Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka

Post »

Ale dynie ;:202 ;:202 ;:202 Ta w paseczki śliczna , i obrazki włoskie urokliwe . Moje cebulki zgniły ;:185 ;:185 . A mogłabyś zebrać trochę nasionek lnicy marokańskiej dla mnie ?
Jeszcze pytanie odnośnie passiflory , kiedy ją przycinasz ? Na zimę czy na wiosnę ?
Pozdrawiam :wit Całuski dla Anii :wit
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

Witaj Elu,passiflorę przycinam jesienią,a co do nasionek lnicy,masz zaklepane :D
miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Mireczko pięknie w Twoim ogródku, zauroczyły mnie obrazki włoskie,ja jeszcze nigdy nie doczekałam się kwiatów. ;:185
Pozdrawia Cię Janka, powiedziała że zacznie działać na FO ale czy tak będzie zobaczymy ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Irenko,musimy zdopingować Janeczkę to na pewno wróci znowu na forum :D
a obrazki włoskie mam w kilku miejscach i zauważyłam ,że najchętniej zakwitają te które rosną w lekkim cieniu i mają raczej wilgotno,a zaraz zaczną wychodzić liście ,dziwna roślina ponieważ liście wychodzą na zimę i utrzymują się do momentu kwitnienia a jak zaczynają zawiązywać się owocostany liście zamierają chyba po to aby w pełnej okazałości zaprezentować kolbę z karminowymi nasionami :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mirko :wit
piękna róża kapuściana :D
Żuraweczki ładnie się prezentują :)
nasturcje też lubię i sadzę je ;:173
A dyńki śliczniutkie,Ta pasiasta cuuudna jest ;:215 a jak byś miała nasionek jej więcej to ja chętnie przyjmę ;:108
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu witaj w mojej bajce :D ,postaram się rozpruć tę dyńkę i sprawdzę czy ma dojrzałe nasionka a wtedy obdzielę was :D
A teraz nius dnia ,wczoraj była wielka demolka na działce prawie obok mnie przez alejkę , ;:223 koszmar zafundowali ludziom starszym ,to był jakiś furiat bo można ukraść nawet coś złamać ale ogołocić jabłonkę z liści ,,a że jestem w zarządzie więc musiałam zainterweniować ,zadzwoniłam po prezesa i policję,najpierw przyjechał jeden popisał popatrzył,a że już byłam zbędna więc poszłam z Anią do domu,międzyczasie przyjechali z psem policyjnym i wiecie co ,ten pies podjął trop za mną,no cóż poznał się pies na dobrym człowieku i kiełbaska mu za to :;230 ,ale to nie wszystko moja działka z trzech stron graniczy z alejkami,a szklarnię mam jakieś 2 metry od alejki a w szklarni jest posadzona cyklantera i teraz najlepsze ,a że szklarnia nie jest pierwszej młodości i ma małe szparki tu i tam a ta cyklantera to wyczaiła i sobie powyłaziła przez te szparki a panowie policjanci wpadli w szok bo stwierdzili ,że to maryha :;230 nawet jeden oberwał listki i roztarł w palcach wąchając to dziwo,jak mógł bez pytania za darmo,prezeska jak mi to opowiadała to wyglądałą jak naćpana tak sie pokładała ze śmiechu,biedna cyklantera z ziółka leczniczego przerobiono ją na używkę :;230
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dobrze Mirko że Cię nie przymknęli :;230 Za kradzież i hodowlę używek ;:306 ;:306 Moją Kleomę ciernistą też biorą za konopie , ale nikt mi na szczęście liści nie obrywa . Przesyłka doszła ?
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Elu zapomniałam ;:185 podziękować :D wszystko ok ,nawet w necie przez przypadek znalazłam duzo informacji na temat uprawy,trochę się podłamałam bo napisali,że uprawa trudna ale zobaczymy,jestem dobrej myśli
miłego dnia
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Mirko wyzwania ogrodnicze to nasza specjalność ;:306 Nic nie mamy do stracenia , jedynie dobry humor jak się nie uda ;:306
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi na działce nic nie psuje humoru ,no chyba że wścibski sąsiad,ale jak za bardzo wścibski to włączam głośno radio i udaję że nie słyszę co mówi ;:224
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W końcu mam chwilę ,bo nie jeżdżę na grzyby,nie robię słoików ,nie robię nalewek bo mam już porobione :D ,i moge zacząć przygotowywać nasiona na aukcję ,jak na razie przygotowałam nasiona dziwaczka,onętka mix a dzisiaj rozprułam dynię pasiastą,pada deszcz więc i tak siedzę w domu.
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

U Ciebie deszcz ? U mnie słonko świeciło więc trochę w ogrodzie nadgoniłam . Zabrakło jak zwykle czasu , ale jutro po cichu żeby sąsiadka nie widziała coś podłubię ;:306
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Mirko ale miałaś przygodę ale dziękuje tłumacz się owym panom... ;:306
..u mnie deszczyk siąpi co godzinę i nie można nic zrobić w ogródku...
pięknej niedzieli Ci życzę... ;:167
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu dobrze,że popadało ,ziemia do głębokości 50 cm to piasek pustyni,dziwię się ,że roślinki jeszcze nie wyschły,a i grzyby jeszcze będą :D
Misiu dzięki,że wpadłaś również miłej niedzieli,dzisiaj zapowiada się ładny dzionek ,więc upakuję Anię do wózka i pojedziemy na otwarcie parku,całe lato był zamknięty bo była rewitalizacja ,nie wiem po co i w jakim celu,przywracali parkowi wygląd z przed wojny no ale muszą coś robić z pieniędzmi które dostali z unii,a wieczorkiem może popakuję trochę nasion do torebek,przydałby mi się ktoś do opisywania torebek z nasionami bo ja mam straszny charakter pisma :oops:
pozdrawiam i miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mireczko :wit
No prosze,jaka zuch-dziewczyna ,wszystko ma już porobione,nawet nasionka zebrane ;:173
U mnie tez siąpi deszczyk,,,,, oj będą jeszcze grzybki,będą,,,ale mogłoby sie trochę ocieplić ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”