Moj skromny ogrodek-julka_
No wreszcie cegła dojechała ( a to się baryłka ucieszył ). Clematisek - cudeńko. Piękny mu wychodzi kolor. Muszę sprawdzić, czy w rzeczywistości też taki jest. Cebulki tulipanów do piwnicy, ale w suche i przewiewne miejsce. aha! Rzuć okiem do ogródka ewkapaw - pokazuje tam swoją PRZEPIĘKNĄ Ismenę. Pamiętasz, jak Ci obiecałam jeszcze jednego liliowca, którego też dostanę od teścia? Ja nie dam sobie uciąć głowy, że to jest właśnie taki sam, ale jeśli nie - to podobny. Jedziemy tam w niedzielę, to kuknę na niego. Może zrobię fotkę.
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Julko - pospacerowałam po Twoich włościach :P
Masz wiele ciekawych pomysłów, które szybko realizujesz. Bardzo podoba mi się skałka wapienna z Jury Krakowsko Częstochowskiej- nie wiedziałam, że można sobie je kupić. Kamień z rojnikami również zwrócił moją uwagę- przywiozłam sobie z wczasów taki kamień z małą, ale dość głęboką dziurką z myślą o jakiejś roślince skalnej.
Egipski bluszcz kwitnący jest do pozazdroszczenia, ciekawe czy przezimuje w gruncie, czy jednak zabierzesz go do domu?
Córunia śliczna, ucałowania dla wszystkich szkrabów
Masz wiele ciekawych pomysłów, które szybko realizujesz. Bardzo podoba mi się skałka wapienna z Jury Krakowsko Częstochowskiej- nie wiedziałam, że można sobie je kupić. Kamień z rojnikami również zwrócił moją uwagę- przywiozłam sobie z wczasów taki kamień z małą, ale dość głęboką dziurką z myślą o jakiejś roślince skalnej.
Egipski bluszcz kwitnący jest do pozazdroszczenia, ciekawe czy przezimuje w gruncie, czy jednak zabierzesz go do domu?
Córunia śliczna, ucałowania dla wszystkich szkrabów
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
kaśka_ daj cynka w takim razie co do lilii
a od wujka pamiętasz...ten piękny bordowy?
gagawi kamień kupiłam u nas w ogrodniczym,więc myślę ,że legal
a bynajmniej mam taka nadzieję
egiptosikiem mogę sie podzielić jak chcesz,napisz mi na prv,ale na zime musisz go do domku chować
jest śliczny jak sie rozrośnie
markussch01 ...muszę mieć jakieś kwitnące ślicznotki na wiosnę przecież
nie znam sie na kwiatach,nie wszystkie mi się podobają(chyba że u kogoś) i nie mam pojęcia co kiedy i jak wysoko kwitnie,a lubię ład w ogródku,więc moje eksperymenty troszkę pewnie potrwają

dla wszystkich tak do popołudniowej kawki(którą właśnie popijam) całuski

gagawi kamień kupiłam u nas w ogrodniczym,więc myślę ,że legal

markussch01 ...muszę mieć jakieś kwitnące ślicznotki na wiosnę przecież

dla wszystkich tak do popołudniowej kawki(którą właśnie popijam) całuski
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Tess chyba tylko odwyk nam pomoże
no i rabata skończona,co prawda kamyki miały byc inne,ale mój M zapomniał,a że ja jestem z natury niecierpliwa to dałam takie jakie miałam..i też mi sie podoba,a co 8)

a na rabacie znajdują się:
jałowce sabińskie,jakaś choineczka ,(która rosła sobie w kącie działeczki),tuja-kula,juki(ledwo widoczne maluszki),tawułka(ale juz przekwitła),trawki ozdobne(też młodziutkie),moje kochne lliliowce(których nazwy nie znam niestety),śliczna hosta,trzmielinka i rojniki
teraz żeby to wszystko się ładnie rozrosło i będzie super

no i rabata skończona,co prawda kamyki miały byc inne,ale mój M zapomniał,a że ja jestem z natury niecierpliwa to dałam takie jakie miałam..i też mi sie podoba,a co 8)

a na rabacie znajdują się:
jałowce sabińskie,jakaś choineczka ,(która rosła sobie w kącie działeczki),tuja-kula,juki(ledwo widoczne maluszki),tawułka(ale juz przekwitła),trawki ozdobne(też młodziutkie),moje kochne lliliowce(których nazwy nie znam niestety),śliczna hosta,trzmielinka i rojniki

teraz żeby to wszystko się ładnie rozrosło i będzie super

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.