Tomek i ogrod
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie narzekaj, że glicynia nie jest rozwinięta, bo i tak wygląda świetnie.
Ogród botaniczny masz blisko, Bolestraszyce to 7 km od Przemyśla.
Ze szkoły jeździło się tam na "wzgórze magnolii" w czasach, gdy OB był w powijakach.
Ogród botaniczny masz blisko, Bolestraszyce to 7 km od Przemyśla.
Ze szkoły jeździło się tam na "wzgórze magnolii" w czasach, gdy OB był w powijakach.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
dziękuję paniom,
Jola,niekiedy można w LM trafić na młode glicynie ,ale już z kwiatami
Elsi,wiem od paru lat się tam wybieram i jakoś zawsze się plany pomieszają i do dzisiaj wstyd ,al tam nie byłem
Nigella,nie wiem o co pytasz ,oczekiwanie na kwitnienie?jeśli chodzi o to kiedy zakwitła pierwszy raz ,to po trzech albo czterech latach pierwszy raz ,to jest jej chyba trzecie kwitnienie tak obfite,
tnę ją oczywiście na drabinie ,dwa razy w roku i między tymi cięciami też obcinam co dłuższe odrosty,ma taki przyrost że już wyszła by do sąsiada gdy by nie ostre cięcie
moment szczytowy ,jeszcze pare dni ,widać na zdjęciu że kiście rozwinięte w połowie
Jola,niekiedy można w LM trafić na młode glicynie ,ale już z kwiatami
Elsi,wiem od paru lat się tam wybieram i jakoś zawsze się plany pomieszają i do dzisiaj wstyd ,al tam nie byłem
Nigella,nie wiem o co pytasz ,oczekiwanie na kwitnienie?jeśli chodzi o to kiedy zakwitła pierwszy raz ,to po trzech albo czterech latach pierwszy raz ,to jest jej chyba trzecie kwitnienie tak obfite,
tnę ją oczywiście na drabinie ,dwa razy w roku i między tymi cięciami też obcinam co dłuższe odrosty,ma taki przyrost że już wyszła by do sąsiada gdy by nie ostre cięcie

moment szczytowy ,jeszcze pare dni ,widać na zdjęciu że kiście rozwinięte w połowie
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Glicynia to moje ciche marzenie - tak ciche, że sama przd sobą się nie przyznaję, bo i tak nie miałabym jej gdzie posadzić. Dlatego absolutnie więcej tutaj nie zajrzę! I czekam na zdjęcia kwitnącej ;) Uch! Już nie mogę się doczekać! Jak ja nie mogę, to przynajmniej u innych pooglądam i się nazachwycam.
Czuję że jak rozkwitną piwonie z 3 zdjęcia, to wszystkim oko zbieleje.
Wspaniale, że pokazujesz tak dużo zdjęć - fantastycznie się je ogląda. Masz piękne miejsce na ziemi. Szczerze gratuluję. Moja działka dopiero w powijakach, więc takie dojrzałe, zadbane ogrody niesamowicie działają mi na wyobraźnię.
Serdecznie pozdrawiam i na pewno będę zaglądać
Czuję że jak rozkwitną piwonie z 3 zdjęcia, to wszystkim oko zbieleje.
Wspaniale, że pokazujesz tak dużo zdjęć - fantastycznie się je ogląda. Masz piękne miejsce na ziemi. Szczerze gratuluję. Moja działka dopiero w powijakach, więc takie dojrzałe, zadbane ogrody niesamowicie działają mi na wyobraźnię.
Serdecznie pozdrawiam i na pewno będę zaglądać

Dziękuję za pochwały,a nie myślałaś o glicyni w donicy i prowadzonej na małe drzewko,wielkie wyzwanie ,piwonie w tym miejscu posadziła jeszcze moja babcia ,naście lat temu ,miałem w planach już nie raz ich przesadzić ale do dzisiaj się za nie nie wziąłem.Zdjęć dlatego wstawiam tyle,bo chcę że by na każdej stronie mojego wątku jakieś były ,i każdy kto tutaj wejdzie nie musiał długo szukać
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesz - mam EWENTUALNIE jedno miejsce gdzie glicynię bym mogła posadzić, ale to jest tak bardzo hipotetyczne, że jeszcze nie rozważałam tego na serio. I jak tam, to tylko jako pnącze. Przyglądam się temu miejscu raz na czas i... zobaczymy ;) Na razie myśl o glicynii odpędzam jak natrętną muchę. Obawiam się tylko, że jak zobaczę Twoją w pełni kwitnienia, to polegnę...
Zdjęć im więcej tym lepiej. Wspaniała uczta dla oczu, zwłaszcza jak się ma CO pokazać
Zdjęć im więcej tym lepiej. Wspaniała uczta dla oczu, zwłaszcza jak się ma CO pokazać

na dobranoc reszta dzisiejszych-wczorajszych fotek
storczyki gruntowe,co ciekawe są to siewki i wcześniej zaczynają kwitnąć jak ich rodzice

biały orlik

jeszcze raz azalie ,roznoszą zapach po całym ogrodzie

wygląda na to że będzie dużo truskawek i nie tylko

piwonie w pąkach jeszcze

ogołociłem wiąz ,za duży wyrósł

i na koniec ,kącik na tarasie, tymczasowa ekspozycja

storczyki gruntowe,co ciekawe są to siewki i wcześniej zaczynają kwitnąć jak ich rodzice

biały orlik

jeszcze raz azalie ,roznoszą zapach po całym ogrodzie

wygląda na to że będzie dużo truskawek i nie tylko

piwonie w pąkach jeszcze

ogołociłem wiąz ,za duży wyrósł

i na koniec ,kącik na tarasie, tymczasowa ekspozycja