1 kg ryby
1 słoik papryki konserwowej - czerwonej
1 słoik ogórków konserwowych
3 cebule
Rybę pokroić w kostkę , a warzywa w kosteczkę :P
Zalewa:
2 i pół szklanki wody (w oryginale 2)
2 łyżki (w oryginale 1/2 szklanki oleju)
2 łyżki cukru
4 łyżki ketchupu ostrego
4 łyżki octu
koncentrat pomidorowy - wszystkie składniki zagotować.
Ciasto naleśnikowe do ryby: 1 jajko + 3-4 łyżki mąki kukurydzianej + mleka tyle, żeby było dobre ciasto naleśnikowe + jarzynka+pieprz . (tu w oryginale też jest więcej jaj i dużo mąki)
Rybę usmażyć w cieście i ostudzić. Ułożyć w wysokim naczyniu warstwami z pokrojonymi warzywami i gorąca zalewę - odstawić na 24 godziny.
Smacznego
