Parapetowce Zuzi
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój też po przesadzeniu dosyć długo stał w miejscu. Musiał bulwami wypełnić donicę, dopiero ruszył z liściami.
Zuziu znowu piękności.
Musisz naprawdę się z nimi dobrze dogadywać, że tak cudnie Ci rosną. 
Zuziu znowu piękności.

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Udało ci się fajnie sfocić przyrosty u zamiokuklasa ...ja miałam aż 6 nowych listków , już wyrosły ale przesadzę dopiero bliżej wiosny 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z tym przesadzaniem to skomplikowana sprawa
Niby każdą roślinkę powinno się po zakupie przesadzić, żeby nie rosła w torfie. Ale z drugiej strony przesadzanie zimą jest niewskazane
Ja jednak swojego zamio przesadzę, bo ma zdecydowanie zaciasno i nawet nie mam jak podlać. Moja teściowa swojego już dawno przesadziła.
A co do podlewania to moja koleżanka stosuje fajny sposób podlewa zawsze 22 każdego miesiąca
Ma dziewczyna pomysły
A tak poważnie to zamio nie lubi mokro. Mojego od kupna podlałam dopiero raz i to niewiele.

A co do podlewania to moja koleżanka stosuje fajny sposób podlewa zawsze 22 każdego miesiąca

- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kocurku ja mam w nadwyżce takiego. Myślałam że pójdzie na straty a on takim pędem się wybroniłkocurek pisze:Mój domek nie gości zamiokulkaska, jakbys miała nadwyżkę, to ja się chętnie zaopiekujętreissi pisze:Agnieszko lubi ciasno, ale te biedronkowe mają aż za ciasno. I trzeba go jednak przesadzić. Ja tez mam tego biedronkowego i czeka na nowy domek

Moje doniczkowce i sukulenty