Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.2
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co potrafię to uzupełnię:
1. undulata Mediovariegata
2. Golden Tiara
3.też uważam że HVX
4. może fortunei aureomarginata?
5. plantaginea
6.nn
7 chyba Whilrwind
8.nn
9. plantaginea Aureomaculata - jeżeli pachnie
10. undulata erromena
11. sieboldiana
12. ventricosa (też z jakimś wirusem skręcającym liście, raczej nie HVX)
2. Golden Tiara
3.też uważam że HVX
4. może fortunei aureomarginata?
5. plantaginea
6.nn
7 chyba Whilrwind
8.nn
9. plantaginea Aureomaculata - jeżeli pachnie
10. undulata erromena
11. sieboldiana
12. ventricosa (też z jakimś wirusem skręcającym liście, raczej nie HVX)
2. Golden Tiara
3.HVX wyrzuć koniecznie i uważaj by soków nie przenieść na inne, zdezynfekuj narzędzia
4. So Sweet...( białawe kwiaty i pachnące)
5. plantaginea
6. Patriot
7 Whirlwind
8. Gold Standard
9. chyba dorosła ALBOPICTA lub ventricosa AUREOMACULTA ( o ile zielenieje w sezonie), jeśli środek się wybarwia na krem i nie zielenieje to jest Gold Standard tylko w miejscu bardziej zacienionym, niż poprzednik
10. undulata ERROMENA
11. fortunei ALBOPICTA
12. ventricosa i chyba z HVX, bo na niej to tak może wyglądać, zwłaszcza,ze walnięte są i stare i młode liście. On tak atakuje.
2. Golden Tiara
3.HVX wyrzuć koniecznie i uważaj by soków nie przenieść na inne, zdezynfekuj narzędzia
4. So Sweet...( białawe kwiaty i pachnące)
5. plantaginea
6. Patriot
7 Whirlwind
8. Gold Standard
9. chyba dorosła ALBOPICTA lub ventricosa AUREOMACULTA ( o ile zielenieje w sezonie), jeśli środek się wybarwia na krem i nie zielenieje to jest Gold Standard tylko w miejscu bardziej zacienionym, niż poprzednik
10. undulata ERROMENA
11. fortunei ALBOPICTA
12. ventricosa i chyba z HVX, bo na niej to tak może wyglądać, zwłaszcza,ze walnięte są i stare i młode liście. On tak atakuje.
Dokładnie.
Ostatnio na zieleniaku spotkałam kobietę sprzedającą funkie w doniczkach, kiedy rozmawiałyśmy okazało się, ze mieszka w sąsiednim miasteczku, a sprzedawane przez nią funkie to nadwyżki z jej kolekcji. Ma w ogródku ponad 200 odmian funki, a większość z nich ma ściągnięte z Czech. Myślę, że mogę olać w tym momencie wszystkie supermarkety, a zaopatrywać się u niej -nie tylko dużo większy wybór, ale myślę, że również bez żadnych wirusów.
Ostatnio na zieleniaku spotkałam kobietę sprzedającą funkie w doniczkach, kiedy rozmawiałyśmy okazało się, ze mieszka w sąsiednim miasteczku, a sprzedawane przez nią funkie to nadwyżki z jej kolekcji. Ma w ogródku ponad 200 odmian funki, a większość z nich ma ściągnięte z Czech. Myślę, że mogę olać w tym momencie wszystkie supermarkety, a zaopatrywać się u niej -nie tylko dużo większy wybór, ale myślę, że również bez żadnych wirusów.
Proszę, a tak się cieszyłam, ze będę miała od kogo brać. A co do tego czy wie to raczej trudno byłoby uwierzy, że osoba, która ma taką kolekcję, ściąga sobie funkie z zagranicy -i zakładam że ma ogromna wiedzę na ten temat- nie wiedziała na temat wirusa i nie walczyła z tym. Ale uczciwie przyznaję, ze nie wiem. Mam jej adres i za kilka dni chcę się przejechać do niej pooglądać-limit pieniędzy na ten cel już w tym roku wyczerpałam- więc zapytam.
A swoje zamierzam przebadać-jak tylko przeczytałam że mam zawirusowane, to zaraz poszłam wykopać-teraz tylko jeszcze muszę poszukać informacji na tema wirusa i testów.
A swoje zamierzam przebadać-jak tylko przeczytałam że mam zawirusowane, to zaraz poszłam wykopać-teraz tylko jeszcze muszę poszukać informacji na tema wirusa i testów.
- Bogdan Sz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hosty
Witam mama kilka bialo zielonych i zielono bialych chcialbym nabyc zielono zolte i odwrotnie oraz niebieskie ,czy ktos z Was sympatyków funki bylby sklonny odsprzedac wyzej wymienione?Co prawda zamówilem na alegro mieszankę nasion ale co z tego wyrośnie?jeśli tak prosze o informaje i cene pozdrawiam Bogdan 

- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji moich host.
Wiem, że wśród nich są- Sum and Substance, Grand Tiara, Queen Josephine, Crowned Imperial, ale nie wiem które. Do trzech nie mam w ogóle nazw.
Oto one.
1.

2.

UNDULATA MEDIOVARIGATA
3.

4.

PATRIOT lub MINUTEMAN
5.

SUM AND SUBSTANCE
6.

CROWNED IMPERIAL
7.

Z góry dziękujęza pomoc.
Wiem, że wśród nich są- Sum and Substance, Grand Tiara, Queen Josephine, Crowned Imperial, ale nie wiem które. Do trzech nie mam w ogóle nazw.
Oto one.
1.

2.

UNDULATA MEDIOVARIGATA
3.

4.

PATRIOT lub MINUTEMAN
5.

SUM AND SUBSTANCE
6.

CROWNED IMPERIAL
7.