozostałych . Wszystkie tuje musimy przesunać do przodu , żeby zrobic miejsce dla drzewa... Zaznaczone na taki morelowy kolor . Rabatke mam ochotę powiększyc jak idzie czerwona linia . Tam gdzie brązowe kreski , mam nadzieję , ze bezie juz na nast. rok kostka .

Jeszcze nie wiem dokładnie czy te tuje beziemy tak przesadzać. , bo roboty by przy tym było i pewnie zryło by sie troche też trawnika , ale tuje zarastają miejsce na układanie drzewa.. . W najgorszym wypadku to usunę wierzby i powiesze rabatkę , a co z drzewem to nie wiem.. Będziemy jeszcze rozmawiać.. Oj znowu bedzie rycie i kopanie i od poczatku.. :evil: .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur-ależ zamieszania przez opałowe drewno, a do piwnicy iść nie może, albo w garażu wzdłuż ścian?Koniecznie trzeba wszystko przekopywać?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo - piwnicę mamy malutka . W garażu nie ma zabardzo miejsca , mamy małą drewutnie , ale tam jest za mało miejsca , bo drzewa jest dużo.. a i tak powinno wyschnać na zewnątrz dobrze , bo nawet w drewutni czasem podgniwa i nie che schnać.. :roll: . Za tujami jest zrobiony daszek i przy płocie jest drewno . Dziadek i tata mówia , że może jakos inaczej poradzimy.. , żeby te tuje nie kapły.. :roll: . A babcia sie uparła..
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Artur to ciężka praca przed Tobą i pewnie sporo kwiatków będziesz musiał przesadzić w inne miejsce ,ale jak mus to mus .
A w szkole już lepiej ?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Geniu :) . No niestety mus :roll: . W szkole juz dobrze i na praktykach fajnie , wszystko zaczyna sie roskręcać :D .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”