Początek ogrodu Marzeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Początek ogrodu Marzeny

Post »

Marzenko pospacerowałam i ja po Twoim ogrodzie. Włożyłaś dużo pracy i efekty widać, ładne miałaś własne rozsady. Gratuluje pociech, kiedy już dorosną będziesz miała więcej czasu na swoje zainteresowania. Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia.
Pozdrawiam Krystyna
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu, upłynie jeszcze sporo czasu nim moje dzieci dorosną- jesteśmy teraz na etapie przedszkola czyli długa droga przed nami.
Mam dziś kiepski i smutny dzień bo idę na pogrzeb mojej ulubionej sąsiadki- znałyśmy się zaledwie 4 lata ale strasznie ją polubiłam. To była taka ,,dobra babcia'' ja nawet do niej się zwracałam,, babciu;;. I niestety po prawie rocznej chorobie i pobycie w szpitalu -odeszła od nas. Ależ będzie teraz bez niej pusto,-zawsze przychodziła do mnie albo wołała na kawkę i ciasto.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj Marzenko!
Szczerze Ci współczuję! To smutne i bolesne gdy odchodzą na zawsze Ludzie nam bliscy. Po osoba serdecznych i otwartych na innych zawsze zostaje żal, ale i pamięć.
Życzę rychłej wiosny i zdrówka dla wszystkich!
Może chcesz nasionek? Mam ich mnóstwo i mogę się podzielić.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Szczerze Tobie Marzenko współczuję, takie przeżycia nie należą do łatwych, długo pozostaje żal. Czas leczy rany.
Pozdrawiam Krystyna
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, taki już jest nasz los.
Smutno mi jest gdy odchodzą najbliższe mi osoby,ale to prawda że czas goi rany. Pamiętam jak zmarł mój tata, nie mogłam się z tym pogodzić, już minął przeszło rok jak Go nie ma i już inaczej to odbieram.
Dziękuję za odwiedzinki i pozdrawiam cieplutko,bo jest okropny mróz- u mnie termometr chyba oszalał bo w tej chwili pokazuje -30.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Marzenko, ależ Wy macie ostry klimat. U nas -14 w nocy. 30 stopniowe rzczej nie bywają, a może do nas też przyjdzie teraz. Wieje ze wschodu.
Pozdrawiam Krystyna
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu życzę Ci aby ten mróz nie dotarł do Ciecie. Lepiej będzie jak już wiosna do Nas wszystkich przyjdzie.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

[quote="magnolia15"]może teraz uda się dodać zdjęcia. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenko :wit
Widzę że ostro bierzesz się do pracy.Szklarenka już postawiona.Nasadzenia wykonane.Byle tak dalej ,a radość będzie coraz większa.Czy to do góry to nie jest sumak czasami???????Jeżeli tak to uważaj-ma go maja sąsiadka jakieś 2 może 3 metry od mojej posesji,a u mnie w ogrodze na jakieś 3 metry ciągną się korzenie i wyrasta pełno młodych odrostów.Ciągle z nimi walcze,wyrywam z ciągnącymi się korzeniami.Ta roślinka choć ładana nadaje się ,ale gdzieś na uboczu gdzie nie będzie wkoło niej innych roślin.............To tylko taka moja sugestia oczywiście.Możesz na temat tej roślinki poczytać w necie.
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwon dziękuję za odwiedziny.
To nie jest sumak- a tego czorta to dobrze znam bo moja mama go ma i faktycznie odrosty to on wypuszcza tam gdzie mu się podoba.
Co do mojego ogrodu i pracy w nim to są to dopiero początki,zapał jest, siła robocza moja jest tylko ograniczają fundusze. Jak na razie to ja zajęłam się warzywkami- chcę mieć swoje zdrowe warzywa. Moje maluszki same zrywają sobie truskawki, ogórki, malinki, zerwą ogórka. A jaka jest ich radość jak coś już urośnie i dojrzeję i zobaczą to od razu mnie wołają i chcą pokazać.
Jeśli chodzi o kwiaty to powoli coś tam przybywa i zaczyna to moje obejście coraz lepiej wyglądać.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Marzenko najważniejsze to chęci i zapał.A reszta z czasem.Ja mój ogród od lat powiększam.Też na początku nie miałam funduszy,to zaczynałam od skalniaczków i kawałka ogródka pod oknami.I tak z roku na rok powolutku się powiększa to wszystko.............Tak np kamienie to zbierałam wracając od koleżanki .wpadł mi jakiś w oko na poboczu, to buch go do autka.I tak powolutku pomalutku do celu.Warzywa u mnie nie rosną.Ziemia kiepska to i warzywa nędzne.Ale sadzę maliny,borówkę,pożeczki itd.Bo sama lubię tak prosto z krzaczka podjeść.I soczek z malin na zimę pyszny.Powodzenia życzę w realizacji swoich planów.
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Super ta szklarenka! Pokażę ją mężowi. Może uda mi się go namówić do działania :roll:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witam marcowo :) Choć za oknami wciąż mróz, to wszyscy jesteśmy już przygotowani do nadejścia wiosny. Czekamy niecierpliwie na pierwsze kwiaty.
Magnolio, a czy Ty masz magnolię? To taki jeden z pierwszych, z daleka widocznych, zwiastunów wiosny :D
Buźki dla Twoich maluchów ;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu dziękuje za odwiedziny.
Magnolii nie posiadam, a mój nick z forum jest taki że Magnolia mi się bardzo podoba.
Ja także z utęsknieniem czekam na wiosnę ,już mam dość śniegu i mrozu.
Ale jeszcze chwilka i będziemy się cieszyć pięknymi kwiatami w ogrodach.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Igor.
Jeśli chodzi o magnolię to mam w planach jej zakup ,ale za jakiś czas muszę najpierw zaplanować gdzie ją dobrze ulokować.
A pogoda dzisiaj ładna,świeci słoneczko tylko jeszcze biało u mnie mam nadzieję że już nie długo ten śnieg stopnieje.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03

Post »

Witaj Marzenko nie wiem jak to się stało ,że dziś dopiero trafiłam do ciebie.Obejrzałam dokładnie twój duży wkład pracy w dom i ogród.Wiem co to znaczy wychowywać dzieci prowadzić dom i zajmować się jeszcze ogrodem.Podziwiam twój upór i pracę .Marzenko jak byś miała jakiś problem trudny do rozwiązania,chętnie ci pomogę.{wtedy wyślij wiadomość prywat.}Pozdrawiam
Zapraszam
Moj Ogrod
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”