Danusiny miszmasz

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Danusiu ciemiernik czerwony i jeszcze biały z jakimś oczkiem ciemnym A cebulki lilii 3
Londyni. Szkoda ja mam goryczki tylko niebieskie a myślę że gdzieś na pewno dostanę białe
Genia
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

To wszystko znam , Landini - piekna .
A białą goryczkę kupię Ci ( jeśli będą , ja tam kupiłam ), gdy będę w lipcu w Otmuchowie .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Danusiu jesteś kochana że pomyślałaś o mnie
Genia
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38

Post »

Danusiu sadziłaś goryczkę od razu do gruntu czy w doniczki, moja goryczka miała jedna wiązkę korzeni i ciężko było ja podzielić ta której dostało sie wiecej została , dwie z mniejsza ilością zmarniały, ale w tym czasie często padało i niestety dzielenie zakończyło się niepowodzeniem.
Danusiu bardzo ucieszyłam się :D na widomość o liliowcach ja mam dopiero 5 odmian .
Napisz proszę które rośliny ty poszukujesz to prześlę zdjęcia odmian które posiadam, co prawda moja kolekcja jest dużo mniejsza od Twojej ale może znajdziesz coś czego jeszcze potrzebujesz.
Chciałabym też sprawić Tobie jakąś niespodziankę :wink:
Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu goryczkę sadziłam w małe doniczki , ale bardzo pilnowałam podlewania .
Ja szukam ciekawych pierwiosnków ( np. minima , alionii) , jeżówek , skalnic , irysów pumila , storczyków gruntowych i :D fiołków afrykańskich do domu :D .
Jolu , chętnie zobaczę twoją kolekcję .
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38

Post »

Danusiu jeśli chodzi o pierwiosnki alioni i minima nie posiadam w swojej kolekcji :cry: , z storczykami dałam sobie spokój, żle zimowały na mojej ziemi, iryski pumila mam w 4 kolorach błekitny, fioletowy, bordowy , nieco wyższy żółty i błękitny ale to są kolory które wszyscy mają.
Skalnic mam więcej gatunków ale to chyba też nie są jakieś super rzadkości, może jak założę swój wątek to zwrócisz na coś uwagę , funkie to moje ulubione roślinki bo bez marudzenia znoszą glinę i cień :D ale nie wiem czy Ty je lubisz? :wink:
Pozdrawiam Jola
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Powalająca kolekcja, gratuluję zacięcia :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek[/quote]
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu gdzie Ty wszystkie te rarytasy kupiłaś. Możesz napisać jak przetrwały zimę i po ile za nie płaciłaś.
Genia
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Danusiu miło mi cię poznać ze zdjęcia fajna z ciebie babeczka ,przeszłam się dzisiaj po całym twoim ogrodzie Twoje kolekcje liliowców, irysów.prymulek są prześliczne . Zamówiłam kilka na allegro. Bardzo mi się podobają niebieskie kwiaty. Zrobiłam niebieską rabatę ale nie wiem jak wyjdzie w tym roku się okaże.Danusiu mamy coś wspólnego ja tez wolę kupować sadzonki jak mi się jakaś roślina spodoba to dotąd jeżdzę i szukam ,aż ją znajdę i w tedy nie ważne czy droga czy nie. Sianie bylin to nie dla mnie zadlugo czekać na kwitnienie chyba ,że jakiś rarytas to może. Sieję jedynie kwiaty letnie.pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu zimę przetrwały te pierwiosnki po japońsku , czyli jako tako . Zostały źle posadzone i muszę wiosną poprawiać , nie lubią zbyt mokrego i wolą mieszkać na skalniaku . Sadzonki maluteńkie płaciłam po 15 zł , z czego uchowała mi się 1/3 :cry:

Halinko pewnie my jesteśmy bratnie dusze , i fajnie . Miło mi Cię gościć .
Niebieskiego u mnie dostatek .Zrobię wiosną remanent i wypiszę Ci co mogę wysłać .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Danusiu! Wieści o Twoim ogrodzie rozeszły się i dotarły do mnie, dlatego przyszedłem zobaczyć. Dobrze, że siedzę, bo zwaliłoby mnie z nóg :!: Kolekcje niesamowite :!: Wszystkie - irysy syberyjskie, pierwiosnki, sasanki.... długo by wymieniać. Wiele kwiatów widziałem po raz pierwszy albo tylko oglądałem w kolorowych magazynach, np. urdzika czy przylaszczki odmianowe. Gratuluję tak pięknych roślin :!:
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku jest mi bardzo miło ,że mnie odwiedziłeś .
Mam mały zbiór wszystkiego , ale gdy przewędrowałam po innych ogrodach , to gdzie mi do nich :? .
Kilka ciekawych roślin znajdzie się u mnie , ale zdjęcia dodam dopiero w tym roku , bo jako mało kumata , ubiegłoroczne skasowałam niechcąco :P .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Danusiu to naprawdę drogo i jeszcze nie wszystkie się przechowały.
Genia
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu bardzo drogo , ale co zrobić jak się chciało mieć :roll: ? Trzeba płakać i płacić :D :D . Mam zamiar w tym roku jeszcze dokupić , bo buduję dodatkowe dwa skalniaki .
Szkoda ,że ta moja działka nie jest z gumy , przydałoby mi się jeszcze kilkanaście arów :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”