Nasze kwiaty domowe
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze kwiaty domowe
ta trawka tez domowa? fajnie wygląda a w połączeniu z banankiem i calateą np.super busz się robi :P
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko.
Trawa ta jest ogrodowa ale nie zimuje w gruncie a w domu zimą dobrze sobie radzi i wypuszcza co raz nowe kłosy. Do wiosny to już będzie ładna kępa.
Trawa ta jest ogrodowa ale nie zimuje w gruncie a w domu zimą dobrze sobie radzi i wypuszcza co raz nowe kłosy. Do wiosny to już będzie ładna kępa.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Poszedł przelew. Pozdrawiam i życzę milego dnia!

- drozd
Aniu.
Jest to "Gentiana" (Goryczka). Nie wiem jaka odmiana,bo nie mogę znaleźć w necie a na opakowaniu nie było. Fantastyczna roślina kwitnie już ze 6 tygodni. Na noc kwiaty zamykają się i w pochmurne dni
Jest też "termometrem", bo jak za zimno w mieszkaniu to też kwiaty nie rozwiną się choć za oknem świeci słońce.Nie wiem jak dolej z nią postępować ale trzeba pilnować wilgotności,bo jak trochę suszej to więdnie.
Jest to "Gentiana" (Goryczka). Nie wiem jaka odmiana,bo nie mogę znaleźć w necie a na opakowaniu nie było. Fantastyczna roślina kwitnie już ze 6 tygodni. Na noc kwiaty zamykają się i w pochmurne dni
Jest też "termometrem", bo jak za zimno w mieszkaniu to też kwiaty nie rozwiną się choć za oknem świeci słońce.Nie wiem jak dolej z nią postępować ale trzeba pilnować wilgotności,bo jak trochę suszej to więdnie.
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie.
Z tego co mi wiadomo goryczka jest roślinką ogrodową. W swoim ogrodzie mam goryczkę bezłodygową. Jest cudowna jak zakwitnie.
Januszu, goryczka - marzenie. Chyba na nią już zachorowałam.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Beata
Z tego co mi wiadomo goryczka jest roślinką ogrodową. W swoim ogrodzie mam goryczkę bezłodygową. Jest cudowna jak zakwitnie.
Januszu, goryczka - marzenie. Chyba na nią już zachorowałam.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Beata
"Kwiaty są pięknymi słowami natury, którymi daje nam ona poznać, jak bardzo nas kocha"
Każdy dzień jest piękny !
Pozdrawiam Beata.
Każdy dzień jest piękny !
Pozdrawiam Beata.
- drozd
Witam Beatko.
Wiosną posadzę w ogrodzie a teraz będę się starał by przetrwała zimę. W ogrodzie też mam bezłodygową i siedmiodzielną ale to "cudo" nie wiem czy przetrwa zimę.
Rozglądaj się po marketach. Kupiłem ją w "Kauflandzie". Sprowadzają z Niemiec. Podobno jest jeszcze Alba biała i ciemno niebieska.
Wiosną posadzę w ogrodzie a teraz będę się starał by przetrwała zimę. W ogrodzie też mam bezłodygową i siedmiodzielną ale to "cudo" nie wiem czy przetrwa zimę.
Rozglądaj się po marketach. Kupiłem ją w "Kauflandzie". Sprowadzają z Niemiec. Podobno jest jeszcze Alba biała i ciemno niebieska.

Zrobiłam sobie spacer po Twoim wątku i muszę przyznać że jest co oglądać

- drozd
Dziękuję Elu za ocenę. Przyznam się, że po letnim sezonie dopiero teraz doniczkowce odzyskają odpowiednie traktowanie. Przez lato trochę traktowane były po macoszemu. Beniaminek nasz największy doniczkowiec zmienił właściciela i zdobi teraz duży ładny salon. Już nie długo zacznie się pędzenie hipeastrum i wiele inny roślin krótkiego dnia zakwitnie.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- drozd
Ja nie mam szczęścia do goryczek , co kupie to mi przepadnie. Siedmiodzielną mam wyhodowaną z nasienia to ładnie rośnie. W sierpniu kupiłem jeszcze bezłodygową. Na razie żyje choć nie wiem czy zimę przetrwa.
Kwiaty macie przepiękne takie duże i zdrowe jestem pod wrażeniem tylko pozazdroscić i aby dalej się tak chowały pozdrawiam 

każdy dzień daje nam nowe szanse 

- drozd
Dziękuję malinkoza uznanie. Teraz jak już w ogrodzie wszystko bure,szare zaczyna się troska o domowe. Czymś trzeba oczy nacieszyć do wiosny.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Januszu bardzo ciekawa jest ta nowa kompozycja. I bardzo ładna.
Fittonie i paperomka fajnie razem wyglądają.
Zastanawiam się tylko, czy fittonie nie potrzebują więcej wody, jak peperomka.
Moja fittonia to była straszna "pijaczka", a swoje peperomki podlewam znacznie rzadziej.
Ale sam to ocenisz w praktyce. W każdym bądź razie kompozycja mi się podoba.

Fittonie i paperomka fajnie razem wyglądają.

Zastanawiam się tylko, czy fittonie nie potrzebują więcej wody, jak peperomka.

Moja fittonia to była straszna "pijaczka", a swoje peperomki podlewam znacznie rzadziej.
Ale sam to ocenisz w praktyce. W każdym bądź razie kompozycja mi się podoba.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe