Mój ogródek - kogra - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko hibiskusy cudo,jak długo u ciebie rosną, że są tak duże?
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie kwitną Twoje hibiskusy, ten biały przykłuł moją uwagę, pięknie kontrastuje z ciemną zielenią liści. Taki elegancki.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izabelko - dwa mają już po 10 lat a trzeci / biały / ma dopiero 4 latka. Trochę rośnie w nieszczęśliwym miejscu, bo przy wjeżdzie do garażu i stale jest obłamywany przez otwieraną bramę.
Ale i tak wygląda pięknie. :wink: :lol:

Gagawi - widziałam już twoje zbiory po grzybobraniu i oczy mi się śmiały do tego plonu. :wink: :lol:
Biały hibiskus będzie chyba przesadzony, albo rozmnożony, bo się trochę boję o jego przyszłość w tym miejscu.
Fakt, że wygląda elegancko w towarzystwie budlei i hortensji - takie białe trio.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Grażynko 10 lat .To ja będę musiała tak długo czekać żeby moje były takie duże i piękne jak twoje :(
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izabelko - byłyby o wiele większe, tylko że ja je stale przycinam z braku miejsca. Rosną wprawdzie wolno, ale już po 4 latach mogą wyrosnąć na dość duże krzewy. Z początku rosną szybciej a potem już wolniej. Osiągają do 2,5 m wysokości. Może trzech. Ale większych nie widziałam - przynajmniej na moich terenach.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Oj, pokazują hibiskusy na co je stać ;) Piękny spektakl :D

A takiego bystrego wzroku u kotów właśnie nie lubię i nie boję. Dzisiaj u koleżanki na kolana wpakowała mi się młoda kotka. Ja w szoku się nie ruszałem, po kilku minutach zaczęła ruszać ogonem, więc ja już serce w gardle aż w końcu z zębami do mojej ręki, chociaż nawet nie drgnąłem :? Ale zdążyłem zabrać rękę.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Arielu a dlaczego tak strasznie boisz się kotów :?: Może ona wcale nie chciała Cię ugryżć tylko polizać :?:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

piękne te Twoje hibiskusy :) uwielbiam te krzaki bo jak się rozkwitną to końca nie widać ....
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

No i ja z moimi chorymi nogami szwendam się po Twoim Grażynko buszu ,podziwiam hibiskusy ,bardzo są ładne ,tez sobie sprawiłam ,tylko że są jeszcze niewielkie ,poczekam ,urosną i też się będę nimi cieszyć :P
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko - z tych plonów grzybowych, część odpadła- robaczywki, nie mniej jednak sami byliśmy bardzo zdziwieni ilością grzybów.

Na hibiego mam straszną chrapkę. U mamy rośnie ok. 7 letni - wiecznie przycinany, pod czereśnią. Nie ma borok tam miejsca i chcemy go przesadzić do mojego ogrodu :P . Tylko nie wiem, czy taki duży krzew da sie przesadzić i czy to przetrzyma? :?
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

przetrzyma na pewno - tylko po przesadzeniu dużo musicie go podlewać i jeśli go wykopiecie to po posadzeniu o 1/3(max.) dobrze było by zmiejszyć koronę gdyż uszodzone korzenie mogą niewykarmic całego krzaka i może czasem uschnąć a tego nikt by nie chciał ....
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jak go będziemy wykopywać to pewnie pouszkadzamy korzenie - to tez przetrzyma?
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

gagawi pisze:A jak go będziemy wykopywać to pewnie pouszkadzamy korzenie - to tez przetrzyma?
dlatego trzeba też przyciąć górę - max o 1/3
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolku - masz rację, to piękne krzewy.Ja sama nie mogę się na nie napatrzeć. I kwitną bardzo długo. Zaczęły już dwa tygodnie temu i potrwa to jeszcze przynajmniej przez kilka tygodni.

Bogusiu - nóżki się wygoją bardzo prędko i jeszcze będziesz skakać jak kozica. :wink: :lol:
Usiądż więc sobie na ławeczce, odpocznij i naciesz oczka kwiatkami. A jak już nabierzesz sił, to maszeruj powoli dalej, bo świat jest piękny, szczególnie taki ukwiecony. :wink: :lol:

Gagawi - Karol dobrze Ci radzi. Najlepiej hibka wykopać z całą bryłą korzeniową, kopiąc w odległości jakieś 40 cm od pnia. Wtedy jest duża szansa że przeżyje i się przyjmie. Ale najlepiej zrobić to wczesną wiosną, kiedy jeszcze nie zacznie puszczać pączków liściowych. Wchodzi w okres wegetacji dość póżno, więc jest wystarczająco dużo czasu na przesadzenie. Potem już tylko podlewać. No i oczywiście przyciąć o 1/3 gałązki. Nie róbcie tego jednak w czasie kwitnienia, bo może się nie przyjąć.
Kiedy odbije pączkami to będzie jeszcze gęstszy i piękniejszy. :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Arielu a dlaczego tak strasznie boisz się kotów :?: Może ona wcale nie chciała Cię ugryżć tylko polizać :?:
Jakby chciała polizać, to by nie ruszała ogonem a jej głowa nie poruszała się z prędkością światła? :evil: Nie lubię kotów i już.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”