Mały ogródek basowej cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

No więc tak!
Grażynko ,na zakupach nie byłam , bo mam wypłaty teraz i dzisiaj musiałam naliczyć je w jednej z firm,więc nie miałam czasu latać po sklepach.Ale jutro muszę być służbowo na Bielanach ,więc na pewno podejdę do OBI :oops: :oops: :oops:

Aguś ,co do zakupów na all , to dzisiaj się po prostu zagotowałam!!!!! :twisted: Kupiłam lilie w ozdob_raj i dzisiaj je dostałam (wreszcie).
W zwykłej kopercie (nawet nie bąbelkowej) i ......wszystkie cebule ,przepraszam za określenie -wpieprzone- do zwykłego spożywczego woreczka!!!!!Na oznaczenie poszczególnych cebul nie zasłużyłam!
Pani widocznie nie chciało się "popracować!
Czytałam jej komentarze i myślałam,że trochę inaczej to będzie wyglądało ,ale na pewno już nigdy nic u niej nie kupię!Jestem po prostu wściekła , bo nawet nie mam pewności ,że dostałam to ,co zamówiłam.Trzeba czekać do momentu kwitnięcia....
Wystawiłabym jej najchętniej taki negatyw ,jak stąd do Pragi czeskiej!
Ale chyba poskromię to zwierze,które teraz we mnie drzemie i poczekam do lipca.... :lol: Jeśli dostałam to ,co zamawiałam , może "wybaczę". :twisted:
Pozdrawiam,Małgorzata
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O kurcze to już Ciebie nie będę denerwował bo widzę że jesteś mocno wkurzona i się nie dziwię . Piszesz że nie ma pewności czy to będą te zamówione a gdzie masz pewność ja kupowałem osobiście w sklepie i się powtarzały sprzedawali pod innym zdjęciem. :) :) :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadza się ,Grzesiu, nigdzie nie ma pewności....Ale jak dostajesz opisane cebule ,zapakowane każda odmiana osobno- wtedy masz wrażenie ,że sprzedający jest solidny , więc i szanse jakby większe na to ,że jest ok.
A tu?
Nawet o jedną cebulę mniej dostałam , niż zamówiłam....
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Oj Basówka, tak mi Ciebie szkoda !! Udusić taką !!!
Ja bym jej chyba jednak negatywa strzeliła ech...
Ja kupowałam z tej firmy co kiedyś dawałam Ci linka i były dokładnie takie jak na obrazku, a nawet piękniejsze :) wziąwszy pod uwagę, że nie spodziewałam się, że tak piękne urosną :lol:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś , zakupy na all robię nie od dziś i po raz pierwszy się wkurzyłam....Najbardziej chyba na to ,że sprzedająca potraktowała te lilie jak jakiś chłam i nie oznaczyła ich.Niby nie problem ,bo jak zakwitną to je opiszę ,ale przyzwyczaiłam się ,że towar przychodzi porządnie zapakowany , oznaczony, itd.
Jutro muszę koniecznie posadzić je do ziemi.....bo i w kondycji nie są najlepszej.
Pozdrawiam,Małgorzata
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Dawaj jej negatywa chyba że się zrehabilituje i coś gratis dośle! :)
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O ! to się nazywa męska decyzja :)
Przecież to jej psi obowiązek było oznaczyć !!! Za to wzięła pieniądze.
Przypomniało mi sie, jak sadziłam w tamtym roku pomidorki :)
Super oznaczyłam sobie pudełeczka, co gdzie , normalnie pedantka .... a potem je przepikowałam do większych pojemniczków ... :oops: i to wszystko...
No i suma sumarum wszystkie własnohodowlane posadziłam na podwórku, bo nie wiedziałam które miały iść pod folię, a pod folię kupiłam gotowce :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozbawiłaś mnie Aguś do łez!! :lol: Ale.....skąd ja to znam?

Jestem trochę zniesmaczona tą dzisiejszą przesyłką i już dzisiaj nie będę nic robić .Jutro maila do niej napiszę , bo może np .pomyliła się i przysłała mi nie tę paczkę , skoro ilość cebul się nie zgadzała?

Zrobię też zdjęcia .
Jak dostanę z kosaćca przesyłkę wstawię je dla porównania ....w jaki sposób dwóch różnych sprzedających traktuje swoją pracę.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może to jej da chociaż do myślenia !! Mam nadzieję, że to chociaż lilie ? 8) :lol:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aż tak źle nie jest!To z całą pewnością są lilie :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

basow@ pisze:Alu ,ja właśnie teraz też poluję na dalie ,zwłaszcza w fioletowych odcieniach .....u Benka.
Małgosiu, no nie mogę, też mam juz sporządzoną porządną listę dalii u tego sprzedawcy, i to właśnie fioletów! :D I jeszcze jednego znalazłam z ciekawymi odmianami dalii, tam też zrobię zakupy :oops:
Na alegro kupuję regularnie od jakiegoś czasu, zwłaszcza rośliny, na szczęście nie miałam takiego przypadku jak ten Twój ostatni. Takich sprzedających nie lubię, jak nie mają podejścia do roślin, ani szacunku do kupującego, po co się pchać, nie rozumiem takich ludzi :evil: . U kosaćca też widziałam lilie, poczekam na Twoją przesyłkę, będę wiedziała czy tam kupować ;)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ,zdradź mi tajemnicę ,u kogo ,poza benkiem, chcesz kupić dalie? :oops: :oops:
Benek ma śliczne te fioletowe , a zwłaszcza te "ciapate" ...Czyżbyśmy na te same ostrzyły sobie zęby?

Centrum-kosaciec to "dawny "Romanczuk (zmienił się podobno właściciel).Mam nadzieję ,że nowy właściciel będzie miał takie samo podejście do tematu ,jak poprzedni.

Dziwię się tylko (wracając do "mojej" sprawy) , że babka ,mając tyle pozytywnych komentarzy, tak dała du........
Chociaż jedna cebula , nie powiem ,jest imponujących rozmiarów. :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, już nawet nie pamiętam jakie dalie chcę, tyle ich zapisałam ;) Jeszcze w międzyczasie dostałam linka od Joli jol_ki z encyklopedią dalii, to już w ogóle daliowa rozpacz ze mną :D
Z tym kosaćce właśnie się zastawiałam czy nie ten poprzedni, bo rośliny na allegro nagminnie przeglądam ;)
A z niektórymi sprzedającymi i kupującymi tak jest, że nierzetelnie dodają komentarze, pisałaś do niej, że cebule marne dostałaś i nieopisane? Może zgłoś reklamację?
Zaraz na pw podeślę link.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ,myslę ,że jutro do niej maila napiszę ,ale nie wiem ,czy odpowie....
Pisałam do niej wcześniej ,żeby dowiedzieć się ,kiedy wyśle cebule ,bo nie podała żadnego terminu w aukcjach ,ale nie zasłużyłam na żadną odpowiedź.
Podejście sprzedających jest tak różne!
Jeden wysłał mi cebulki , nie widząc jeszcze na swoim koncie kasiorki ode mnie ,a była to moja 1 z nim transakcja , a ona nawet na maila nie odpowiada.....Tragedia.
Lecę na PW.Dzięki ,Alu....
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety tak właśnie jest jak piszesz. Rózni ludzie, różni sprzedawcy. Jedni potrafią Ci odpowiedzieć na wszystkie maile, każdy szczegół. A niektórym nawet nie chce się łaskawie poinformować o wysyłce paczki. Napisz do niej jutro, a co, niech sie postara.
PW możesz juz sprawdzać :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”