Początek ogrodu Marzeny
Re: Początek ogrodu Marzeny
Marzenko pospacerowałam i ja po Twoim ogrodzie. Włożyłaś dużo pracy i efekty widać, ładne miałaś własne rozsady. Gratuluje pociech, kiedy już dorosną będziesz miała więcej czasu na swoje zainteresowania. Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia.
Pozdrawiam Krystyna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, upłynie jeszcze sporo czasu nim moje dzieci dorosną- jesteśmy teraz na etapie przedszkola czyli długa droga przed nami.
Mam dziś kiepski i smutny dzień bo idę na pogrzeb mojej ulubionej sąsiadki- znałyśmy się zaledwie 4 lata ale strasznie ją polubiłam. To była taka ,,dobra babcia'' ja nawet do niej się zwracałam,, babciu;;. I niestety po prawie rocznej chorobie i pobycie w szpitalu -odeszła od nas. Ależ będzie teraz bez niej pusto,-zawsze przychodziła do mnie albo wołała na kawkę i ciasto.
Mam dziś kiepski i smutny dzień bo idę na pogrzeb mojej ulubionej sąsiadki- znałyśmy się zaledwie 4 lata ale strasznie ją polubiłam. To była taka ,,dobra babcia'' ja nawet do niej się zwracałam,, babciu;;. I niestety po prawie rocznej chorobie i pobycie w szpitalu -odeszła od nas. Ależ będzie teraz bez niej pusto,-zawsze przychodziła do mnie albo wołała na kawkę i ciasto.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marzenko!
Szczerze Ci współczuję! To smutne i bolesne gdy odchodzą na zawsze Ludzie nam bliscy. Po osoba serdecznych i otwartych na innych zawsze zostaje żal, ale i pamięć.
Życzę rychłej wiosny i zdrówka dla wszystkich!
Może chcesz nasionek? Mam ich mnóstwo i mogę się podzielić.
Szczerze Ci współczuję! To smutne i bolesne gdy odchodzą na zawsze Ludzie nam bliscy. Po osoba serdecznych i otwartych na innych zawsze zostaje żal, ale i pamięć.
Życzę rychłej wiosny i zdrówka dla wszystkich!
Może chcesz nasionek? Mam ich mnóstwo i mogę się podzielić.
Szczerze Tobie Marzenko współczuję, takie przeżycia nie należą do łatwych, długo pozostaje żal. Czas leczy rany.
Pozdrawiam Krystyna
-
Krysiu, taki już jest nasz los.
Smutno mi jest gdy odchodzą najbliższe mi osoby,ale to prawda że czas goi rany. Pamiętam jak zmarł mój tata, nie mogłam się z tym pogodzić, już minął przeszło rok jak Go nie ma i już inaczej to odbieram.
Dziękuję za odwiedzinki i pozdrawiam cieplutko,bo jest okropny mróz- u mnie termometr chyba oszalał bo w tej chwili pokazuje -30.
Smutno mi jest gdy odchodzą najbliższe mi osoby,ale to prawda że czas goi rany. Pamiętam jak zmarł mój tata, nie mogłam się z tym pogodzić, już minął przeszło rok jak Go nie ma i już inaczej to odbieram.
Dziękuję za odwiedzinki i pozdrawiam cieplutko,bo jest okropny mróz- u mnie termometr chyba oszalał bo w tej chwili pokazuje -30.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
Marzenko, ależ Wy macie ostry klimat. U nas -14 w nocy. 30 stopniowe rzczej nie bywają, a może do nas też przyjdzie teraz. Wieje ze wschodu.
Pozdrawiam Krystyna
-
Krysiu życzę Ci aby ten mróz nie dotarł do Ciecie. Lepiej będzie jak już wiosna do Nas wszystkich przyjdzie.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
[quote="magnolia15"]może teraz uda się dodać zdjęcia.
Marzenko
Widzę że ostro bierzesz się do pracy.Szklarenka już postawiona.Nasadzenia wykonane.Byle tak dalej ,a radość będzie coraz większa.Czy to do góry to nie jest sumak czasami???????Jeżeli tak to uważaj-ma go maja sąsiadka jakieś 2 może 3 metry od mojej posesji,a u mnie w ogrodze na jakieś 3 metry ciągną się korzenie i wyrasta pełno młodych odrostów.Ciągle z nimi walcze,wyrywam z ciągnącymi się korzeniami.Ta roślinka choć ładana nadaje się ,ale gdzieś na uboczu gdzie nie będzie wkoło niej innych roślin.............To tylko taka moja sugestia oczywiście.Możesz na temat tej roślinki poczytać w necie.

Marzenko

Widzę że ostro bierzesz się do pracy.Szklarenka już postawiona.Nasadzenia wykonane.Byle tak dalej ,a radość będzie coraz większa.Czy to do góry to nie jest sumak czasami???????Jeżeli tak to uważaj-ma go maja sąsiadka jakieś 2 może 3 metry od mojej posesji,a u mnie w ogrodze na jakieś 3 metry ciągną się korzenie i wyrasta pełno młodych odrostów.Ciągle z nimi walcze,wyrywam z ciągnącymi się korzeniami.Ta roślinka choć ładana nadaje się ,ale gdzieś na uboczu gdzie nie będzie wkoło niej innych roślin.............To tylko taka moja sugestia oczywiście.Możesz na temat tej roślinki poczytać w necie.
-
Iwon dziękuję za odwiedziny.
To nie jest sumak- a tego czorta to dobrze znam bo moja mama go ma i faktycznie odrosty to on wypuszcza tam gdzie mu się podoba.
Co do mojego ogrodu i pracy w nim to są to dopiero początki,zapał jest, siła robocza moja jest tylko ograniczają fundusze. Jak na razie to ja zajęłam się warzywkami- chcę mieć swoje zdrowe warzywa. Moje maluszki same zrywają sobie truskawki, ogórki, malinki, zerwą ogórka. A jaka jest ich radość jak coś już urośnie i dojrzeję i zobaczą to od razu mnie wołają i chcą pokazać.
Jeśli chodzi o kwiaty to powoli coś tam przybywa i zaczyna to moje obejście coraz lepiej wyglądać.
pozdrawiam.
To nie jest sumak- a tego czorta to dobrze znam bo moja mama go ma i faktycznie odrosty to on wypuszcza tam gdzie mu się podoba.
Co do mojego ogrodu i pracy w nim to są to dopiero początki,zapał jest, siła robocza moja jest tylko ograniczają fundusze. Jak na razie to ja zajęłam się warzywkami- chcę mieć swoje zdrowe warzywa. Moje maluszki same zrywają sobie truskawki, ogórki, malinki, zerwą ogórka. A jaka jest ich radość jak coś już urośnie i dojrzeję i zobaczą to od razu mnie wołają i chcą pokazać.
Jeśli chodzi o kwiaty to powoli coś tam przybywa i zaczyna to moje obejście coraz lepiej wyglądać.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Marzenko najważniejsze to chęci i zapał.A reszta z czasem.Ja mój ogród od lat powiększam.Też na początku nie miałam funduszy,to zaczynałam od skalniaczków i kawałka ogródka pod oknami.I tak z roku na rok powolutku się powiększa to wszystko.............Tak np kamienie to zbierałam wracając od koleżanki .wpadł mi jakiś w oko na poboczu, to buch go do autka.I tak powolutku pomalutku do celu.Warzywa u mnie nie rosną.Ziemia kiepska to i warzywa nędzne.Ale sadzę maliny,borówkę,pożeczki itd.Bo sama lubię tak prosto z krzaczka podjeść.I soczek z malin na zimę pyszny.Powodzenia życzę w realizacji swoich planów.
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Super ta szklarenka! Pokażę ją mężowi. Może uda mi się go namówić do działania 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Witam marcowo
Choć za oknami wciąż mróz, to wszyscy jesteśmy już przygotowani do nadejścia wiosny. Czekamy niecierpliwie na pierwsze kwiaty.
Magnolio, a czy Ty masz magnolię? To taki jeden z pierwszych, z daleka widocznych, zwiastunów wiosny
Buźki dla Twoich maluchów

Magnolio, a czy Ty masz magnolię? To taki jeden z pierwszych, z daleka widocznych, zwiastunów wiosny

Buźki dla Twoich maluchów

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
Basiu dziękuje za odwiedziny.
Magnolii nie posiadam, a mój nick z forum jest taki że Magnolia mi się bardzo podoba.
Ja także z utęsknieniem czekam na wiosnę ,już mam dość śniegu i mrozu.
Ale jeszcze chwilka i będziemy się cieszyć pięknymi kwiatami w ogrodach.
Magnolii nie posiadam, a mój nick z forum jest taki że Magnolia mi się bardzo podoba.
Ja także z utęsknieniem czekam na wiosnę ,już mam dość śniegu i mrozu.
Ale jeszcze chwilka i będziemy się cieszyć pięknymi kwiatami w ogrodach.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
-
Witaj Igor.
Jeśli chodzi o magnolię to mam w planach jej zakup ,ale za jakiś czas muszę najpierw zaplanować gdzie ją dobrze ulokować.
A pogoda dzisiaj ładna,świeci słoneczko tylko jeszcze biało u mnie mam nadzieję że już nie długo ten śnieg stopnieje.
Jeśli chodzi o magnolię to mam w planach jej zakup ,ale za jakiś czas muszę najpierw zaplanować gdzie ją dobrze ulokować.
A pogoda dzisiaj ładna,świeci słoneczko tylko jeszcze biało u mnie mam nadzieję że już nie długo ten śnieg stopnieje.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
Witaj Marzenko nie wiem jak to się stało ,że dziś dopiero trafiłam do ciebie.Obejrzałam dokładnie twój duży wkład pracy w dom i ogród.Wiem co to znaczy wychowywać dzieci prowadzić dom i zajmować się jeszcze ogrodem.Podziwiam twój upór i pracę .Marzenko jak byś miała jakiś problem trudny do rozwiązania,chętnie ci pomogę.{wtedy wyślij wiadomość prywat.}Pozdrawiam

Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod