Działka z dębami...czy coś urośnie? - agape cz.1
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudowna opowieść Aga. Mimo woli uśmiechałam się do monitora ( oczywiście szczerze Ci współczując zagrożenia). Ale to chyba historia do Twego nowego wątku... Podziwiam Cię i Twój zapał. Ja na "dzień dobry" też planowałam malowanie altanki. Potem doszłam do wniosku,że na nią to nawet farby szkoda. A za te pieniądze lepiej kupić jakąś fajną roślinkę.
Mój sposób na kosiarki jest taki,że bardzo rzadko chodzę w piątki popołudniu i w soboty rano na działkę. Ostatnio chodziłam dopiero ok. 18-tej. Dlatego światło na wielu zdjęciach jest takie dziwne, a niektóre wyglądają jak robione w nocy. Co do aparatu to pod wpływem Forum nabrałam nawyku,że pakuję go do torby w pierwszej kolejności.
Niestety ja o prądzie mogę tylko pomarzyć. Niby były jakieś przymiarki do takiej inwestycji, ale na 50 działek tylko kilkunastu chętnych było.
Agnieszko! Czy na samą altankę wydaliście już te 10 tys.? Wydaje mi się to aż niemożliwe. Chociaż szczerze mówiąc jestem laikiem w tych sprawach.
Ps.A na której nodze masz Aga tego siniaka? Bo moje lewe kolano jest teraz całe w pięknym żółtym kolorze...
Mój sposób na kosiarki jest taki,że bardzo rzadko chodzę w piątki popołudniu i w soboty rano na działkę. Ostatnio chodziłam dopiero ok. 18-tej. Dlatego światło na wielu zdjęciach jest takie dziwne, a niektóre wyglądają jak robione w nocy. Co do aparatu to pod wpływem Forum nabrałam nawyku,że pakuję go do torby w pierwszej kolejności.
Niestety ja o prądzie mogę tylko pomarzyć. Niby były jakieś przymiarki do takiej inwestycji, ale na 50 działek tylko kilkunastu chętnych było.
Agnieszko! Czy na samą altankę wydaliście już te 10 tys.? Wydaje mi się to aż niemożliwe. Chociaż szczerze mówiąc jestem laikiem w tych sprawach.
Ps.A na której nodze masz Aga tego siniaka? Bo moje lewe kolano jest teraz całe w pięknym żółtym kolorze...

dzięki śliczne! dzisiaj przy kawie zastanawiałam się właśnie nad konwaliami, uwielbiam je i bardzi chciałabym je mieć w swoim zbiorze, ale ską je wziąć?? Z lasu? Czy miożna kupić sadzonki, nasionka?
POszukuję także szkółki na terenie Dolnego Śląska, po przeczytaniu kilku wypowiedzi boję się kupować rośliny w supermarketach/w moim mieście jest Leroy.../
Jak na razie wiem tylko ogiełdzie ogrodniczej we Wrocławiu
POszukuję także szkółki na terenie Dolnego Śląska, po przeczytaniu kilku wypowiedzi boję się kupować rośliny w supermarketach/w moim mieście jest Leroy.../
Jak na razie wiem tylko ogiełdzie ogrodniczej we Wrocławiu

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo! Tak, tak! Na lewej! Właśnie myślałam aby Cię zapytać o zdrówko? No właśnie- omijasz ludziska i mam nadzieję, że to będzie skutkować znalezieniem dla Ciebie enklawy przyrodniczej i śpiewających ptaków, których nic nie płoszy. Ja też nie cierpię piątków i sobót (wolę wziąć prace zlecone na weekend) i odpocząć w poniedziałek, jak nikogo nie ma na działce np., albo sąsiedzi są w pracy i jest spokój za ścianą.
Powiem Ci, na pocieszenie, że na mojej działce jest jeszcze chyba gorzej od Twojej- bo mam na jej wysokości stadion...żużla. Wiadomo Toruń, Golob- i silniki, plus śpiewy kibiców oraz nagłośnienie komentatorów. Bez radia wiemy jaki wynik! Jak echo pięknie niesie! A do tego Central Park- "dom weselny", co za koszmar! Te zabawy: "A teraz wszyscy Państwo łapiemy się w kółeczku za policzki! Nie za te górne! Za dolne! i kółeczko"
No ale zużel nie codziennie, a i wesela też.
Co do farby to trafiłam na przecenie w Obi.To wystarczyło bo machnęłam tylko przód. aha jeszcze wnętrze.Razem zeszło 35 z pędzlem. Chciałam aby było widać, na zimę, że ktoś się zajął altaną, aby bezdomni nie zastali tego co w zeszłym roku. (Latem się tam upijali, a potem biegali nago po ogrodach. Jak w Raju;) . Dlatego były skargi aby wykarczować żywopłot, ale teraz na to nie pozwolę, bo nikt się tam nie kryje więcej, nie ma się czego bać.Z boku kompostownik i gałęzie, których na razie nie ruszam, a z prawej winorośl. Zostawiam to na przyszły sezon.
Rivendel- Jesteś Agnieszka! Ja także i Agnieszka72 też.
Witaj serdecznie! Poszukam dla Ciebie linków.
Powiem Ci, na pocieszenie, że na mojej działce jest jeszcze chyba gorzej od Twojej- bo mam na jej wysokości stadion...żużla. Wiadomo Toruń, Golob- i silniki, plus śpiewy kibiców oraz nagłośnienie komentatorów. Bez radia wiemy jaki wynik! Jak echo pięknie niesie! A do tego Central Park- "dom weselny", co za koszmar! Te zabawy: "A teraz wszyscy Państwo łapiemy się w kółeczku za policzki! Nie za te górne! Za dolne! i kółeczko"

Co do farby to trafiłam na przecenie w Obi.To wystarczyło bo machnęłam tylko przód. aha jeszcze wnętrze.Razem zeszło 35 z pędzlem. Chciałam aby było widać, na zimę, że ktoś się zajął altaną, aby bezdomni nie zastali tego co w zeszłym roku. (Latem się tam upijali, a potem biegali nago po ogrodach. Jak w Raju;) . Dlatego były skargi aby wykarczować żywopłot, ale teraz na to nie pozwolę, bo nikt się tam nie kryje więcej, nie ma się czego bać.Z boku kompostownik i gałęzie, których na razie nie ruszam, a z prawej winorośl. Zostawiam to na przyszły sezon.
Rivendel- Jesteś Agnieszka! Ja także i Agnieszka72 też.

- agape
konwalie w internetowej sprzedaży:
www.roslinyabc24.pl w kategorii byliny (10 zł sztuka)
na allegro ok 4 zł sztuka
a tu inne fajne sklepy :
www.kwietnik.com.pl
www.ogrodniczy.eu
www.cebule.pl
www.nasiona.pl
www.cebule-kwiatowe.pl
www.trawki.pl
www.florexpol.neostrada.pl
www.pnos.home.pl - tam trzeba poprosić, jak radzi Nalewka- o przysłanie cennika, wtedy robią sprzedaż detaliczną
To sa linki, które znalazłam jako polecane i sprawdzone przez Forumowiczów. Znajdziesz konwalie, ale i wiele różnych roślin, na różne gleby, stanowiska, wysokości, czas kwitnienia.
Ja na razie nic nie polecam, bo sama nie mam ani jednego posadzonego własnoręcznie kwiata. Dopiero mam zamiar przekopać glebę.
www.roslinyabc24.pl w kategorii byliny (10 zł sztuka)
na allegro ok 4 zł sztuka
a tu inne fajne sklepy :
www.kwietnik.com.pl
www.ogrodniczy.eu
www.cebule.pl
www.nasiona.pl
www.cebule-kwiatowe.pl
www.trawki.pl
www.florexpol.neostrada.pl
www.pnos.home.pl - tam trzeba poprosić, jak radzi Nalewka- o przysłanie cennika, wtedy robią sprzedaż detaliczną
To sa linki, które znalazłam jako polecane i sprawdzone przez Forumowiczów. Znajdziesz konwalie, ale i wiele różnych roślin, na różne gleby, stanowiska, wysokości, czas kwitnienia.
Ja na razie nic nie polecam, bo sama nie mam ani jednego posadzonego własnoręcznie kwiata. Dopiero mam zamiar przekopać glebę.
- tu.ja
Hej!
Wygląda na to,że klan Agnieszek mamy na "Dębach". A Orania jak ma na imię jeśli wolno spytać?
Tego stadionu żużlowego to Ci nie zazdroszczę. Byłam raz w Bydgoszczy na treningu i miałam serdecznie dość.
Co do konwalii to przyjmują się bez problemu i później trzeba je mieć na oku,bo mocno się "rozłażą". Ja mam posadzone na leśnej rabacie pod świerkiem razem z fiołkami i przebiśniegami.
Wygląda na to,że klan Agnieszek mamy na "Dębach". A Orania jak ma na imię jeśli wolno spytać?
Tego stadionu żużlowego to Ci nie zazdroszczę. Byłam raz w Bydgoszczy na treningu i miałam serdecznie dość.
Co do konwalii to przyjmują się bez problemu i później trzeba je mieć na oku,bo mocno się "rozłażą". Ja mam posadzone na leśnej rabacie pod świerkiem razem z fiołkami i przebiśniegami.
wooooow...dziękuję!
Tak, na imię mam Agnieszka
i w Świdnicy sobie mieszkam
Działkę swoją przekopuję
chociaż pleców już nie czuję

Tak, na imię mam Agnieszka
i w Świdnicy sobie mieszkam
Działkę swoją przekopuję
chociaż pleców już nie czuję

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Agieszki,Izo,Oranio
.Wątek się przemieszał z ogrodem agape?
Bo jakoś dziwnie mi się czyta
.
Dziś był debiut przedszkolny,ale po obiadku na działkę-aparat zapakowany
.
Zrobię też fotki altanki-ale czy ja mogę tu wstawić?
Tu.ja to mąż wyliczył że tyle poszło ja się nie znam
.Moze trochę przesadził?Nie wiem ale się dowiem
Musze dziś dzieciom trampolinę poskręcać
.
Izuniu bardzo dziękuję za zyczenia
agape świetnie się czyta twoje historie.[/b]

Bo jakoś dziwnie mi się czyta

Dziś był debiut przedszkolny,ale po obiadku na działkę-aparat zapakowany

Zrobię też fotki altanki-ale czy ja mogę tu wstawić?
Tu.ja to mąż wyliczył że tyle poszło ja się nie znam

Musze dziś dzieciom trampolinę poskręcać

Izuniu bardzo dziękuję za zyczenia

agape świetnie się czyta twoje historie.[/b]
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Wyjaśniam. Jesteśmy w trakcie działań. Dwa wątki zaczęte przez Agape zostały właśnie połączone w jednym (starszym i dłuższym) wątku o tytule "Dębowym", który to wątek "Dębowy" został przeniesiony do sekcji o ogrodach forumowiczów w miejsce tego nowszego, a wchłoniętego przez starszy. Pod wieczór Agape wyjaśni sprawę osobiście w pierwszym, albo innym (:D) poście, a na razie wygląda to trochę dziwnie i nieczytelnie, bo po połączeniu wątków posty zawsze automatycznie ustawiają się wg. dat napisania. Ale Agape trzy razy mi potwierdziła chęć połączenia wątków, a życzenie forumki jest dla mnie obowiązujące

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- tu.ja
Zajrzałam na moment na Forum, bo córka wyszła z psem i widzę,że "Działka z dębami" jest w wątku o ogrodach - super. Bardzo się cieszę. Dzięki Nalewko że tak szybko.
Zrobiłam sobie dzisiaj małą przerwę od działki, ale wcale nie jestem z tego powodu szczęśliwa...Pogoda przyzwoita, a mam sporo pracy. Niestety samo kopanie i dlatego "szlaban". Może jutro będzie lepiej...
Zrobiłam sobie dzisiaj małą przerwę od działki, ale wcale nie jestem z tego powodu szczęśliwa...Pogoda przyzwoita, a mam sporo pracy. Niestety samo kopanie i dlatego "szlaban". Może jutro będzie lepiej...
- agape
Izo- no truino, tak trzeba. Bądź dzielna i nie daj się ponieść robocie. Robota nie ucieknie. Dbaj o siebie na zapas!
Agnieszko- wątek jest otwarty- tak jak był, tylko adres inny, bo w drzewach był już off topic. No chyba, że już dojrzałaś by założyć swój wątek? (to miłe i zobowiązujące - taka ambiwalencja ;)Ale czujcie się jak u siebie! Na altankę Twoją czekam z niecierpliwością!
Piszę teraz od znajomych więc dziś krótko!
Agnieszko- wątek jest otwarty- tak jak był, tylko adres inny, bo w drzewach był już off topic. No chyba, że już dojrzałaś by założyć swój wątek? (to miłe i zobowiązujące - taka ambiwalencja ;)Ale czujcie się jak u siebie! Na altankę Twoją czekam z niecierpliwością!
Piszę teraz od znajomych więc dziś krótko!
- agnieszka72
- agnieszka72