Witajcie

, przepraszam , ze wczesniej sie nieodzywałem , ale szkoła sie zaczeła..

. Dzisiaj miałem od 9:00 do 16:00

. Jutro praktyka i w piątek... , ciewaky jestem ile godzin...

. Jestem przygnębiony bo nie zdawałem sobie ciagle z tego sprawy , że zmieni mi sie cała klasa , szkoła , nauczyciele i w ogóle wszystko . Tak nagle w pół dnia wszystko przewróciło sie " do góry nogami " . Na razie nie ma sie do kogo słowem odezwać.. , troche chuliganów jest co nie przeszli...

. Myślę , ze bezie spokojnie .. , na razie wszyscy drętwi.. . Na połowie rabatki pod domem pusto prawie..

. Mieczyki poscinałem , irsyki troche przyciołem , wyrzuciałem troche brzydkich juz jednorocznych... , astry też niektóre pousychały nie wiem dlaczego ? , zbyt palące słonce ? Na następny rok nie bezie tam , rzadnych petuni

, bo za delikatne i patyczki później tylko z nich..

. Musze na pewno nawieść torfu i gnojóweczki , bo ziemia kiepska i mało co wszystko urosło

. Będzie na nastepny rok duzo aksamitek , ale róznych odmian , duzo cyni , begoni drobnokwiatowych , no troche dalii . Morze troche staro-świecki jestem , ale to wytrzymałe kwiaty to bardzo je lubię

. U mojej koleżanki , piekne cynie na 150 cm prawie

. A Arturek myślał , ze mu wszystko wielkie i piękne na nieznyt dobrej ziemi utrośnie.. . Na skalniaku tytoń narcyzowy ozdoby rośnie jak oszalały.. , zakrył jedna roslinkę od Halinki i czeka mnie przesadzanie

. Do tej pory nie przesadziłem miodunki i sie chyba upiekła..

.
Geniu - Dziękuję , ja tez niesety czasu na forum wiecznie nie mam..

, ale teraz zima nadejdzie to moze bedzie wiecej , chociaż szkoła , ale tylko 3 dni w tygodniu

. Wiosny doczekac sie niemoge , ale za bardzo sie pewnie nienapatrze na te tulipanki bo kwitna krótko a ja będę miał też do 16:00 w szkole a na praktykach się okaże..

. Wiem , że wszystko przede mną i choc po południu i w biegu to zobacze jak kwitną

, albo będę sie uczył na zewnatrz w ogródku

.
Aniu - Dzięki

.
Asko - dziekuje

, mi cebulowych brakowało to zaszalałem jak na mój ogródek bardzo... , ale wiekszość cebulek była nie droga

. korzystałem od końca lipca juz z ryneczku a tam u takiej Pani z Polskiej plantacji były cebulki po 80 gr średnio ale mam tez sporo po 1 zł i po 1.50 zł . U mnie chiacynty na ryneczku w tmtym tygodniu widziałem po 1.90 zł

za sztukę

w Auchanie w tamtym roku 10 szt. za 11.59 zł w eleganckim opakowaniu

. Teraz juz i tak na ryneczek nie pójdę , chcociaz w środy mam na 9 ale musze sie wyspać.. No i na ryneczek pójdę moze zna wiosne z raz a potem n a wakacjach bo musze szkoły pilnowac..

. ale wybiorę sie za to cześciej do Rzeszowa i tam jest jeszcze lepszy znacznie ryneczek

.
Mariusz - Mało nie ?

co to tam pare te ponad 150 tulipanów ale narczyzów mam chyba 12 nowcyh , krokusów 25 i tyle , licze na wypad od Auchana , tylko musze jeszcze troszke poczekac.. Ty kupiłeś z 500 ?

. Nie nie wybieram sie ... , a kiedy to.. ? , nie wiem czy będzie czas..

.
Pozdrawiam