Ogród Danusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Danusi

Post »

Hej Danusiu-założyłam wątek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=32208

może sie przyłączysz?
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Obejrzałam Sąsiadki ogródek, bardzo, bardzo fajny, mam nadzieję kiedyś w realu obejrzeć ;:100 oczko wodne też chcę kopać tego lata. Na razie wypatruję wiosny (jak wszyscy :D ), żeby zacząć intensywnie działać. Pozdrawiam.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Mamba
Ogródek jak ogródek nic nadzwyczajnego ale kocham to miejsce, do mnie jest po drodze , więc zapraszam.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Ja mam działkę nr 706, pełną starych drzew, reneta poniemiecka, 30 letnia winorośl, ale niech obie zostaną, tylko do cięcia potrzebna firma, nowy wydatek, no i domek w tym roku będziemy budować, więc pewnie z mojego oczka nici będą.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mamba
To masz ładny kawałek ogrodu ,ciekawa jestem w którym miejscu. Ja mam 500 m , tuż przy głównej bramie. Zanim coś wykopiesz dobrze się zastanów,ja dużo usunęłam, zanim się połapałam to już byłam w sklepie i kupowałam od nowa.
Niechcąco zostały mi stare róże z których jestem teraz dumna, czereśnia , trochę cebul i krzaki pysznych porzeczek.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Właśnie cały zeszły rok obserwowałam, co zostawić, wbijałam tabliczki z napisem, co to za roślinka, żeby wiedzieć, kiedy wykopać i porozsadzać, to jest kompletny bałagan, bez opisu bym nie pamiętała. Jest dużo juk karolińskich, piwonii, drobnocebulowych, które z powodu zagęszczenia już nie kwitną, no wielkie pole do popisu. Drzew wycinać nie będę, ale cięcie konieczne, jest reneta, papierówka, wiśnia sokówka, śliwa węgierka, stare, ale np ze śliwkami już nie wiedziałam, co robić, tyle było. Jabłonie - przez brak cięcia - owocują co 2 lata, więc teraz może być urodzaj. Do mnie się idzie cały czas prosto, potem w lewo, obok na działce jest wybudowany chyba największy dom na skarbówku, a ta bida obok to ja :D Ale tego roku będzie już domek, chcę drewniany. Mnóstwo pracy czeka, ale ja się z tego bardzo cieszę.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mamba
Może te jabłonki z natury owocują co drugi rok? Jest trochę gatunków co tak właśnie mają, ja miałam 8 wisienek sokówek, owoce pyszne ale drobne , gałązki prawie do ziemi a na końcach po kilka owoców . któregoś roku wnerwiłam się , ucięłam gałęzie ile się dało, zostały tylko kikuty i kazałam mojemu M wykopać wszystkie, ale nie miał czasu. Na przyszły rok odrosły gałęzie, , wisienki zrobiły się piękne i owocujące.Najgorzej miałam z cebulkami , wszędzie były cebuki, na kwiatkach nie znałam się absolutnie zaczęłam wykopywać i przesadzać, to co zostało do dziś wyrasta po kątach jak chwast.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Witaj Danusiu :wit
Widzę ,ze działeczka zagospodarowana no i sliczne oczko :D Ciekawa jestem ,jak rybki-czy przetrzymały te mrozy.U mnie było całe zamarznięte i chyba rybki posnęły? :roll:
Byłam kiedys na Skarbówku ,bo znajoma ma tam działkę-kolekcjonerka roslin i bardzo mi się podobało.
Ja mieszkam na Pogodnie to ,jak będzie cieplej mam nadzieję ,ze się zobaczymy? :D
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu
Miło że mnie odwiedziłaś,oczywiście że się spotkamy. Rybki się pochorowały, zdechło od 10 szt, to i tak mam ok 50szt . Naturalna selekcja. Tołpygi przeżyły , pięknie podrosły, roślinki w oczku już ruszyły do ataku.Krety urzędują pod tym co w ubiegłym roku było trawnikiem. 80% ogrodu mam przykryte grubą warstwą śniegu, ale tu gdzie stopniał, zryte niemiłosiernie nie wiem czy będzie co ratować.
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Witaj Danusiu !!!
Pospacerowałam dzisiaj po Twoim ogródku . Jest piękny , ładnie utrzymany ;:138 . Widać , że wszystko sadzone jest po dokładnym przemyśleniu , nie tak jak u mnie . Trudno , nie wszystkie działki muszą być tak dopieszczone jak Twoja ;:180 . Ja najbardziej się cieszę , że mam kawałek ziemi na której mogę popracować i podziwiać od czasu do czasu co posadzę .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Ewo .
I ja zajrzałam do Ciebie , przyznaję nie widziałam wszystkiego bo dużo u Ciebie do oglądania więc muszę po troszku.To co widziałam bardzo mi się podoba, ale tak już jest że nie wszystko co się podoba trzeba mieć . Dobrze że każdy ogród jest inny. Ja w swoim kopię kilka razy w roku, a właściwie co wyjdę do ogrodu to kopię .Rzeczywiście zanim coś wsadzę dobrze pomyślę. Właśnie kupiłam dwa opakowania frezji, więc muszę stworzyć nową rabatkę, więc będę kopać.Jeszcze wymyśliłam naturalny filtr z roślinami do oczka, więc będę kopać dziurę w ziemi na roślinki bagienne.Każdego roku mój ogród jest całkiem inny, i nigdy nie wiem co mi się bardziej podoba , więcej kwiatów czy więcej trawy.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Byłam wczoraj na działce i masakra. KRETY KRETY KRETY (albo jeden kret), no szlag by trafił, czyli szykuje się sezon walki. Wysieję rącznik, podobno odstrasza, ale to trochę potrwa, zanim posadzę, niestety koron cesarskich nie posadziłam (podobno odstraszają). Na razie będę wpychać w te ich nory zmielony czosnek, może to coś da, wypróbuję wszystkie znane mi sposoby, żeby poszły sobie. W ogóle przeszłam się wczoraj po Skarbówku i widziałam też jakby ślady dzików... za długa ta zima była.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu dziki na Skarbówku to norma, czasami przy przystanku autobusowym wypasają się stadami.Co do kretów próbowałam karbidu, usypiacza z Brosa,odstraszaczy elektryczny i nic, pod koniec ubiegłego sezonu kupiłam jakiś czarny płyn na krety i myślałam że skuteczny . Zginął śnieg i pozostał poligon, jedno wielkie kretowisko.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Danusiu,Ambo może już czas polubić krecika :wink: .
Mój ma tunel wzdłóż reprezentacyjnej rabatki przy ogrodzeniu.
To mu sadzę nad główką roślinki o płytkich korzeniach(bratki,goździki).
Może mi łatwiej bo traktuje moją działkę jako korytarz między 2 stołówkami moich sąsiadów :;230(nie mam u siebie kopców).

Co do dzików to na działkach na Łukasińskiego też bywają.
Aga-Empuza cos o tym wie :lol: .
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko 72 kreciki mogły by sobie być,nawet uważam że są śliczne (latem złapałam 2 szt, jednego mój M wypuścił na główną alejkę ,a drugi dał dyla spod miski którą go przykryłam) tylko czemu tak się znęcają nad moim trawnikiem?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”