Trójkątna szachownica- ogród Marty
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Martuniu! Jesteś Wielka! Kilka dni tylko mnie nie było i dzisiaj - szok! Tyle nowych zdjęć ogrodu i kwiatów. Dobrze,że nie słyszysz tych moich westchnień. Twoje liliowce cudne i oczywiście,że jestem chętna. Dalie masz słodkie, a te wszystkie białe kwiaty...pełne uroku i eleganckie. Wielkie brawa dla Ciebie!!! 

Witaj Izuniu.liska pisze:oj piękne te białe pokazałaś. Ja tez biel uwielbiam
Ja podobnie jak Ty przepadam za wszystkim , co kwitnie na biało . Trzy razy próbowałam kupić białą różę ( na etykiecie - kolor biały ) a kiedy zakwita - różowa ,czerwona, żółta . Ale niedawno znowu kupiłam - ma pączka ,więc cierpliwie czekam ,może tym razem mi się uda.
Dzisiaj zakwitła mi moja młodziutka hosta ( też na biało ) i prześlicznie ,bardzo intensywnie pachnie konwaliami.
Pozdrawiam cieplutko . Marta.

Witaj Danusiu.KDanuta pisze:Cieszę się że jest więcej miłośniczek bieli w ogrodzie,
bardzo mi się podobają twoje fotki, czy białe kwiaty
masz zgrupowane czy tez kwitną w kompozycjach
z innymi![]()
Nie mam zbyt wiele kwiatków w tym kolorze , chociaż jak wcześniej pisałam uwielbiam je , dlatego sadzę je na każdej możliwej rabatce w moim ogrodzie ,żebym mogła je podziwiać wszędzie tam gdzie spojrzę

Pozdrawiam cieplutko. Marta.
Witaj Zuziu w moim skromnym ogrodzie.zuzia55 pisze:Faktycznie wszystkie kolory lata.Piekne dalie urzekają.Masz dużo gatunków roślin i takie wyrośniete.Czym je dopalasz ?
Posprzeczałabym się ,że moje rośliny są wyrośnięte i dorodne , a to dlatego ,że w tym roku słońce wyjątkowo im nie sprzyja

A jeżeli chodzi o dokarmianie : to zależy : " doniczkowce " nawozem do surfinii i pelargonii , bielunie : granulowanym nawozem do datur, pozostałe gruntowe roślinki nawozami uniwersalnymi jakie mam pod ręką.
Pozdrawiam cieplutko i zapraszam . Marta.